Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ne mogu da restartujem X
- This topic has 15 одговора, 5 гласова, and was last updated 19 years, 10 months раније by
Serijski.
-
АуторЧланци
-
11. јул 2006. у 5:09 pm #45804
LYb
УчесникJok, smeta mu i ako je ukompajliran u kernel ili ucitan kao modul.
11. јул 2006. у 11:15 pm #45805Serijski
УчесникZnači moram da rekompajliram kernel ?! ok, čitao sam negde nešto o tome 8] … valjda ću se snaći, samo izgleda da će mi trebati još više vremena za to nego što sam mislio 🙂
hvala
13. јул 2006. у 1:33 pm #45806Marel
УчесникMislim da se taj drajver učitava kao modul. Probaj nekako da sprečiš njegovo automatsko učitavanje pri dizanju sistema.
13. јул 2006. у 6:15 pm #45807LYb
УчесникPazi, kod nekoga radi ako se podrska za FB prebaci samo na VESA grafiku, ali kod nekoga mora POTPUNO da se ubije FB podrska u kernelu. Da ne postoji ni u naznakama.
13. август 2006. у 6:02 pm #45808Serijski
УчесникTek sad sam uzeo da kompajliram kernel, pa sam hteo nešto da pitam, da budem siguran :
EDIT :
ok, nekako sam uspeo da sredim fglrx drajver i vi[e ne pravi nikakve probleme sa x-om. Sad imam 100% funkcionalan Kubuntu OS, hvala svima na pomoći O04. октобар 2006. у 1:43 pm #45809Serijski
УчесникNakon reinstalacije Kubuntu OS-a i ponone instalacije fglrx drajvera za ATI Radeon 9600pro grafičku, naišao sam na isti problem …
posle višečasovnog guglanja do zore, saznao sam da je o generalno bug sa ATI grafičkim karticama i njihvim drajverima … ATI je već obavešten o tome, ali se ne zna kad će to biti sređeno…
U svakom slučaju, ako vam se X zamrzava kad pokušate da ga ugasite, restartujete, ako restartujete računar ili pri kombinaciji ctrl+alt+F# možda vam može pomoći sledeće :
Dakle, moramo da namestimo da se Xorg restartuje prilikom ovih operacija, a ne samo resetuje. U kubuntu je po defaultu namešteno da se xorg samo resetuje kako bi se kdm brže lodovao, ali to nekima sa ATI grafičkim karticama i oppengl akceleracijom pravi probleme…
Ja sam to rešio tako što sam editovao /etc/kde3/kdm/kdmrc u sekciji [X-*-Core] dodao sledeću liniju :
TerminateServer=true
Sačuvajte fajl, reboot i vidite da li je x ponovo zakucao … Ja imam već 5-6 rebootovanja bez zakucavanja (ranije je skoro svaki put blokirao), tako da je to meni rešilo stvar.
Ako to ne uspe (nekima nije pomoglo) pokušajte da umesto TerminateServer=true na isto mesto stavite
AlwaysRestartServer=true
To bi moglo da bude od pomoći.
P.S. još nisam kompajlirao kernel da bih izbacio FrameBuffer podršku, mada se i to navodi kao jedno od rešenja … -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.