Početak›Forumi›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Ne mogu da se ulogijem u Mandrake 10.0!
- This topic has 12 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
RiSK.
-
AutorČlanci
-
12. juna 2004. u 8:26 pm #3839
scooter
UčesnikLjudi ne mogu da se ulogujem u Mandrake 10.0 koji sam kupio ovde. Sve sam pravilno uradio, a pod tim mislim da nijedan user ili administrator niti bilo koji password nemaju nikakve alfa-numericke slicnosti medjusobno. Pri instalaciji “Rekao sam” da se posle boot-a pali KDE pri logovanju i da se tako logujem medjutim logujem se iz Command Prompt-a (izvinjavam se ja sam Wintel profesionalac). Ali to mi ne smeta uopste samo kada bih uspeo da se bilo KAKO ulogujem u LINUX!
Dakle pise mi:
Mandrake Linux release 10.0 for i586
Kernel 2. bla bla bla
machine name login:
P.S. Spreman sa da platim preko “WESTERN UNION”-a bilo kome ko mi kaze kako!
!!! Za opciju da treba da platim molim da mi se javite mailom koji sam ostavio na ovom site-u!
Hvala12. juna 2004. u 10:47 pm #19614dexter021
UčesnikPa lepo ti trazi login!
Ukucaj svoj username pa posle password i onda si ulogovan!
Onda kucaj startx i pokrenuce ti se KDE!12. juna 2004. u 11:01 pm #19615VladimirStefanov
UčesnikА да би ти се дизао Линукс у графичком окружању промени ред у фајлу /etc/inittab тамо где пише „id:3:initdefault:“ промени број 3 у 5.
И овај савет ти је безплатан, само овај 😉14. juna 2004. u 10:44 pm #19616WeezerFromOz
UčesnikPa ne radim bas Mandrake t.e. ne radim Mandrake uopste ali ako je sicno na red Hat onda kada ti da to da se ulogujes probaj da upises default user i password a to su ti:
user : root
password : root
barem ovo pali na red Hat-u15. juna 2004. u 11:03 am #19617Loading
UčesnikPa ne radim bas Mandrake t.e. ne radim Mandrake uopste ali ako je sicno na red Hat onda kada ti da to da se ulogujes probaj da upises default user i password a to su ti:
user : root
password : root
barem ovo pali na red Hat-uNece ti to na Mandrake-u poleteti… ja kad ti kazem
A ti scooter, uradi ko sto su ti Dex i Vlada rekli
a pare potrosi na zene ili pivo zavisi sta vise volis,
to isto bi i oni uradili sa tvojim parama 8)15. juna 2004. u 1:08 pm #19618scooter
UčesnikDakle krivica je moja jer nisam gledao do kraja natpis za nVidia GeForce4 driver. On je po defaultu u Mndrake10 sa naznakom Generic i kao takav nece da radi. Nije ni cudo! Resenije: kada se sa instalacijom stigne do izbora drivera (za one sa GeForceMMX440 64Mb i slicne) ne treba ni slucajno odabrati generic, vec iz istog menija pod OTHER odabrati “nv” 640×480 8bpp. Jer u protivnom nemoze da pokrene videodrv a samim tim ni X. Znaci kada kao takav “prodje” posle je lako test dugmetom isprobati do najboljeg prikaza. U mom slucaju i sa tim driverom vozi max-1152×864 fullColor na 85Hz. Moze i vise ali je frekvencija manja od 85Hz pa “trepce”.
Hvala na paznji!15. juna 2004. u 2:29 pm #19619Loading
UčesnikDakle krivica je moja jer nisam gledao do kraja natpis za nVidia GeForce4 driver. On je po defaultu u Mndrake10 sa naznakom Generic i kao takav nece da radi. Nije ni cudo! Resenije: kada se sa instalacijom stigne do izbora drivera (za one sa GeForceMMX440 64Mb i slicne) ne treba ni slucajno odabrati generic, vec iz istog menija pod OTHER odabrati “nv” 640×480 8bpp. Jer u protivnom nemoze da pokrene videodrv a samim tim ni X. Znaci kada kao takav “prodje” posle je lako test dugmetom isprobati do najboljeg prikaza. U mom slucaju i sa tim driverom vozi max-1152×864 fullColor na 85Hz. Moze i vise ali je frekvencija manja od 85Hz pa “trepce”.
Hvala na paznji!izvini sinak kakve to ima veze sa logovanjem kao root?????!!!!
mozda smo ipak trebali da ti naplatimo…15. juna 2004. u 10:58 pm #19620WeezerFromOz
Učesnikpa valjda je tip utnuo kod podesenja horizontalne i vertikalne frekfencije monutory.by the way oprostite zbog moj los srpski jer sam iz makedonija.i tek sam poceo da radim mandrake 10 i to bas po neke inicijative iz ovoga sajta tako da…ovo mi je drugi dan pa tako da ne mogu bas da izeasam neka misljena..jedino da ne znam gdje je scooter zajbo jer ja sam uspeo da ga instalairam od prve a isto tako na tu masinu imam graficku G Force MX 400 64 Mb.pojima nemam…
15. juna 2004. u 11:10 pm #19621ZivicAleksandar
UčesnikYou Have Mail
[WeezerFromOz@localhost]$17. juna 2004. u 7:11 am #19622scooter
UčesnikSa logovanjem kao root bas i nema jer se u stvari ulogujem, dakle kada unesem pass pise mi [root@localhost]$, ali sve ostaje na tome i kada kucam kde ekran pocinje da blinkuje 2-3 puta i prijavi grsku da ne moze da podigne X jer ne moze da initializuje nVidia display driver. Samo sto sam ja toliki pocetnik u Linux-u da mi je eto trebalo toliko dana da provalim sta se tu otprilike desava. Dakle nije logovanje u Mdk 10.0 nego grafika. Samo sam promenuo driver i sad radi.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.