Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Obama protiv open source-a
- This topic has 36 odgovora, 13 glasova, and was last updated 16 years, 5 months ranije by
dens.
-
AutorČlanci
-
31. januar 2010. u 11:01 pm #82928
Moneo
UčesnikPogledaj primer BackTrack linux-a,znam na stotine ljudi koji s njim POZAJMLJUJU INTERNET, zaobilaze razne zastite itd.Da li si s Windowsom mogao nesto slicno,ne i nikada neces moci, pogledaj samo slucaj server-a, apache server,zauzima preko 60% servera na internetu.Moram pomenuti jos samo jednu stvar u vezi LINUX-a i OPEN SOURCE-a, BESPLATNI SU i to je najbitnije posle njihovih mogucnosti!!!Pozz
A onda pogledaj primer Windows-a na desktopu,gde linux nikako da osvoji casual korisnike vec duzi niz godina
To naravno ne znaci da je linux los,kao i Windows uostalom jer svaki ima svoju svrhu tj dobar je za odredjene stvari
Inace ja svoj XP i to sa SP1 pride svojevremeno nisam reinstalirao skoro 3 godine na desktop masini,nista od tweakera nisam koristio sem Your Uninstallera koji posle uninstalacije programa makne i nepotrebne unose u registry bazi-masina se koristila za sve i svasta,na netu je bila po ceo dan maltene,isao sam i na “one” sajtove,naravno imao sam uredno instaliran AV i firewall,a spyware softver sam palio samo radi povremenog skeniranja
Tako da onaj koji je reinstalirao Windows “onoliko puta koliko ima dlaka na glavi” ne zna kako da odrzava i koristi Windows pa mi mogli te klinacke “argumente” u prilog linux-a bez uvrede da ostavimo po strani 😉1. februar 2010. u 6:25 am #82929kosmi
UčesnikDimkovićizam – ime i prezime pošasti :police:.
1. februar 2010. u 8:09 am #82930GoranSTX
UčesnikA jel mora svaka druga tema na ovom forumu da postane win-lin prepucavanje i to, oh ironije, između samih korisnika linuxa? Ljudi, ponavljate se,,, previše se ponavljate. Nemam običaj da prozivam bilo koga, ali ako ovako nastavite moraću da pokvarim inače dobre odnose sa svim korisnicim ovog foruma.
Ili da se opet povede priča o strožoj moderaciji? Pošto malo-malo pa padne teška reč ili poziv na linč… Zadnji put smo o tome diskutovali zbog novih korisnika nenaviknutih na opuštenije stanje na forumu, a koliko vidim, moraće to da se uvede upravo zbog starih članova…
Ovde svi imaju pravo glasa, ali, za ime Boga, ne morate BAŠ SVAKI PUT da reagujete kad pročitate nešto što vam se ne sviđa… i to istom replikom…
I napomena za kraj, iako se ova poruka nalazi posle kosmijeve, ona nije upućena samo njemu, nego SVIMA.
Hvala na pažnji…
1. februar 2010. u 8:51 am #82931dukenukem_4d
Učesnikevo ja neću da pravim prob
mada ne bi reko da se preslikava kao poziv na linch,već samo ako su ameri u pitanju :'( :angel:konkretno ako se iran odseče od opensrc , to je u stvari zemljica sa 70 miliona čoveci
http://en.wikipedia.org/wiki/Iran
pa i ako se uzme procena od 2% linuxa u šeru to bi bilo oko 2.5 mil potencijalnih korisnika
(verovatno preterujem ali može i više da bude)
dok beograd ceo ima samo milion čoveciako bi išli teorijom zavere i da je microsoft jedan od sponzora sourceforge-a lako je zaključiti ko
od ove strategijske odluke ima ekonomske koristi ? 😀1. februar 2010. u 10:53 am #82932Moneo
UčesnikOvaj Kosmi me neodoljivo podseca na one bivse komunisticke glavesine u fazonu dajder da udarimo jednu fabriku u blizini tog i tog grada-to sto u radijusu od 500km nema pogodnih uslova i resursa za funkcionisanje iste nas ne zanima,napravicemo mi fabriku da vam pokazemo sta radi bratstvo i jedinstvo O0
1. februar 2010. u 12:39 pm #82933Andersen
UčesnikKad Kosmi prica o “Dimkovicizmu” ja to kapiram kao zezanje, al’ kad moonbeam_rider krene onako spretno da odgovara na provokacije, dodje mi da pomislim da je Kosmi mrtav ozbiljan, pa jos i u pravu. :angel: :biggrin:
1. februar 2010. u 8:04 pm #82934Moneo
UčesnikU svakoj sali pola istine-hehehe :p
1. februar 2010. u 10:45 pm #82935kosmi
UčesnikU svakoj istini cela je istina, u svakom dimkovićizmu ništa nije šala :D.
3. februar 2010. u 11:09 am #82936DrLove73
UčesnikNa konto odrzavanja Linuxa, ujak iz Vrsca kojem sam preko telefona objasnio sta i kako da osnovno instalira Linux i da mi da pristup preko neta da mu neke stvari brze odradim direkto preko ssh me pita juce preko Skype-a:
[01:19:23] Stevan: kojim programima se odrzava linux ? Za Win znam
[01:21:07] Ljubomir: a?
[01:21:14] Ljubomir: kako mislis odrzava?
[01:22:38] Stevan: Tune Up, CCleaner, itd
[01:22:55] Ljubomir: pa nista koliko ja znam
[01:23:03] Ljubomir: vidis, linux nema registry
[01:23:22] Ljubomir: svaki program ima svaoje posebne konfiguracione fajloveI tek onda tada sam i ja ukapirao da se to moze odlicno koristiti u popularizaciji linuxa. Kada ti ga neko namesti, skoro uopste nema potrebe da se cacka i odrzava. A da vam ne pricam koliko sam puta za 9 godina profi karijere reinstalirao ili spasavao Windows-a…
3. februar 2010. u 12:54 pm #82937na12
UčesnikPa ja sam moj xp morao da reinstaliram svakih par meseci(ako bi izdrzao do tada),bas zbog tih registry zezancija,posto sam imao obicaj da isprobam svaki program na koji naidjem i svaku novu verziju,minimum 100 programa mesecno(instaliranje-deinstaliranje).Zamislita registry bazu posle toga,ma ne postoji cleaner koji ce to da pocisti,a i ti klineri vrlo cesto znaju da zeznu ceo sistem.Inace windows korisniku stoji na raspolaganju izbor izmedju dva zla,da stavi antivirus(i da mu komp bude spor kao puz uz cesto oranje po HDD-narocito ako ima slabiju konf.,da ne moze da instalira nijedan crack-ovani program-inace ce mu av obrisati crack) ili da ne koristi av pa da cesto reinstalira sistem.E sad ako bi instalirao samo par programa za godinu dana,ako ne bi koristio piratske programe,ako ne bi isao na rizicne sajtove,ako bi imao konfiguraciju boli glava, mozda bi mu radio kako tako sistem posle par godina,ali ovo je samo misaona imenica za 90 % korisnika na nasim prostorima.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.