Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Naša slova preko MPlayera
- This topic has 7 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 2 months раније by Aleksandard.
-
АуторЧланци
-
23. новембар 2003. у 12:27 pm #3086rileУчесник
🙁 Pozdrav svima,
Imam jedan mali problem, koji ni posle čitanja raznoraznih uputstava i iskustva sa foruma nisam uspeo da rešim.
Skinuo sam cp1250 kodni raspored sa ovog sajta i postupio po priloženom uputstvu, tekst enkodiranje je podešeno na iso 8859-2 standard i u najboljem slučaju sve funkcioniše kako treba samo bez slova Š i Ž.
Znam da pitanja na ovu temu ima dosta ali ja bolje od ovoga nisam uspeo ako ima nekog da želi da pomogne biću mu zahvalan.23. новембар 2003. у 1:37 pm #14588komaУчесникverovatno nisi razumeo uputstva.u direktorijumu /home/tvoj_username
imas dir .mplayer koji je hiden.znaci ako ga ne vidis stavi u opcijama da vidis hiden fajlove.u njemu imas direktorijum fonts i u njemu neke fajlove.e njih izbrisi i umesto njih stavi fajlove koje ces naci u direktorijumima raspakovanog paketa fajlova.znaci raspakujes ga i udjes u direktorijum velicine slova koje hoces i iskopiraj te fajlove u onaj fonts direktorijum.i to ti je to23. новембар 2003. у 7:16 pm #14589rileУчесникHvala ” koma ” što si se javio,
proverio sam tvoj savet i u folderu /home/username/mplayer ne postoji folder ” fonts ” .Inače ja sam probao da sadržaj foldera sa fontom koji sam skinuo stavim u folder /usr/share/mplayer/font umesto postojećeg.
Rezultat je onakav kakav sam naveo u predhodnom e-mailu.
U folderu koji si mi ti naveo nalaze se fajlovi, pored ostalih, config, gui.conf, gui.history. Uostalom najčudnije mi je to da je problem u samo dva slova dok ostala rade. 😉23. новембар 2003. у 8:02 pm #14590jovirУчесникPa napravi direktorijum font.
O ovome je skoro bilo reci na forumu
http://www.linuxo.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1355
Moj savet je da pre nego sto potrazis pomoc, pretreses forume! 😯24. новембар 2003. у 7:37 pm #14591rileУчесник🙂 Naravno da sam probao da napravim taj folder i uradim kako mi je covek rekao ali bez uspeha.
U potpunosti se slazem sa tobom da treba prvo pregledati forume, tako mogu brze da dodjem do odgovora, a ima dosta interesantnih stvari na koje naletim sasvim slucajno i mogu da budu od velike koristi, ali kada se uzme u obzir da je moj pristup internetu jos uvek na staroj centrali i da mi je samo za postavljanje pitanja na ovom forumu bilo potrebno cetiri sata, jasno vam je kakva je situacija. Inace ovo je prvi put da sam se obratio nekom forumu.
Od kako koristim internet samo u jednom kratkom periodu od mesec dana sam imao dobar pristup sto sam iskoristi i skinuo sa interneta svu arhivu sa foruma sirom bivse SFRJ i raznorazna uputstva na koju sam naleteo, i napravio sam svoju arhivu od negde 150 MB podataka koju koristim kad zapne. Najlakse bi mi bilo kada bi forum bio poput foruma linmodems da stizu malovi na private, i da za manje vremena dobijem ono sto treba i eventualno se i ja ukljucim.
U svakom slucaju hvala za link, problem je resen.24. новембар 2003. у 11:01 pm #14592АнонимниГостraspakuj arhivu sa fonton i sadrzaj nekog od foldera (recimo arial26 ili 28, koji ti odgovara) prekopiraj u /usr/local/share/mplayer/font naravno, obrisi prvo sve sto nadjes tamo
25. новембар 2003. у 12:30 am #14593AleksandardУчесникKoliko vidim ti si sve uradio kako treba ali
nesto nisi trebao da dirasu Preference/Font
opcija Encode vrati na Unicode
a ne kao sto si stavio 8859-2I sve ce ti raditi 🙂
25. новембар 2003. у 12:34 am #14594AleksandardУчесникjer da su font-ovi u pitanju nebi imao druga cirilicna slova
a tebi fali samo S I Z !!! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.