Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › Nema zvuka nakon instalacije NVIDIA drivera
- This topic has 3 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 5 months раније by
Mr_Pingvin.
-
АуторЧланци
-
9. март 2006. у 8:17 am #7112
Nemos
УчесникPozdrav svima,
pregledao sam forumu, i našao na mnogo problema oko učitavanja modula za zvuk, ali ljudima obično zvuk nije radio uopšta dok meni JESTE.
Nakon instalacije SUSE 10 zvučna ( integrisana A’97) mi je radilia ok. ali nakon što sam instalirao najnovije drajvere ( ne promoću YOU-a pošto sam kući na modemu) za nvidia grafičku kartu “naše snaše zaboraviše tamburaše”.
Ustvari prilikom dizanja moduli se na učitavaju i naravno nema zvuka, ali kada odradim alsaconfig sve radi O.K. do sledećeg restarta.
Za instalaciju drv sam pratio uputstva sa nvidia sajta:1. sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-8178-pkg1.run -q
2. sax2 -m 0=nvidia ( ❓ )
i sve je prošlo O.K.pre toga sam se igrao sa udev-om (ltmodem.rules) za lucentov modem (nije hteo da mi kreira silmlink modem -> ttyLT0, ali to je za drugi topic), ali mislim da to nema veze.
Taman misliš da si nešto naučio i da znaš šta radiš kada te nešto ovako iznenadi.
Glupo je da drajveri za grafičku utiču na drajvera za zvučnu.
Linux ume nekad da izritira čoveka 🙄 (naravno da to vodi ka boljom razumevanju i tako u krug…).Pomoć ?
9. март 2006. у 12:43 pm #42137miroslav_joksimovic
УчесникSuse-klasika. Integrisane zvucne nisu bas najbolje resenje za suse, praksa je tako pokazala. Mislim da alsaconf nije presudan u ovom slucaju. Desavalo se mnogima da nakon instalacije drajvera za graficku nece nesto da radi, nista novo. Pokusaj sa ponovnom instalacijom drajvera za graficku, moze da se desi da resis problem, kod mene se slicno desavalo. Ponovnom instalacijom drajvera, resavao sam problem. 🙄
10. март 2006. у 1:41 pm #42138Driver
Учесникedituj /etc/rc.d/rc.local
pa napisimodprobe via82cxxx_audio
modprobe ac97
modprobe ac97_codec
modprobe soundtako koristi oss driver
11. март 2006. у 2:49 pm #42139Mr_Pingvin
УчесникMeni se slicno davno desavalo na mandrake, jednostavno sam iskljucio i ponovo ukljucio sound sistem iz control centra i zvuk je ponovo radio… ali je drajver za grafiku onda prsao… zato ga vise i ne koristim. Suse ima slicne gluposti.. Nekad od silnog krljanja diskom jednostavno “zaboravi” da izvrsi po neku skriptu, kao da ga mrzi..
A jesli li probao da sacuvas alsaconfig .. ono # alsactl store ?? mozda je zvuk na mute i sl.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.