Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › o5 ja :P rezac :s
- This topic has 15 odgovora, 7 glasova, and was last updated 21 years, 3 months ranije by
jboban.
-
AutorČlanci
-
15. maj 2005. u 3:27 pm #28383
Bastard
Učesnikmoj je lg i moduli izgledaju ovako
sg 0
st 0
sd_mod 0
sr_mod 0
scsi_mod 4 sg,st,sd_mod,sr_mod
ide_cd 0
cdrom 2 sr_mod,ide_cde sad najbolje da kazes koji cd imas pa neka neko pogleda ko ima slican hardwer
Sto pobeze malopre? To sam ja dilber sa dreamcafe
15. maj 2005. u 3:28 pm #28384AuReUs_ReCtoR
Učesnikheh, kad sam rekompajlirao kernel, pogasio sam mu sve vezano za scsi (misletji posto nemam scsi kontroler da mi netje trebati nisto od toga) 🙂
da nije zbog toga?15. maj 2005. u 3:50 pm #28385popac
UčesnikNero može da radi samo sa scsi drajverima koliko ja znam (ili je to samo za 2.4 seriju) a za k3b sada (dakle u najnovijim kernelima) NE SME da ima svojstvo da se cdrecord i cdrdao pokreću sa root privilegijama. Ovo je okarakterisano kao ozbiljan propust i izbčeno valjda od 2.6.9 serije kernela. Dakle u dozvolama za cdrdao i cdrecord skini set uid i ostala sanja i samo mu daj read write i execute dozvole.
15. maj 2005. u 5:09 pm #28386AuReUs_ReCtoR
Učesnikhmz, interesantno je to sto si spomenuo, tjak sam i ja tjuo to negde koliko se setjam ali sam isqlirao, reko nbtna stvar 😛
nego aj ti meni napisi liniju kako bi trebala da bude, pa da probam.
Ovo su mi sadasnje:
[code]/dev/cdrecorder /media/cdrecorder subfs fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
/dev/cdrom /media/cdrom subfs fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
[/code]😕
15. maj 2005. u 10:41 pm #28387LYb
UčesnikKoliko vidim, tebi hdparm javlja da nemas ukljucen DMA za rezac – obavezno ukljuci, a ukljuci i za citac ako ga imas.
hdparm -d1 /dev/hdc
ako ti je tamo rezac, naravno
Evo ti moj fstab, deo sa optickim uredjajima:
/dev/dvdrw /mnt/dvdrw auto noauto,users,ro 0 0
/dev/dvd /mnt/dvd auto noauto,users,ro 0 0
/dev/cdrw /mnt/cdrw auto noauto,users,ro 0 015. maj 2005. u 11:05 pm #28388jboban
Učesnik[b]hmz[/b], interesantno je to sto si spomenuo, [b]tjak[/b] sam i ja [b]tjuo[/b] to negde koliko se [b]setjam[/b] ali sam [b]isqlirao[/b], reko [b]nbtna[/b] stvar
A zašto se ti trudiš da ovakim govorom (pisanjem) nama otežaš čitanje? Da li je to Linux-ova konzola ostavila posledice? 😆
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.