Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › nasa slova u mplayeru
- This topic has 7 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by Leka_r.
-
АуторЧланци
-
5. октобар 2003. у 11:07 pm #2931VlajaУчесник
Dajte mi ljudi ideju kako da dobijem SVA naša slova u Mplayeru.Skinuo sam cp1250 sa sajta i iskopirao sam ga (iskopirao fajlove a posle i direktorijume)u /usr/share/mplayer fonts,
/usr/share/mplazer/font,
i u etc-alternatives/mplayer/fonts i rezultat je : sva slova osim Č i Ć, a ja bih eto želeo sva slova!!!!!! Ako neko zna foru neka mi javi, jer više ne znam šta i gde da kopiram!!!!!!!! 😥6. октобар 2003. у 12:07 am #13454slavujУчесникSamo napravi direktorijum font u home/korisničko ime/.mplayer i iskopiraj samo jednu veličinu fonta u taj direktorijum koja ti odgovara ali fajlove stavi direktno u dir font a ne u neki poddirektorijum. Meni tako radi kako treba.
6. октобар 2003. у 11:11 pm #13455AleksandardУчесник/usr/share/mplayer/font
prvo iz ovog direktorijuma izbrisi sve fajlove …
zatim u njega iskopiraj ne ceo saddrzaj datoteke cp1250
nego fajlove iz odredjene velicine font-a
recimo:
fajlove iz cp1250/ariel18/*.* u /usr/share/mplayer/font/*.*7. октобар 2003. у 1:13 am #13456VlajaУчесникMa nista.Sve sam to uradio i nista!!!! Dajte mi neki link za fontove,mozda su ovi moji neki budjavi!!!!!?????
11. октобар 2003. у 12:38 pm #13457Leka_rУчесник“Da bi podesio nasha slova u mplayer-u najpre se uloguj kao root. Udji u etc/alternatives/mplayer-fonts i obrisi sadrzaj tog direktorijuma (fontove koji se u njemu nalaze). Potom raspakuj arial-cp1250 i izaberi velicinu fonta koja ti odgovara (preporucujem arial28) i otvori taj folder (arial 2. Sadrzaj tog foldera prekopiraj u etc/alternatives/mplayer-fonts. Nakon toga se uloguj kao obican korisnik, aktiviraj mplayer, udji u preferences, klikni na fonts i u encoding odaberi opciju Slavic/Central European Languages (ISO-8859-2). Zatim klikni na OK i uzivaj u filmovima.”
Ovo sam ja iskoristio i radi!!!
19. новембар 2003. у 1:12 pm #13458Leka_rУчесникKako se podešavaju YU slova u mplayer-u kod MDK 9.2?
20. новембар 2003. у 10:48 pm #13459jovirУчесникSamo napravi direktorijum font u home/korisničko ime/.mplayer i iskopiraj samo jednu veličinu fonta u taj direktorijum koja ti odgovara ali fajlove stavi direktno u dir font a ne u neki poddirektorijum. Meni tako radi kako treba.
Tacno tako. Ne moras da brljas po /usr/share/mplayer.
Na ovaj nacin korisnik korisnicko ime koristi taj font, ali ne i ostali korisnici, ako ih imas.
Jos jedna napomena: Kada to uradis, pod preferences – Subtitle&OSD – Subtitle, nemoj nista cekirati, a pod preferences – Font, nemoj nista upisivati (jer si prethodno vec definisao font), pod Encoding izaberi Unicode, i sa ovim podesavanjima sve mora besprekorno funkcionisati.
Pozdrav! 😉p.s. Da na zaboravim. Direktorijum font, t.j. home/korisničko ime/.mplayer/font, obavezno pocinje malim slovom ( font, a ne Font ili sl.).
21. новембар 2003. у 8:09 am #13460Leka_rУчесникHvala!!!
Šljaka k’o satić!!! -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.