Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › nokia 5510
- This topic has 3 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 10 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
2. oktobar 2004. u 11:19 am #4274
djvujke
Učesnikkako da namestim da mi radi nokia 5510 na suse 9.1
suse prepozna kao flash disk ali nece da snima na njega
niti ga vidi kao modem, javlja kao da nije prepoznao da je fat 16
nokia treba da radi kao modem i kao flash disk sa 64MB memorijeima li neki program koji moze da cita njegove rel (ili su mozda ral ) formati
3. oktobar 2004. u 9:40 am #21616Off-Topic
UčesnikSumnjam da nokia 5510 moze da radi kao modem, ja sam se jedno 6 meseci ustrucavao da je prikacim na 2.4.21-0.13mdk, jer redovno dobijem kernel panik, a onda se oslonih na google, gde sam iskopao nokryptia programce za prepakivanje mp3 u lse format, (nokiina glupost), uz programce ima i uputstvo kako i sta dodati u source pa ga rekompajlirti, kukao sam vec o tome, ali sad i kod mene radi, doduse bugovito ali snalazim se nekako, verujem da to kod tebe nije problem, kod mene se /dev/sda1 ili sda2 zavisi sta mu prvo munem na USB (Kingstona ili NOKIU) redovno nerazumeju kod umount, ali verujem da ni to kod tebe nije problem, dakle nadji nokriptiu, a sama nokia 5510 je isto sto i 3310 (otvoti pa pogledaj srce makine, po silueti ista 33-ka), tesko da se moze snjom na net kao modemom, i meni je zao ali i ovako lepo redi a za internet cu verovatno na 063, samo sto me nervira sto isporucuju iskljucivo telefone sa USB interfejsomom, preferiram RS232.
Dakle
mount -t vfat -o sync,rw,user /dev/sda1 /mnt/removable
i kod umount (obavezno) -O sync ili samo sync pa onda umount, barem je kod mene tako da prevazidjem BUG.3. oktobar 2004. u 10:20 am #21617djvujke
Učesnikimam suse 9.1 i probao sam da mountujem
rucno ali bez -o ( sad cemo i to da probamo) i jednostavno nece
kao da nezna za fat16
tamo pise da nokia pusta mp3 , znaci snimim mp3 na fon i slisam snjega
mozes li mi reci gde si nabavio softver
nokia ima svoj rel format, imali nesto da njega mogu da pustam na kompu3. oktobar 2004. u 12:25 pm #21618Off-Topic
UčesnikPogledaj u /etc/filesystems, morao bi da ima nesto kao vfat, on ti je i za FAT16 i FAT uopsete, a ako nemas vfat ili ako smatras da bi trebalo da ubacis kao modul onda ti rekompajliranje ne gine, inace samo kucaj “nokriptya” u google i sve ce ti se samo kasti, sto se tice pustanja lse-a, pogledaj na xmms-ovom sajtu sigurno postoje i neki libovi~pluginovi, inace nokriptya ne ide sama potreban je i neki lib ali tamo gde nadjes nju, nacices i link za sve sto ti treba, potoji i za m$Winj, inace sve je mnogo bolje od NokiaAudioManager, koji BTW ne radi pod XP-om ukoliko nije najnovija verzija u koliko ti se zalomi, pod XP-om NIKAKO NE CHEKIRAJ HDD NA NOKI-u, sjebace ti fat tabelu a onda samo onaj DOS-ov format, pa ako imas srece proradice, sumnjam da bi instalirao 98-icu za takve stvari, (ovo govorim iz licog iskustva).
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.