Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › NIVADA ( Nvidia FX 5200)
- This topic has 8 одговора, 6 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
23. децембар 2006. у 3:12 am #8188
Pera
УчесникCao svima koliko vas ima ^-^ imam problem sa Nvidiom i radim na dva monitora a u sustini ni taj jedan koji radi ne radi kako treba .
Znaci u pitanju je Mandriva 2007
Kratko i jasno nisam bas totalni laik ali mi bas neide da je nateram da radi…
Molio bi sve koji mogu da mi nekako pomognu da resim ovaj problem….23. децембар 2006. у 11:45 am #50933miodragz
УчесникKod mene radi odlicno inace imam instaliran Powerpack+ samo treba da se odstiklira u Control Centru ali to vazi za vlasnicke drajvere,ja sam naknadno instalirao nove drajvere
23. децембар 2006. у 6:20 pm #50934Pera
УчесникSuper!!! moze li link za taj drajver…da ga skinem pa da probam…
Inace sam probao sa Nvidia sajta poslednji i nesto se bunilo kao treba neki kernel ali to nisam bas najbolje razumeo pa sam batalio…24. децембар 2006. у 12:59 am #50935Mr_Pingvin
УчесникPa super, došao si do pola puta. Samo instaliraj kernel-source i ponovo pokreni instaler. Misli da je dovoljno da se instaliraju samo kernel-headers, ali sa source je sigurica i mora da proradi. To je potrebno da bi se kreirao nvidia modul (drajver) za tvoju verziju kernela.
24. децембар 2006. у 3:08 am #50936Pera
УчесникCekaj stani pazi vidi gledaj ….Kernel -souce posto sam izgleda jako glup ::) molio bi da mi malo pojasnis odakle da instaliram taj kernel jer sam probao sa njegovim instal softverom i mislim da sam instalirao sve moguce kernele >:D gde gresim???
24. децембар 2006. у 7:11 am #50937tomaja
Главни мајсторPokrenes, kao root, komandu iz kozole:
#urpmi kernel-sourceNaravno, pre toga mozes ubaciti Mandriva DVD u svoj DVD citac.
Instaliranje paketa mozes obaviti i iz aplikacije rpmdrake.linux4life
24. децембар 2006. у 4:58 pm #50938Pera
УчесникUkucao komandu u konzoli ubacio CD 1 (posto imam verziju sa 5 Cd-a) zapocinje download sa neta skida i odradjuje nesto …. bese puno xxxxxxxxxxxxxx ili tako nesto…
logujem se sa su root kucam komandu sh pa ime drajvera i kaze da nije valjda kompajler nesto u redu
skida sa neta valjda kompajler i krece nesto da radi …i onda u jednom momentu izbaci poruku da postoji neka greska i tu stane i ne zavrsi posao….
Ovo je onako najgore moguce opisano i receno …
Ako treba da zapisujem sve sto je izbacio i to cu da uradim.
Sve mi sada radi i muziku sam sredio i svu ostalu periferiju stampace imam ih tri komada skener …
Znaci dual monitor i Web kamerica i onda mogu mirno da umrem… 😀
Molim jos jednom za strpljenje i razumevanje znam da ovakvih pajvana kao ja ima puno ali jos jednom da kazem dugooooo sam bio u njinjosu i sad je dosta na moju masinu vala vise nece…
HVALA UNAPRED!!!!!24. децембар 2006. у 8:41 pm #50939TRULI
УчесникJa takođe koristim Mndrivu 2007 powerpack+
Grafička NVIDIA MX 440 64MB
I nemam aposolunto nikakvih problema…Čak i 3D lepo radi…26. децембар 2006. у 3:47 pm #50940LYb
УчесникTo “prijavi nesto”, “izbaci neku gresku”, “nesto se zali”… nista ne znaci. Niko ne moze da ti pomogne ako mu ne kazes sta je tacno problem.
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.