Почетак › Форуми › Линукс › Линукс форе & фазони › Narežite live cd kao DVD !
- This topic has 24 одговора, 6 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
1. јул 2009. у 10:19 pm #79758dukenukem_4dУчесник
sa fleške jeste najbrže ,
u stvari pre par godina sam podizao slax 5.x.x neki , baš sa fleške
na nekom laptopu koji ima usb 1.1 ili sam disable-ovao u biosu beše ?čak i na usb 1.1 ide brzo 😮 (jer je squashFS -ovan svaki live distro O0 )
manji protok ,a raspakuje se u memorijiopet dvd-r ima si cenu 30 din a usb-ova ne možemo 10 da nabavimo istovremeno.
..koristim ne znam ni ja koliko, od vremena kad sam kupio DVD rezač, tj. DVD-RW.
izgleda ja tek od skoro. nekad bili skupi diskovi nije smelo da se arči 2.5 giga tek tako 😮
(u stvari nisam znao za tu caku pre 😉 )1. јул 2009. у 10:23 pm #79759BRANKKOМодераторopet dvd-r ima si cenu 30 din a usb-ova ne možemo 10 da nabavimo istovremeno.
Ali USB mozes da prebrises 1000x, a DVD-R moras svaki put novi da rezes…
Ionako ti je od prilike isto vreme potrebno da srezes cd i napravis bootabilni flash…1. јул 2009. у 10:28 pm #79760dukenukem_4dУчесникa DVD-R moras svaki put novi da rezes..
što bi mogao da bude plus pri širenju duxa ubutua O0
(nije samo kod tebe npr da može da se ubutuje sa ubusb-a
već može i da se dvdbutuje i na drugim mestima )2. јул 2009. у 4:15 am #79761kosmiУчесникTražim klon Nero CD/DVD Speed-a za Linuks već odavno!
Dobro i nije to klon, za druge je rabote namenjen, al eto ima krivuljče :).
Ipak ima klona od istog autora :p, druga firma, sada je trialware na 30 dana, tada samo
rm -rf .wine, pa ponovo :D… Nego ima bugova dosta, a neću da prijavljujem >:D.6. јул 2009. у 1:25 pm #79762kosmiУчесникEvo ovaj qpxtool mu dođe više kao klon “Nero” CD-DVD Speed-a, možda i malo više :).
6. јул 2009. у 4:16 pm #79763dukenukem_4dУчесникtada samo
rm -rf .winene mora da se instalira u wine ,postoji jedna ENV promenljiva ali zaboravio sam koja 😉
😀EDIT
kada je disk DVD+RW ali 8cm-etarski, malečak…. :angel:
(to je onaj od 1.4 giga bajtova )
onda se ne vrti brže od 4x DVD brzine ,izgleda 🙁EDIT
a neki dvd disk ,sa onim kolutićima tzv dvd movie 4x nazivne write brzine
da li se dobro pokazao ?u principu , početni sektori se čitaju manjom brzinom ,ali je ona opet veća
nego brzina cd-roma ???
8x DVD brzine u proseku je oko 10800 kilobajta/secEDIT
a ovaj je snimljen ranije , na 8cm DVD-R ,princo :angel:
fedora 8 live7. јул 2009. у 12:20 am #79764kosmiУчесникSa 1385KB/s se množe marketinške brzine kod DVDja, pa je tako 8×1385=11080KB/s, neki prosek ovde je 6.5 a to je 6.5×1385=9002.5 KB/s što je negde i maksimalna brzina čitanja CD drajvova (52X) i to na probranim medijima. Kako god da se uzme od CD (gde je inače 1x=176.4k) je brže (uz to ne mora da se vrti bučno), isto tako je (gledano po specifikacijama)
i BD medij brži od oba (CD/DVD), a on je pri većim brzinama čitanja (4x >=) tu negde na nivou usb2 flešića. Nego evo sa tim DVD video mini (linearno) kod mene, krene sa 5x završi na 8x, prosek znači 6.5x.Najbitnije je da ne dobiješ nešto ovako kao na slički (to je CD-R izbušen iglom na 3 mesta NAMERNO :Du svrhu testiranja .ecc fajlova O0). CD-R je sa igrom Rayman 2 koji je inače obogaćen safedisc-om v1.35.000, tako da mu je veličina .iso-a fakeovana na 6.9 GB, što je svakako s jedne strane nedokumentovano, a sa druge dokumentovano kao nepodržano ali radi O0 :angel:.
P.S. Eh sad videh da teraš v0.70 pl4 (2 i po godine staru verziju) kod nje nije ovo gornje “podržano” (CD raw reading) pa i C2 CD scan, a i izašla je 0.72 verzija pre neki dan tako da – apdejtuj se duke O0.
7. јул 2009. у 4:14 am #79765dukenukem_4dУчесникkako bi mogao ecc da pomogne ovde kad više od 10% diska nije dobro lol 😀 😀 😀
(hoću da kažem, može da se zaključi i bez previše testiranja 😉 )imam takve dve igrice ,jednu sam prebacio da joj drugi nivo bude i prvi
a drugoj mogao sam samo multiplayer da igram 🙁EDIT :
niko nije probao dal će da se pročita nešto kad prođe disk ispod hidraulične prese ? :-
http://www.retrojunk.com/img/art-images/terminator_053.jpg😀 😀
7. јул 2009. у 9:13 am #79766DemonУчесникEvo ovaj qpxtool mu dođe više kao klon “Nero” CD-DVD Speed-a, možda i malo više :).
[img]http://qpxtool.sourceforge.net/qfiles/pics/logo02.png[/img]
http://qpxtool.sourceforge.net/Jaoj, to care!!!
7. јул 2009. у 5:33 pm #79767kosmiУчесникEDIT :
niko nije probao dal će da se pročita nešto kad prođe disk ispod hidraulične prese ? :-Šansa je veća nego kad se medij potpuno spali O0 :D.
Pomoći će sigurno za 10%, pod uslovom da ga imaš napravljenog. ecc fajlovi se inače prave dok je disk još uvek dobar, preporučljivo odmah nakon narezivanja. Default je 14.3%, gde na svaka recimo 5 DVDja ide i 1 DVD gde snimaš ecc fajlove. Na svaka 5 DVDja sa ecc fajlovima ide još jedan gde praviš ecc i za njih… Znači po defaultu ako imaš 156 praznih medija, progresija je ovakva 125DVD > 25ECC(a) > 5ECC(b) > 1ECC(c), itd.
Naravno ako nemaš ecc fajlove, možeš da izvučeš samo ono što je čitljivo poželjno uz što manji interval. A možeš slično da postigneš i sa ‘deadreader’ komandom iz qpxtools, isto (iako nije speciajlizovano baš za ovo) i sa sa readcd (readom) iz cdrecords/wodim ili pak sa komandom ‘ddrescue’, itd.
Nego desila se 4 rupa :laugh: juče na pomenutom CD-R i za malo da bude kobna za defaultni 14.3% ecc, naime trebalo mu je oko 2.5 sata da stigne do 94% čitljivosti sa default 16 intervalom, sa 0 intervalom uspeo je da spasi svih 100% nekih pola sata kasnije. Ipak za svaku pohvalu je taj algoritam s obzirom da se radi o neuobičajeno oštećenom mediju O0.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.