Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › nfs
- This topic has 7 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years раније by
Off-Topic.
-
АуторЧланци
-
15. август 2004. у 1:13 am #4091
Off-Topic
УчесникKako izmontirati CD-rom na drugoj mašini
Kao host ne dozvoljava, a imam ga u njegovom /etc/exports i restartovao sam nfs bez problema, probao sam da ga prvo izmontiram na samom hostu ali ni to ne pomaže, dakle moželi se i kako???15. август 2004. у 9:28 am #20772popeye
Главни мајсторPošalji sadržaj datoteke /etc/exports.
Koja distribucija je u pitanju?
Pogledaj logove.16. август 2004. у 9:07 pm #20773Off-Topic
Учесникexports na nfs-u:
/mnt/TEAC /mnt/TEAC 192.168.:roll:.1 (ro)
fstab na klientu
nfsrerv:/mnt/TEAC /mnt/TEAC nfs ro,noautou logovima Denied by server ili tako vec nesto.
Inace cdromovi su mi na SCSI, Baracudu sasvim lepo montiram u punom RW
(dodao sam ono root_sta_vec 😳 , konsultovan man exports)16. август 2004. у 9:12 pm #20774Off-Topic
УчесникZajeb dakle:
/mnt/TEAC 192.168.0.1(rw)a eve ga:
mount: BXxxxx:/mnt/TEAC failed, reason given by server: Permission deniedcek da vidim ssh….
dakle tail mesages
Aug 16 23:59:23 BXxxxx rpc.mountd: authenticated mount request from Commodore:605 for /mnt/TEAC (/mnt/TEAC)
Aug 16 23:59:23 BXxxxx rpc.mountd: getfh failed: Operation not permitted
Aug 17 00:01:00 BXxxxx CROND[1466]: (root) CMD (nice -n 19 run-parts /etc/cron.hourly)e sad ko voli nek izvoli 😉
18. август 2004. у 9:05 pm #20775Off-Topic
УчесникSto je dobar onaj tail -f /var/log/mesage, a pogotovu ako sam ssh-ovan an makinu koja me muci i koju naterujem da radi, dakle ono [UREDU] prilikom restrta nfs-a macku o rep, bitno je to da mi u pocetku (jer sam do sada 5x rusio masinu, zbog smrdljivih LG-evga) vristao za onim ‘sync’, sto sam mu i dodao u exports i kod mene u fstab, i sad kao izmontiram uredjaj, tj. ne dobijem ono server denied ili kako vec (sugavi engleski), vec i u mesages stoji kako je lepo izmotiran od strane klijenta, skoro da procvetam, ali kad ja u /mnt/TEAC kad tamo tabula-rasa, prazno i golo ko od majke rodjeno, NISTA, a kad ga izmotiram na hostu sve je tu, savrseno, kako valja.
Dakle koje cake sve treba primeniti za NFS-ovanje cdromova???
Nema sta nisam probao… 😯18. август 2004. у 10:32 pm #20776popeye
Главни мајсторVerovatno koristiš supermount za montiranje cdroma. Isključi ga, pa probaj ponovo (ručno ga montiraj).
19. август 2004. у 12:04 am #20777Off-Topic
УчесникVidim sad da nisam bas sve probao, a 99% je to u pitanju.
27. август 2004. у 12:13 pm #20778Off-Topic
УчесникSkinuo sam i supermount, sada mi nfs restart nejavlja nikakve greske, i izgleda sve savrseno, sve HDD-ove sam uspeo da postavim u punom RW modu, ali kako da izmontiram CD-ove i da na njima vidim sta ima ovako prodje mount ali kao da nema nicega tj. da su razni, ako neko moze da mi ostavi deo iz /etc/exports koji radi, hvala
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.