Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Objavljen Gimp 2.6.8
- This topic has 13 одговора, 6 гласова, and was last updated 15 years раније by
pyropingvin.
-
АуторЧланци
-
24. децембар 2009. у 7:00 am #11669
tomaja
Главни мајсторOverview of Changes from GIMP 2.6.7 to GIMP 2.6.8
=================================================* Bugs fixed:
470698 – MapObject cannot modify highlight
593848 – FG color changed to black when FG-BG Editor tab created
594651 – layer.scale() raises RuntimeError
594998 – Keyboard shortcuts does not work for first image when dock
is focused
599765 – F1 key on gimp-tool-align in menu have wrong link and it
open gimp-tool-move
600484 – Gimp BMP Integer Overflow Vulnerability
600741 – “read_channel_data()” Integer Overflow Vulnerability
601891 – gimp_image_get_selection returns None
602761 – plug-in-grid: Parameters Horizontal/Vertical Spacing and
Horizontal/Vertical Offset are reversed.
603995 – PCX plugin doesn’t sanitize input to avoid allocation overflows.
603998 – PCX: Calculating amount of memory to allocate may overflow.
604000 – SGI: sanitize input
604001 – SGI: Calculating amount of memory to allocate may overflow.
604002 – SGI: RLE encoded input data may write beyond allocated buffers
604004 – SGI: allocate memory consistently
604008 – GBR, PAT: sanitize input data
604078 – Crash when pressing Backspace with Free Select Toollinux4life
18. јануар 2010. у 6:54 pm #82542popac
УчесникUh, samo da dočekamo 2.8 😀
Ja probao iz GIT-a, ali Gimp 2.8 u kombinacijia sa F-Spotom natera F-Spot da se samoubije. Izgleda neki bag sa XMP tagovima,…18. јануар 2010. у 7:42 pm #82543DrLove73
УчесникU jeeeeeeeee, odoste vi daleko. Moracu ja da vidim da moju 2.2 verziju malo upgradujem ako bude neka novija htela da se kompajlira na CentOS-u.
18. јануар 2010. у 8:42 pm #82544na12
УчесникNije valjda da koristis centos kao desktop? 😮
19. јануар 2010. у 12:04 am #82545DrLove73
УчесникDa, vec 2-3 godine. Neke potrebne programe sam iskompajlirao, neke prekompajlirao, i sada prakticno imam sve sta mi treba. Za Ujaka sam cak napravio pakete za SCID i jos neki vrhunski sahovski program. Imam i OpenOffice 3.1, NTFS sa mogucnoscu upisa, cak mi i telenor internet preko USB-a radi.
Napravio sam skup repositorijuma za CentOS i386 na svom serveru (oko 22GB) kao i odvojen set repo-a za desktop primenu. napravio sam cak i jedan “plnet-centos-bundle” paket koji u paketu instalira nekih 400MB najkorisnijih desktop programa.
Jeste da je minimalisticki i pomalo zastareo, ali je stabilan, i vreme odrzavanja (update-i, bugfix-ovi) mu je 7 godina. Poceo sam tako sto sam napravio lokalni mirror koristenih repoa da mi se serveri koje odrzavam preko wireless mreze (WISP sam + serviser i network administrator za 95% vecih firmi u okolini) ne opterecuju uplink, i onda sam odlucio da se ne zezam sa Fedorom, a da ostanem na Red Hat baziranom sistemu za desktop. Cak mi je i laptop na CentOS-u.
Probao sam na jednoj mashini Fedoru 12 i totalno se razocarao koliko je pojednostavljena, nisam pola stvari za podesavanje mogao da nadjem, o rescue opciji installacionog diska da ne govorim. Tako da i da me sada neko tera da predjem na Fedoru, nema sanse da bi (ziv) pristao da ostavim CentOS.
kerneli imaju matore brojeve, ali 2.6.18-164 kerneli suvise 2.6.30 nego 2.6.18 zbog obimnog backport-inga od strane Red Hat-a. Naravno koristim centosplus kernele sa svim modulima ukljucenim, tako da mi nista ne fali.
Da ne pominjem da sam uspeo da instaliram CentOS na mashinu na koju NITI JEDAN noviji distro nije hteo da se instalira, jer je vlasnik okrenuo IDE kabel naopacke.
19. јануар 2010. у 9:25 am #82546na12
УчесникPa po tebi postoje jedino fedora i centos,zar nema i drugih distroa.
21. јануар 2010. у 2:01 am #82547DrLove73
УчесникPoceo sam sa Red Hat-om, prvi cd-ovi koje sam kupio su bili 7.2 valjda. Onda sam nabavio 2 knjige i sve sto sam ucio je bilo Red Hat, njemu znam iznutrice.
Mandriva (bivsi Mandrake) je samo nabudzen Red Hat, ili je bar bio, i nije mi se svideo pristup sa tezim skriptovanjem. Skriptovanje je jos vise izrazeno kod SUSE-a, a on je jos menjao i vlasnika, nesigurnost buducnosti distribucije i tako to. Ubuntu i kompanija su pojednostavljeni ali sa JAKO puno bug-ova koji se ne ispravljaju. Slack i Debian, kao i FreeBSD su podosta razliciti u koncepciji od Red Hat-a, a tu je i faktor strmije krivulje ucenja od Red Hat-a. Kada sam se odlucivao za odredjenu distribuciju odlucio sam da se ne vredi bakcati sa vise totalno razlicitih distribucija, a CET-ova prevedena knjiga “Kompletan prirucnik za RHEL i Fedoru” je imala VELIKI uticaj na moju konacnu odluku. Sada se ista knjiga moze dobiti za smesno male pare a vredi svaki ulozeni dinar.
Red Hat kompanija je bila prva ozbiljna kompanija koja je razvijala Linux distribuciju, i po svim dosadasnjim pokazateljima je i najuspesnija. To znaci dugotrajnu stabilnost distiucije. RPM format paketa mi se koncepcijski najvise svidja, a distro pod direktnom kontrolom kompanije je namenjen poslovnom okruzenju. Uz to, tesko da koju poslovnu odluku kompanije mogu da kritikujem.
Dalje, oni kao kompanija i njeni radnici kao pojedinci su jedni od najvecih kontributora Linux kernelu, a isforsirali su KVM virtualizaciju, koja je napravljena kao integralni deo Linux kernela. A iako su je forsirali, potrudili su se da KVM tehnologija ne bude pod njihovom direktnom kontrolom, kako bi obezbedili sto siru prihvacenost.
Uz put, prvi firewall ruter/server koji sam koristio, ClarkConnect 3.0 (sa olicnim web interface-om) je bio zasnovan na RHEL 4 source paketima. (Sada se inace zovu ClearOShttp://www.clearfoundation.com i zasnovani su na RHEL/CentOS 5.4)
Meni je ovo bilo dovoljno da izaberem CentOS za svoj sistem na veoma dugo vreme. Ljubav za sva vremena (nadam se)
23. јануар 2010. у 10:10 am #82548BRANKKO
МодераторZar GIMP 2.8 nije najavljivan jos za kraj prosle godine? Ima li nekih informacija kad bi mog’o da se ocekuje?
23. јануар 2010. у 8:54 pm #82549pyropingvin
УчесникTako sam i ja cuo, ali…
http://www.gimpusers.com/news/2010-01-12/when-will-gimp-2-8-be-released.html23. јануар 2010. у 9:34 pm #82550BRANKKO
МодераторWTF
However there were no big new features in it. Most work has been done under the surface, mostly invisible for GIMP users.
Zar nije za 2.8 najavljen single windows interfejs (photoshop-like) koji radi onaj neki lik samo stalno?!
A ovaj drugi ga jos vise preteruje sa ovimthe ETA for GIMP 2.8 is 2012-01-23
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.