Posto sa sigurnoscu znam da mi ova sprava nece raditi na ovom kernelu, i posto sam posle 6 meseci resio da skrpim kabal (koji mi je BTW sve vreme bio na dohvat ruke), opet sam u dilemi i hvala Googlu ili ti IBM compatibilnim, powered by Linux masinama nadjoh jedan Kao-How-To, gde mi pominje kompajliranje kernela, Jaoj. Jaoj zato sto mi nijedan na kraju (pocetku ne radi), a uglavnom sve radi sam pa ja i neznam zasto ga kompajlirati jer on kako vidim pravi i ono zasta nema objashnjenja ni u jednom How-To.
Da predjem na konkretnu stvar:
Posto je u pitanju izmenjivi uredjaj koji se oslanja na USB_UHCI i USB_STORAGE, koji su u njegovom slucaju nemocni da ga iznesu, postoji i nesto kao:
UNUSUAL_DEV( 0x0421, 0x0404, 0x0000, 0xffff, “Nokia”, “5510”, US_SC_SCSI, US_PR_BULK, NULL, US_FL_START_STOP), sto bi trebalo da radi, ovo je dakle red iz tog Ho-To-a za NOKI-u5510, a posto, bojim sew upitanju je FileSystem, koji moze biti sve samo ne modul, dali to vazi i za ovaj modul, tj dali je u pitanju modul za file system ili za device (boze zdravlje /dev/sdb1)??????
Ako me ne bude bilo znajte da me ubilo 5V sa USB-a.