Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Novi problemi jednog noob-a
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 3 months раније by fortytwo.
-
АуторЧланци
-
31. мај 2004. у 4:12 pm #3776fortytwoУчесник
Ide sve lakse i lakse, ali imam jos neka pitanja.
Modem radi, od kada sam od caleta pozamio externi 3com – USR.
Ustvari ovo pisem iz Epiphany-a.Uspeo sam da instaliram driver za ati-ja. Nije bio neki problem.
Zvucna me jos muci. Radi sa 4front-ovim OSS driver-ima, ali ja bih ipak alsa-u.
Ono sto sam pronasao na netu nije resilo moje probleme.
Zvuk se pojavi kada u alsamixeru odvrnem prvi DAC
Kmix jos pada na startu, a gnome-ov mixer prikazuje samo Digital1.
Playeri ne kontrolisu jacinu, sto posle ovoga i nije mnogo cudno.
Mozda neko razume sta pise na ovim stranama:
http://alsa.opensrc.org/index.php?page=ice1724
http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=Midiman&card=Revolution&chip=Envy24HT&module=ice1724
Ako neko ima neku ideju nek javi.Jos jedno pitanje, skinuo sam kompletan gnome 2.6 sa nekog site-a koji je pominjan ovde na forumu.
Kao sto je receno, uradio sa urpmi.addmedia
Kako sada da update-ujem gnome, pojavio se package managementu…
Mozda preko apt-a (synaptic-a)?1. јун 2004. у 12:15 am #19307popeyeГлавни мајсторJesi li probao sa urpmi –update gnome-2.6?
Ili da izlistas dostupne gnome pakete sa urpmq -y gnome, pa izaberes tacan naziv.
1. јун 2004. у 7:07 pm #19308fortytwoУчесникProbao sam ali kaze “no package named gnome-2.6”
[v@localhost v]$ su
Password:
[root@localhost v]# urpmi –update gnome-2.6
no package named gnome-2.6
[root@localhost v]# urpmi.addmedia gnome-2.6 file://home/v/Desktop/gnome26 with synthesis.hdlist.cz
medium “gnome-2.6” already exists
2. јун 2004. у 6:11 am #19309popeyeГлавни мајсторProbaj naredbu urpmq -y gnome…
2. јун 2004. у 2:49 pm #19310fortytwoУчесникProbao sam i to, ali je lista bila suvise dugacka za post. 🙂
Uspeo sam iz package managementa da instaliram vecinu paketa, ali sada padaju gnome bar-ovi, tj. valjda appleti. Verovatno sam nesto propustio…
Mozda je bolje da sacekam novu verziju mandrake-a
Sto se alsa-e tice probao sam da instaliram novu verziju, ali je instalacija alsa-utils-a pukla ko zvecka.
Stvarno nemam pojma sta da radim sa tom zvucnom, a jako sam zadovoljan zvukom pod pendzerima. I driveri su pravi audiofilski, sa trimovanjem crossovera za svaki zvucnik posebno. 🙂
Sto je najgore m-audio podrzava sve verzije win-a i sve verzije mac os-a samo linux nista.
Ljudima ipak treba odati priznanje, tehnicka podrska odgovara na pitanja (za razliku od creative-a), i posteno su mi rekli da oni nemaju pojma sa linux-om.
Inace, off topic, ako neko nije probao kx project drivere za pendzere za creative live u audigy kartice neka ih obavezno isproba, ako mu EAX nije bitan. Driveri su naravno ruski, kao i moj drugi omiljeni win freeware, ac3filter. Adresa je http://www.kxproject.com
V
2. јун 2004. у 10:35 pm #19311DVSoftwareУчесникprobaj skini oss
3. јун 2004. у 12:28 pm #19312fortytwoУчесникProbao sam sa 4front OSS-om, ali je driver stvarno sugav.
Sistemski mixer u GNOME-u je prestao da radi posle instalacije (doduse nije radio ni pre nje, ali makar nije padao), ali je kmix proradio… bedno. Na nekoj masini na poslu na kojoj je integrisan zvuk obilje slider-a za ulaze i izlaze i slicno…
Mozda je to samo do mene, ja sam ipak navikao da vidim slider-e za svaki par zvucnika posebno, crossover frekvencije, posebne slider-e za input… ipak to je 7.1 karta sa vrlo niskom ASIO latencijom i kvalitetnim DAC-ovima.
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.