Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Предлози и питања › ‘Newbie’ forum
- This topic has 12 одговора, 7 гласова, and was last updated 20 years, 3 months раније by tomaja.
-
АуторЧланци
-
12. септембар 2004. у 6:30 pm #4196waxУчесник
Mislim da bi bila cool ideja da kreirate Newbie deo na forumu.
Za totalne pocetnike kao sto sam ja 😳 😉13. септембар 2004. у 1:18 am #21245popeyeГлавни мајсторMislim da za time nema potrebe. Naime, većina postavljenih pitanja su početnička te bi stoga ostalo malo pitanja za postojeće forume. Znajući to, sadašnja postavka foruma je vrlo dobra, jer omogućava raspodelu po temama (hardver, softver, opšta pitanja).
17. септембар 2004. у 8:37 pm #21246negovanУчесникI ja se slazem da zasada netreba menjati nista u forumu.
27. септембар 2004. у 8:48 pm #21247SFilipУчесникNewbie forum nije potreban, ali zasto ne napravite forum za naprednija pitanja(Kako da instaliram dva MDK linuxa?, Kako da napravim slozeniju bash skriptu? itd.).
28. септембар 2004. у 7:01 am #21248tomajaГлавни мајсторNewbie forum nije potreban, ali zasto ne napravite forum za naprednija pitanja(Kako da instaliram dva MDK linuxa?, Kako da napravim slozeniju bash skriptu? itd.).
Sto se tice dva MDK ili uopste instalacije vise Linux sistema o tome je vec nekoliko puta bilo govora, vrlo je prosto.
Ideja generalno nije losa ali nisam sklon da posebno izdvajamo korisnike, u svakom slucaju sva pitanja se mogu postaviti pa i za bash skripte. Postoji forum za Programiranje koji je sam op sebi za nesto naprednije korisnike. Recimo, pitanje za bash skripte bi moglo da se postavi tu.linux4life
28. септембар 2004. у 10:16 pm #21249SFilipУчесникMa ja sam ta pitanja dao samo kao primer. Znam da je vec odgovarano na njih, ali nisam mogao da se setim boljeg primera. Ipak mislim da forumu treba pruziti sansu, pa ako se ne pokaze dobro lako mozete da ga obrisete 🙂
29. септембар 2004. у 12:55 am #21250popeyeГлавни мајсторKo određuje šta su to “složenija” ili “naprednija” pitanja? Trivijalno je sve što se već zna. Ono što je nekom prosto, drugom deluje složeno i teško.
Kako sprečiti početnike da na tom forumu postavljaju pitanja o problemima koji su im teško rešivi? Ili zatvoriti forum za uzak krug (kojih?) korisnika?
Ne podržavam raslojavanje korisnika, već smatram da takva pitanja treba postavljati u postojećim forumima kako bi odgovori na njih svima koristili.
29. септембар 2004. у 4:47 am #21251unknownУчесникMa problem je u tome sto newbie mrzi da citaju stare poruke. A i da se formira taj deo opet ce se posle nekog vremena ponavljati pitanja.
29. септембар 2004. у 7:48 am #21252tomajaГлавни мајсторMislim da je pametnije kreirati forume za najpopularnije Linux distribucije kod nas, kao sto su SuSE, RedHat tj. Fedora, Slackware , Debian (Mandrake forumi vec postoje) gde ce se specificni problemi vezani za te distroe lakse resavati i uocavati.
linux4life
29. септембар 2004. у 11:43 am #21253Off-TopicУчесникMoze li se ikako implementirati neki vid pretrazivaca na nivou foruma, (recimo Conexant, i da se pojave svi topici na datu temu), mozda bi to moglo resiti problem postavljanja vec postavljenih pitanja.
Inace, razbijanje tema na vise distroa, nezahvalna ideja, jer puniti bazu a da se recimo sve dosad prisutne rasprava nalaze na starim mestima (slicno kao u LinuxUmrezavanje, gde su skoro svi locirani: dali u Softver-u, dali u Hardwear-u). -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.