Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Nije statistika, ali je zanimljivo
- This topic has 23 одговора, 6 гласова, and was last updated 17 years, 2 months раније by dejanium.
-
АуторЧланци
-
13. јун 2007. у 10:54 am #55655dejaniumУчесник
Sljiva2O
:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
13. јун 2007. у 4:16 pm #55656GoranSTXУчесникKad se vec prica o vodi, da se i ja pozalim…
Imasmo mi u selu Korenita pored Loznice cistu izvorsku vodu koja nam je stizala vodovodom, koji su samo stanovnici izgradili, sa izvora pored Manastira Tronose (tamo gde smo mi iz Korenite skolovali Vuka S.K jer ovi u Trsicu ni skolu nisu imali 🙂 ).
I tako pre par godine dodje gradski vodovod i preuzme starateljstvo, sto i ne bi bilo lose da nemaju jednu mlogo losu naviku. Umesto dozatora za hlor koji bi trebalo da regulise DDiD vode za pice, likovi dodju jednom u 2 meseca i (pretpostavljam) roknu jedno dzakce hlora u bazen pa nam se celo selo oseca kao da smo ga oprali domestosom (bukvalno). Voda po tri dana ne moze da se pomirise, a kamoli pije… Uzas. Imam osecaj da su u dogovoru sa lokalnim trgovcima i uzimaju proviziju na prodaju osvezavajucih napitaka.
13. јун 2007. у 10:04 pm #55657dejaniumУчесникto je vrlo prakticno ! ko ce da se trucka da zameni boce na 10 dana ??? ovako ce se samo vremenom razblaziti :p ince mozete da se zalite upravi vodovoda >:D >:D >:D stara fora, ali jes dobra :biggrin: :biggrin: :biggrin:
trebalo bi da imate posude s hlorom i dozatore (hlorinatore) ili bar ove moderne sto rade na so, evropo ete nas !
14. јун 2007. у 7:01 am #55658dejaniumУчесникjel imate sistem za neutralizaciju hlora? to ima jedan seoski vodovod u blizini jednog mnogo velikog sela, evo sta treba periodicno da se uradi da bi sistem funkcionisao kako treba, u slucaju da i vi to imate, budite malo drcni insistirajte na svojim pravima.
servis linije za neutralizaciju hlora
Ispuštanje rastvora u koncentraciji koja ne remeti zakonom propisane okvire
Ispiranje i čišćenje rezervoara, kolone sa ispunom, i cevnih instalacija
Popravka (zaptivanje) eventualnih oštećenja na cevima, kadama i kolonama
Isporuka natrijum hidroksida i natrijum-tiosulfata (u potrebnim kolicinama)
Servisiranje i čišćenje utopne vertikalne pumpe (ili cega vec)
Ispitivanje, servisiranje i provera rada ventilatora
Priprema novog rastvora i punjenje rezervoara
Zamena sonde detektora hlora
Servisirnje i baždarenje detektora hlora
Provera automatskog rada (sonda, detektora hlora, signalizacija, neutralizacija) i puštanje u rad uz zadovoljenje odgovarajućih parametara.14. јун 2007. у 7:07 am #55659GoranSTXУчесникNema druze moj ko da se buni… Znas i sam kako je narodu kratka pamet, cim se sve vrati kako je bilo, k’o i da nije bilo…
14. јун 2007. у 10:37 am #55660dejaniumУчесникznas kako, posto se u sve mesa politika, ne znam ko je na vlasti u tvom kraju, ako su “evrosrbi”, sve ce da ucine da se vlast ne promeni “radikalno”, e tu je vasa sansa! za glasove rade sve, a vi pocnite da busite 😉 “radikalizujte” se “malo” pa da vidis kako vas problem postaje veoma bitan, samo izazovite prevremene opstinske izbore mesec dva pred parlamentarne, vi dobijate bezbedni vodovod oni mandate i vlast, pa se terajte tako do puta, rasvete, skole, ambulante, autobusa …
sistem je proveren i radi od 1990 O0
14. јун 2007. у 4:37 pm #55661GoranSTXУчесникPa, nazalost, pre izvesnog vremena su “evrosrbe” smenili zombiji nastali “radikalnim” genetskim mesanjem ruze i dinosaurusa…
if you know what I mean….
Sada se “radikalno” trude da se pomenute ruze prime i procvetaju u najlepsoj crveno-crnoj boji koju je ljudsko oko ikad videlo….
Oh, I make myself sick just thinking about them…
15. јун 2007. у 6:17 am #55662dejaniumУчесникsistem su izmislile “ruze” :), ovi drugi su ga podigli na visi nivo, znaci pali ista sema. samo bolje je da su “evrosrbi”, njima je veca frka, angazuju bolje strucnjake i ugradjuju bolju opremu, jbg vise ponudjaca pa … 😉
srecno i da vise ne budete ziva reklama za domestos :biggrin:15. јун 2007. у 12:30 pm #55663miodragzУчесникhahhaaahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahaahahahhahahahahhaahahhahahahhahahahhahaha “EVROSRBI”
18. јун 2007. у 12:10 pm #55664foxbunnyУчесникhahhaaahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahaahahahhahahahahhaahahhahahahhahahahhahaha “EVROSRBI”
Hm. Mozda je mislio na novac? *shrugs*
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.