Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › ne ide mount , za installac. DVD-R mandriva 2009.0[potpunoRESENO]
- This topic has 18 одговора, 5 гласова, and was last updated 14 years, 3 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
22. јун 2010. у 12:27 pm #84709dukenukem_4dУчесник
hvala puno O0 to je to onda
:angel:
duzan sam jos samo postupak kako sam procitao sliku:
na 1. se izabere datoteka na disku gde ima dovoljno mesta
na 2. se otvori konfiguracijski dijalog
na 3. se chekira get image size from: ISO/UDF pa posle na ‘close’
na 4. se pokrece upisivanje Iso slike od postojece ne-funkcionalne
O022. јун 2010. у 10:35 pm #84710dukenukem_4dУчесникevo me sa mandrive jeeej
malo sam postavljao dual boot preko syslinxa 😉 pa u grub4dos ali fercara
(on ucita neki gfxboot i nema puno onih crc gresaka ako se doda libata.noacpi=1 ??? bar za sada )
ide i bez gfxboot(after edit : u nekim slučajevima , problemima sa Hard diskom puno pomaže libata.noacpi=1 ??? )
iznenadio me malo google toolbar … ??? …. ROFL
ok i atherosov drajver se doda ali ne bas trivijalno ili sam ispao iz stosa
ili mandrivin src nije po difoltu postavljen mozda je bug neki (pa editovanje kernal makefile pa dodavnje nesto -desktop u extraversion jeee jjeeeeee O0 … pa se pusti malo make ali sasssssvim malcice… da napravi version.h 😀 😀 )23. јун 2010. у 8:43 pm #84711dukenukem_4dУчесникOk dakle nije lose ???
— da bi se updejtovani paketi zadrzali u cache/u
koji je negde u /var/cache/urpmi/rpms
neophodno je da se promeni perl program kojim se poziva urpmihttp://mandrivausers.org/index.php?/topic/45059-urpmi-download-packages-without-install/
na 2009 mi je ovo funkcionisalo , i ako njima na liku nije ???
Edit: /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/urpm/install.pm
Find: if (@l == 0 && !$options{test} && $options{post_clean_cache}) {
Comment the line out and/or replace it with: if ( 0 ) {
This will keep the files that are downloaded, whether you use cli urpmi, or MCC Software Manager./usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0/urpm/install.pm
u redu 264 zakomentarisan dugacak i postavljen if (0) { O0— ako necete da stalno ubacujete veliki dvd ili cd/ove , on pri instalaciji ima opciju
da sve pakete prekopira na disk
however… nisam to chekirao 😀 😀
medjutim ispostavilo se sa one gornje Iso slike da isto moze da procita 😀 😀 /radosti nema kraja…/ali ovako:
[code]
su
mkdir /media/isoimage
cd /gde/je_ISO_u/filesistemu/mandrPowerpa/
mount -t iso9660 -o ro,loop mandriva-linux-pwp-2009-dvd-i586.iso
[/code]
i posle toga menager paketa ne trazi vise da se ubaci disk O0 valjda ne trazi nisam jos
dovoljno testirao 😉— naravno Pusni/me/audio pomalo zahebava pri pustanju ne- pulse aplikacija 😡 a to je i bilo za ocekivano 🙁
–izgleda da jeste bio bug , na nekom od azuriranih kernel src rpm/ova se iskompilira po difoltu kako treba O0
ok i atherosov drajver se doda ali ne bas trivijalno ili sam ispao iz stosa
ili mandrivin src nije po difoltu postavljen mozda je bug neki25. јун 2010. у 9:57 am #84712dukenukem_4dУчесникok mogo bih da promenim ime teme u “3 dana sa mandrivom i frecera” O0 ^-^
ima tu nekih sitnih nelogicnosti i nerviracija ali nije fatalno ??? konzola je after all nasa desna ruka ^-^za actiontec AU5 home dsl :
upakovane install skripte za mandrivu sa slikama kako da se podesi pppoe O0
ndis_actiontecMDV2009v0.1-d.tar.gz page
(u principu a i praxi je slicno kao za pclos pre nego sto sam se zapetljavao sa onim GUI pitonom ??? )proverio sam dodavanje u /etc/rc.d/rc.local i funkcionise , cak i mrckanje po mandrivinoj network
konfiguraciji ne brejkuje (bar za sada) znaci da je mandriva funkcionalna – ranije sam pri ovim operacijama imao problema u konceptu kako se ovo cudo ucitava.EXTRA dodatak.postavljanje firewalla za ubuntu slax i mandrivicu 😀
firewallHOWTO.tar.gz page
(da ne biste bili OWNED cim krocite na net O0 )edit: ————————
nesto malo o modemu , kada se kompjuter iskljuci na shutdown
ranije i obicno , se zelna PW lampica na modemu ugasi i predje u zutu boju
medjutim sada nece ,. u pitanju je bilo sto nova ploca postavi struju od 5V na
usb portve i tokom st.bystanjana novim plocama :Postoje opcije u biosu PME device wakeup
ili opcija EUP (energy using products )
kada je PME wakup na disable i sve ostalo , kao i kada je EUP na enabled onda racunar mnogo manje trosi i izgleda da ne salje 5V na usb portove ???na starim plocama : postoji jumperi za svaki od usb portova koji
odrede da li na usb portove ide 5V ili 5Vst.by linija i oni su obicno na difoltu iskljuceni i lepo radi 😀samo au5 modem on ne vuce puno sa usb porta mozda oko 70mA
jer ima glavno napajanje 5V 1.5A (iz naponske mreze)medjutim to glavno napajanje jeste dosta cudno izvedeno sa elektricke strane i ako imate slabu struju
on ce da se diskonektuje sto je i potvrdjeno po netu 🙁
mada bilo koji stabilisani ispravljac od 5V i 1.5 A ce da vam vrsi posao ali i oni su retkost ???EDIT
ima izvestaja da su ga ljudi prikacinjali na 5V liniju koja je izvedena napolje od kompjuterskog napajanja ??? ali na vasu odgovornost….
(a sto ne bi moglo da se to rasturi i ubaci unutra / naravno ako posedujete taj modem a nije iznajmljen od providera for free / O0
-jedan krak bi se povezao na 5V neku granu
-usb bi se povezao na neki od usb headera
– od spolja d aide telefonski kabli ili nekako da se izmajstorise …
– da se nekako prisrafi)kao spoljni standalone unit eventualno se manje greje kad je stavljen u vertikalni polozaj ???
to je bre made in taiwan O0 proverena technologija 😀 😀i na slici – usb device wakeup za starije ploce
25. јун 2010. у 12:39 pm #84713MoneoУчесникKrenuo si da pricas sam sa sobom, ‘oladi bre malo brale, vidi kako je lep dan O0
Sto se tice USB ADSL modema mislim da ta prica vise nije aktuelna tako da ti je moj prijateljski savet da svoju energiju usmeris na nesto sto je aktuelnije ako vec hoces da pomognes, a isto vazi i za dial-up modeme
Kada cak u zemlji poput Srbije i malom gradu kao sto je Loznica imas ADSL i par wless provajdera koga je uopste sem retkih pojedinaca briga vise za dial up, tek da ne pominjem ove 3g pakete sto nude provajderi mobilne telefonije…
Svaka cast na trudu, ali danas ADSL ruteri imaju smesnu cenu plus kod vecine provajdera uz neku doplatu od 1000 i kusur din ili dzabe mozes da uzmes isti sto svakako nije velika cifra kada se uporedi sa natezanjem zivaca koje je potrebno da bi naterao USB modem da radi
Telekom daje ruter, Verat daje ruter, SBB i Ikom daju ruter ili modem za mreznim prikljuckom whatever mislim da jedino Sezam daje one sugave Connexant modeme ali moze uz doplatu da se uzme i ruter
Nadam se da kapiras sta hocu da kazem, cela prica oko ovih stvari je postala pomalo bespredmetna 😉25. јун 2010. у 12:49 pm #84714dukenukem_4dУчесникmislim da nisi detaljno čitao , ovo radi najbolje od ovih ostalih modema koji imaju source
ne mogu ni ja da verujem 😀 😀
u bilo koji 32 bitni noviji distro što sam probao koji ima kasvetni ndiswrapper , ono ide 😀e sad može da dodje do problema i do kernel oopsova ali ipak ide 🙁
bitno je da se ne dodaju dodatni network paketi- mislim da oni zabunjuju ndiswrapper
nešto tipa zcip ili neki obskurni drugi paketi 😮http://wiki.mandriva.com/en/2009.0#Package_Lists
** bitno ** ako ste instalirali mandriva 200x ONE i želite sa ovim modemom OBAVEZNO
pre svega deinstališite ZCIP paket[/color](dok budu podržavali ndiswrapper , a i kad prestanu ovo će da radi na širokom broju
svih prethodnih kernekla)i u dva reda je takodje instalacija ???
kad će neko da pogleda one prve logove sto sam postavio, mada je rešen problem ali opet?
25. јун 2010. у 1:01 pm #84715dukenukem_4dУчесникevo ovako ,ako niste sigurni šta da instalirate
koristite prema sugestiji sa prve strane tar.gz ???http://code.google.com/p/ndis-actiontec/
odnosno ,za bilo koji distro ide
ndis_actiontecSLAXv0.1-d.tar.gz
a za debianolike , odnosno ubuntu , debian , knoppix ide
ndis-actiontec_0.1d_xubuntu810_i386.deb
*s napomenom da debian etch ima stari ndiswrapper ali lenny ima noviji O0
25. јун 2010. у 9:40 pm #84716MladenIsakovicУчесникDuke, ti si car! O0
26. јун 2010. у 5:11 am #84717dukenukem_4dУчесник😉
U vezi ppp0 također je moguće menjanje IP adrese u dva klika O0
na novoj mandrivi koja ima mandy network manager , ali i na prethodnim kde3 desktopima.(korisno je pri skidanju sa rapida ali i drugih file servera , nepodržanih sa jdownload ili criptload
– to je ono što uglavnom zanima ljude :- )
Obično sačekajte 30sec pre uspostavljanja konekcije da vam se ne bi dodelila ista adresa koju ste imali. Ali i provajder mora da ima veći takozvani pool adresa da bi ovo išlo.Ako imate diskonekcije ppp0 pri uploadu nečega i/ili mali protok pri uploadu
ili probleme sa bittorentom – postoje iproute2 i na njemu zasnovan wondershaper
ili drugi skriptovi za regulisanje trafic shapinga (ali je ovo out of scope of this howto 😀 )EDIT : HOWTO za mandrive , juserfrendly distroe 😀 , to radi djole O0
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.