Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › nemoguci flash zvuk
- This topic has 12 одговора, 6 гласова, and was last updated 14 years, 5 months раније by LINUSER.
-
АуторЧланци
-
1. јун 2010. у 6:58 pm #11917SkyWalkerУчесник
Ljudi moze li mi neko pomoci,
reinstalirao sam pclos minime 2010 i nikako da namestim zvuk na flashu u browseru (bilo kom opera,ff…)
Kad skinem flash ima zvuk u plejeru (vlc, kafein).1. јун 2010. у 8:22 pm #84484DrLove73УчесникMozda je problem u audio codec-u koji plugin koristi. Ima vise codec platformi kao xine, gstreamer, ….
2. јун 2010. у 6:59 pm #84485SkyWalkerУчесникOprosti nisam te najbolje razumeo u vezi plugina.
Instaliran je “gstreamer0.10-plugins-base” ako to ima veze sa tvojim pitanjem.2. јун 2010. у 7:27 pm #84486DrLove73УчесникUffff, kako da ti jednostavno objasnim….
prvo pogledaj ovo: http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/video-but-no-sound-in-firefox-453292/ , mozda pomogne iako je matoro ko biblija.
Pa onda:
Rekao sam codec, a pravilno bi bilo biblioteke. Procitaj o “Xine”, “Gstreamer”, “ALSA” i “OSS” i “PulseAudio”vlc, kafein, … koriste neke biblioteke, npr Amarok koristi kod mene xine-lib.
Npr, kod tebe mozda nemas xine-lib vec samo gstreamer, i Vlc i kaffein koriste bas gstreamer, ali je Flash plugin podesen da radi sa xine-lib koja fali. na tako nesto mislim. Tu ima dosta zapetljancije,
Najbolje bi bilo da se raspitas na PCLOS forumima da li se jos nekom ovo desava.
2. јун 2010. у 9:02 pm #84487sipeУчесникinstaliraj ALSU i radice. Ovoj je cest problem na pclos 2010
3. јун 2010. у 6:39 pm #84488zole052Учесникinstaliraj ALSU i radice. Ovoj je cest problem na pclos 2010
Mene isto to muci zato mi se neda ni instalirati… pokrenem live cd i nema zvuka u browseru. A alsa je instalirana koliko vidim u synapticu.
3. јун 2010. у 7:52 pm #84489enkiduУчесникOprosti nisam te najbolje razumeo u vezi plugina.
Instaliran je “gstreamer0.10-plugins-base” ako to ima veze sa tvojim pitanjem.Nisam koristio PCLOS ali je ovo pitanje relativno univerzalno – ako ti nije iz nekog razloga neophodno da izbegneš vlasničke kodeke, verovatno je najbolje da potražiš kompletan paket. Pre ili kasnije ćeš ionako poželeti da ih imaš, pa je možda bolje da ih staviš odma’ pri instalaciji. Ja bih potražio “w32” ili “win32 codecs”, eventualno neki tutoral za PCLOS.
Mene isto to muci zato mi se neda ni instalirati… pokrenem live cd i nema zvuka u browseru. A alsa je instalirana koliko vidim u synapticu.
Što se tiče live verzija, ne možeš baš sasvim da se osloniš na njih – nekada nešto što radi live ne radi pri instalaciji, nekada je obrnuto. U principu, mislim da je live više da vidiš hoće li prepoznati hardver – ako ti deluje OK, instaliraš pa onda podešavaš šta ima. Ne samo za PCLOS, nego uopšte. Da ne pominjemo da kad instaliraš imaš upgrade – eventualni problemi, naročito oni upadljiviji, obično budu otklonjeni tako.
4. јун 2010. у 8:08 am #84490DrLove73УчесникKodeci za Gstreamer komplet biblioteka koji nisu open source su obicno u odvojenim repositorijumima (bar u vecim distribucijama) i spakovani su u gstreamer-*-bad, a ima jos i gstreamer-*-free, gstreamer-*-nonfree, itd. Slicno je i za Xine.
U zavisnosti od platforme, raspitajte se da li treba i koje repozitorijume da dodate/aktivirate i onda pretrazite vas paket menadzer sa “gstreamer*”, “xine*” itd..
4. јун 2010. у 4:47 pm #84491LINUSERУчесникnikako da namestim zvuk na flashu u browseru
Isto se desavalo i JohnBoy-u i evo kako je to resio:
http://www.pclinuxos.com/forum/index.php?topic=67753.0
Inace, meni se kod PclinuxOS-a ranije desavalo da posle koriscenje jednog plejera, bude blokiran zvuk kod drugih.
Medjutim ne koristim ga u novije vreme, pa ne znam kakva je sad situacija.4. јун 2010. у 5:42 pm #84492SkyWalkerУчесникSredjeno! 😉
Slican problem kao i kod JohnBoy-a.
Kod mane je zvuk sa flasha slao na tv karticu koja je bila prva izlistana audio kartica. Karticu sam iscupao, reboot, uklucio, reboot i sada je bila na drugom mestu i flash radi!
Hvala LINUSER, mnogo si mi zivaca ustedeo! 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.