Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Nevidi mreznu posle restarta
- This topic has 22 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
Hans.
-
AutorČlanci
-
7. april 2005. u 9:04 pm #26494
Hans
UčesnikOk neznam sta znaci sve ovo u listingu ali pise :
8139too Fast Ethernet driver 0.9.25
8139too Fast Ethernet driver 0.9.25
8139too Fast Ethernet driver 0.9.25koliko vidim za ovu integrisanu nista nepise,ali nije to toliki problem mogu ja da koristim i ovu od 10 mbita ali i konekcija koju napravim za nju se gubi posle restarta
ako razumete sta hocu da kazem7. april 2005. u 10:16 pm #26495kmilos
UčesnikIzgleda da je tvoja kartica na ploci (odnosno PHY fizicki interfejs) Realtek 8201L podrzana u modulu sis900. Da li mozes u MDK-ovom alatu sam rucno da izaberes ovaj modul? Ako ne, odradi u konzoli “modprobe sis900” pa pogledaj opet dmesg da li se pojavljuje onda.
9. april 2005. u 7:46 pm #26496Hans
Učesnikevo pise mi ovako
s900.c: v1.08.04 4/25/2002
ali opet mi za modul pise unknown
Meni je najbitnije da mi se konekcija negubi posle restarta a posle mogu da namestim i ovu kartu na ploci nije mi tolika frka
9. april 2005. u 8:34 pm #26497kmilos
Učesnik@Hans
Izvini, malo sam se z. — sis900 modul izgleda radi samo na plocama sa SiS cipsetom, a ti imas nvidia. Probaj da ucitas modul forcedeth, kod mene se na drugoj Asus ploci pojavi lepo na SUSE-tu, ne znam sto tebi MDK lepo ne prepoznaje:forcedeth.c: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Version 0.29.
eth0: forcedeth.c: subsystem: 01043:80a7 bound to 0000:00:04.0
eth0: no IPv6 routers presentSto se gubljenja posle restarta tice, tu ce morati neko drugi ko zna sve zackoljice MDK-ovih konfiguracionih alata da ti pomogne.
9. april 2005. u 8:49 pm #26498Off-Topic
UčesnikDakle skachi na nVidia sajt i juri linux drajvere za nForce, i chitaj uputstava imash sve super sredjeno, recimo za instalaciju kucaj samo:
sh NFORCE-ATHLON.x.x.x.x.run, naravno kao root i pritom trazi drajver za odgovarajuci kernel, koji treba da bude instaliran i u source obliku, kako bi instalcija mogla da pochne.
urpmi kernel-source
a koji je ???
uname -a9. april 2005. u 9:04 pm #26499kmilos
Učesnik@Off-Topic
Ako mu proradi sa kloniranim forcedeth drajverom ne trebaju mu ti sa NVIDIA sajta, sto da se smara sa kompajliranjem ako mozda ne mora.10. april 2005. u 5:24 pm #26500Off-Topic
Učesnik@hans
Instalacija ti je skoro ko setup.exe, samo kroz konzolu, a ima i konzolni gui, tako da ako je nvnet, onda uzivaj, inache dolaze u paketu i drajveri za nvsound, ali to ce ti raditi i kao intel810 mislim, ili neshto tako, svakako probaj.@milosk
Iskreno, lichno vishe volim da instalirad brand Driver (verovatno navika sa $Win), a i kad vec postoji, mozda ta tvoja opcija i moze da proradi, ali je nisam probao, nisam znao za takvo neshto, a to da mu *.run skriptica sve sama odradi, shto je to kompajliranje, a source mu svakako treba, pa nek se malko, ali samo malko do neosetno pomuchi.11. april 2005. u 6:49 pm #26501Hans
Učesnik@offtopic
Instalirao sam drajvere za nforce za linux iz konzole ,za mreznu kartu mi kaze da je lepo prosla instalacija a za muzicku kaze instalation failed.Ali mislm da to nije bitno jer je instalacija za mreznu prosla.I opet mi kaze za modul unknown.
@milosk
Pokusao sam da ucitam forcedeth ali nije mi uspelo.Ako mozes objasni mi kako to da uradim.
Pozdrav Hans
11. april 2005. u 7:24 pm #26502kmilos
UčesnikPa trebalo je da pokusas ponovo “modprobe forcedeth” u konzoli pa da proveris sa “dmesg” da li se ucitao slicno kao kod mene. Ali nema sada veze ako ti se NVIDIA nvnet lepo iskompajlirao, proveri samo da li se i on ok ucitava. Naravno, ova dva module ne treba da pokusavas da ucitavas istovremeno. Proveri sa “lsmod” koji su moduli ucitani. Module mozes da izbacis iz kernela komandom “rmmod”.
Nije mi samo jasno gde ti se to pojavljuje “module unknown”, u nekom MDK-ovom alatu, ili gde? Onda naravno ti treba da rucno izberes ili upises jedan od ova dva modula na tom mestu, posto proveris da li ok prepoznaju hardver.
11. april 2005. u 9:22 pm #26503Off-Topic
UčesnikTo shto ti pishe u harddrake-u, machku o rep, ko shto ti chovek kaze, lsmod, ako ne nadjesh nvnet, onda lepo modprobe nvnet, ili insmod nvnet, ne znam koji kernel i koja verzija je u pitanju, ali svakako mozesh dodati u /etc/module.cionf ili modprobe.conf (ako je 2.6.x)
alias eth0 nvnet
Pogledaj u /llib/modules/2.x.x/misc/nvidia ili neshto slichno, chisto da proverish ima li nvnet.o. -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.