Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Nerd test
- This topic has 23 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
velial.
-
АуторЧланци
-
23. октобар 2007. у 4:01 pm #64275
BrokeBody
УчесникDa, to možda važi samo za uglavnom glupe Amere…
E ovo je vec bila glupa konstatacija. 😉
23. октобар 2007. у 4:28 pm #64276dukenukem_4d
Учесникako se neko setka po americi ,moze satima da ide i da sretne ljude svih mogucih
rasa/nacija a nijednog natural-born amerikanca (osim nypd verovatno?)ko kaze da su glupi ,kad su pokupili sve moguce strucnjake sirom sveta 😉
23. октобар 2007. у 5:16 pm #64277BrokeBody
Учесникako se neko setka po americi ,moze satima da ide i da sretne ljude svih mogucih
rasa/nacija a nijednog natural-born amerikanca (osim nypd verovatno?)ko kaze da su glupi ,kad su pokupili sve moguce strucnjake sirom sveta 😉
Upravo tako. To sto su native Americans malo vise neuki za neke stvari za koje mi mozda nismo, to ne znaci da su glupi. Ne, daleko od toga…
23. октобар 2007. у 5:57 pm #64278LYb
УчесникBroke, koliko ih poznajes licno? Nekoliko godina sam bio i… pa… hmmm… orodjen… sa nekima od native amerikanaca, pa sam usput licno upoznao i dosta drugih. Ne bi mogao da verujes dokle ide neznanje i glupost. Ne toliko glupost, vise tupost. Naravno, ima izuzetaka, kao i svuda po svetu, ali je ukupna slika takva.
Ne znam zasto ih toliko idealizujes?
Imaju sistem koji savrseno funkcionise kada je drzavni aparat u pitanju, ali to establisment ne bi mogao da nametne da im narod nije takav kakav je.
Oko gluposti… ovo je simpaticno:
23. октобар 2007. у 6:30 pm #64279dejanium
Учесникda stripovi sto neko rece, a gde je tu herman sa jeremiahom ???
koliko sam ja primetio, doduse iz holivudske a, b, i c filmske produkcije, nerd, geek i dork je lik koji nosi veliku dioptriju, oblaci se kao starmali, na svim testovima dobija A, voli matematiku, cita sf stripove,”jebe kevu na kompjuteru” i subotom uvece umesto da se opija i nesto kresne igra sa jos trojicom takvih likova zmajeva i tamnicara, kinje ga razvijeni plavi momci koji se voze u pikapu s brdom dobrih cica. ako je to takav test onda :p
LYb je u pravu sistem im je odlican i funkcionise, za ostalo su tu nerd testovi O0
sto da ne budu neuki, sistem je takav da im daje da rade, trose, jedu,jeb., piju i tuku se, sta native covek vise da pozeli ???23. октобар 2007. у 8:18 pm #64280GoranSTX
УчесникPa da li je moguce…???…
Imao sam prilike da slusam jednog naseg coveka koji zivi i radi in the U S of A koji mi je pricao otprilike stvari sa LYb-ovog linka.
OK, pretpostavljao sam da je dosta toga tacno, ali sam isto tako mislio da malo preteruje ne bi li malo podigao cenu nama Srbima…Ali, zar je moguce da zena od cca 45-50 godina iz srednje klase ne zna sta je United Kingdom??? Pa zar ne znaju sopstvenu istoriju??? Pa jbt. ja znam za 1775 godinu i rat za nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva. Ma nisu oni glupi, vec ih isti onaj drzavni aparat drzi u takvom stanju da bi mogao da vlada… Ali ipak… ovo je katastrofalno… Doduse, kakav predsednik – takav narod…
E, jel znate onaj fazon o Busu i vojnicima
Three Brazilian Soldiers
Donald Rumsfeld is giving the president his daily briefing. He concludes by saying: “Yesterday, 3 Brazilian soldiers were killed.”
“OH NO!” the President exclaims. “That’s terrible!”
His staff sits stunned at this display of emotion, nervously watching as the President sits, head in hands.
Finally, the President looks up and asks, “How many is a brazillion?”
24. октобар 2007. у 7:18 am #64281dejanium
Учесник??? pa koliko nula ima brazilion ???
sta je briga za uk i nezavisnost, ko je nama kriv sto smo culi za bostonsku cajanku i jos brazilion stvari.
zivot im je projektovan za rad u trosenje zaradjenog novca, radi zaradices, zaradi pa potrosi. nema tu mesta za mozganje i obrazovanje. pitaj ti tog lika kad ga sledeci put vidis za cene, neprijatno ces se iznenaditi, meni su prosle godine kupili digitalni fotoaparat koji je u usa kostao 380$ sa torbicom i memorijom od 1GB a ovde suv aparat kosta 500e 😮
e, da, a ko misli da smo mi jako obavesteni, grdno se vara, poslusajte malo nove generacije i bice vam jasno.
24. октобар 2007. у 7:42 am #64282GoranSTX
УчесникAli zar ona pitanja ne spadaju pod “opstu kulturu”, ako takva kategorija uopste postoji? Dobro, sirok je to pojam, pa ispada da su ameri “u-opste” nekulturni, a ne glupi. Ne znam, ja sam se zgrozio…
E da… imas pravo sto se novih generacija tice (ako sam te dobro razumeo na sta ciljas), pre izvesnog vremena sam prosetao mojim komsilukom i pitao lokalne klince kad je bila kosovska bitka (pitanje je sasvim slucajno ispalo u toku neke price, nije bilo unapred pripremljeno). rezultati su porazavajuci… Od 5 klinaca, jedno je samo znalo tacan datum, jedno nije moglo ni da mi kaze kom veku pripada 1389-a godina (u anketnoj grupi su deca od 6-og i visih razreda).
Jel mi to treba da budemo zahvalni prethodnim decenijama i drustvenom uredjenju na besplatnom skolovanju? I sta se desava sa danasnjim obrazovnim sistemom?
(i opet izgleda nastavljamo onu temu – mozda je neprimereno da toliko oftopikujemo?)24. октобар 2007. у 8:16 am #64283dejanium
Учесник😮 opsta kultura, sta to bi?
da, da na to sam mislio. nije stvar u besplatnom skolstvu, nego su nas u skoli ucili a ne strajkovali, profesorima je bilo stalo da nesto naucimo ove sadasnje bas briga (vecinu bas briga). na tv si imao sta da pogledas i obrazovni program je to i bio. postojali su i domaci naucni casopisi, strucna literatura je izdavana, ja sam imao privilegiju da dobijam preko veze strucni casopis jednog vojnog instituta tadasnje JNA gde se svasta moglo procitati…nismo imali dobar pristup informacijama ali smo se trudili, a sada svet, skandal …klinci imaju internet a sluzi im samo za cs, mp3, chat…u mom kraju svi klinci imaju kompjutere, a na njima samo muzika i slike raznih zanrova (da li su tatino/mamino ili njihovo vlasnistvo nemam pojma 😮 ), sve ce da skinu, a da pretraze kako da nesto srede ili podese tesko. e, mnogo s…m,ma njima pripada buducnost mi smo stvarno otisli off :redface:
24. октобар 2007. у 2:07 pm #64284Анонимни
ГостMoje misljenje je da roditelji nedovoljno skrecu paznju mladima na kulturu i obrazovanje, te su ovi nezainteresovani, i tako sve dalje ide (u losijoj varijanti, ni roditelji ne shvataju znacaj kulture, pa, logicno, nemaju sta da prenesu). Zatim, internet. Svakako je lakse upaliti CS nego sesti i nauciti matematiku, jos ako je zarazno, eto ti zabave do letnji dan u podne ;). Zatim, obrazovni sistem je takav da se preopterecen raznim stvarima koje te ne interesuju, nemas motivaciju, itd itd. Svakako da treba biti siroko obrazovan, ali je valjda glavno odvojiti bitno od nebitnog.
Ne pokusavam da poredim ranije i sad, jer ne znam kako je ranije bilo, samo pokusavam da opravdam i objasnim neke stvari i iz ovog ugla (tj omladine koju ste napali ;))
Da ne bude totalni off, ortak iz Amerike mi je pricao kako oni u cetvrtoj godini imaju predmet “Jewelry” gde prave nakit. Alo, ljudi sa 19 godina se zezaju i prave ogrlice od gline!?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.