Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Nerd test
- This topic has 23 odgovora, 13 glasova, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
24. oktobar 2007. u 2:17 pm #64285
BrokeBody
UčesnikTo sto je vecina neuka, ne mora obavezno da znaci i da su inace glupi, ili sta vec.
Oko gluposti… ovo je simpaticno:
Zamolio bih te da pogledas ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=pfRUMmTs0ZA
Traje 40 minuta, ali strpi se, vredi pogledati.
Na zalost, vecina je neuka jer ne moze da priusti za private high school. Oni koji su mogli da priuste, ti su uglavnom zavrsili neki college ili university. Vrlo je malo onih koji su iz public high school uspeli da upisu i da zavrse visoke skole. Dakle, America ima puno neobrazovanih ljudi (native Americans only! Ne racunam strance koji su dosli i zavrsili njihove visoke skole umesto njih 🙂 ), te neretko odaju utisak glupih. Taj period u njihovom zivotu, bas kada idu u srednju, je od presudnog znaca kasnije – Dakle, public ili private.
nisu oni glupi
To je vrlo tacno.
vec ih isti onaj drzavni aparat drzi u takvom stanju da bi mogao da vlada
Pa ne bas. Javno skolstvo im je mnogo lose, i to ima veze sa mnogim stvarima, ukljucujuci i ovaj offtopic u kojem mnogi *misle* da su glupi.
ortak iz Amerike mi je pricao kako oni u cetvrtoj godini imaju predmet “Jewelry” gde prave nakit. Alo, ljudi sa 19 godina se zezaju i prave ogrlice od gline!?
Ako ides u artistic high school, onda imas takve predmete. Neke klasicne gimnazije nude takve predmete kao izborni, ukoliko te umetnost zanima i planiras da studiras neku umetnost kasnije.
Broke, koliko ih poznajes licno?
Ceo svoj zivot. Poznajemo se vrlo dobro.
24. oktobar 2007. u 10:51 pm #64286Red_Zmaja
Učesnik
ispade da jos nesto znam…25. oktobar 2007. u 7:28 am #64287dejanium
Učesnikčto takoe “private high school”, “college”, “university” ,я tebя ničego ne ponimaю! :redface:
mislim stvarno, broke …kanda bi se obradovao da dodju ::)ma imate bolje tehnicke uslove i treba da uzivate, a vecina roditelja ima “pametnija” posla :-
25. oktobar 2007. u 9:28 am #64288velial
UčesnikNisu Ameri glupi, oni su jednostavno neobrazovani a neobrazovani su zato što su nezainteresovani. Na žalost kod njih takav stav i društvo pomaže po principu da deca treba da uče ono što je bitno i ono što ih zanima, pa lepo anketiraju klince sa 10-12 god. Šta bi oni voleli da uče i šta misle da im je bitno i eto ti nastavnog programa (zamisli kakav je to program). A što se tiče jačeg školovanja ni tamo ti u zadnje vreme ne treba novaca, sobzirom kakva ti je konkurencija po školama dovoljno je da pokažeš da hoćeš da učiš i već ćeš dobiti nečiju stipendiju (kao i svi ostali i Ameri mnogo više vole svog stručnjaka nego stranca).
Najcrnje je što su i kod nas počeli da prave nastavni program sa anketama klinaca. Ne znam za današnje klince, ali ja kad sam imao 12 godina nisam imao blage veze šta će mi biti bitno u životu i šta treba učiti, a kasnije sam ukapirao da mi je svaka glupost koju sam učio bar jednom trebala u životu (bar za priču uz pivo ako ništa drugo) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.