Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Namestanje dozvola na /proc [sređeno]
- This topic has 3 одговора, 2 гласа, and was last updated 18 years раније by Mr_Pingvin.
-
АуторЧланци
-
24. август 2006. у 12:29 am #7728Mr_PingvinУчесник
Imam problema sa nameštanjem dozvola u /proc folderu
konkretno /proc/bus/usb
Problem je u tome što koristim udev i nemam blage kako da ga nateram da preko njega zamenim dozvole. Pre sam za ovo koristio hotplug, ali sada se ne podnosi sa udev-om a ovoga su veoma zakomplikovali. Jeli ima neko ideju? U pitanju je Frugalware (baziran na slackware) stim što ovde koristim 2.6 kernel. Odradio sam sve isto kao na slacku ali ovde /proc ne zapamti dozvole i sve šljaka do restarta i posle opet. Uradio sa privremeno skriptu u rc.local koja namešta dozvole ali mi je to nekako lejmerski i usporava sistem. Tražio sam na net-u ali sve nešto na ubuntu forumima a tamo niko nema pojma kako se to radi. Probao sam i savete sa gentoo.wiki ali njihov primer udev.rules fajla se prilično razlikuje od mog pa ono što sam editovao je ostalo neprimećeno. Heeelp!
26. август 2006. у 9:16 pm #47059linuxoidУчесникizgleda da nisam razumeo pa ću da te pitam onako usput….
ti bi da /procu promenish dozvole nad svim direktorijumima i poddire…?27. август 2006. у 12:20 pm #47060АнонимниГостVidish ti si taj problem reshavao kroz hotplug, a ja ni tako, dobro si me podsetio da odradim chmod 000 /etc/hotplug/usb/nokia.usermap i evo me gde mogu da kopiram fajlove na 6630 O0, inache taj fajl sam pokupio iz nekog uputstva, izmenjao ga kako mu prilichi u mom sluchaju, 755-iso ga i od tad sam samo RO na telefonu,
-btw ima li neke dodatne opcije za u etc lilo.conf ako bash hocu da koristm hotplug, pa i udev?
jest da je Off-Topic, al da znash da nije bash sve za jelo (primenu) shto se nadje na netu, il se bar dobrano mora prostudirati shta, chemu i kako.
27. август 2006. у 11:01 pm #47061Mr_PingvinУчесникJa zaboravio da sam rešio problem.
Samo sam upisao u fstab
none /proc/bus/usb usbfs defaults,devmode=0666 0 0
I sad svi korisnici imaju pristup usb uređajima… Ako imate više njih pazite na dozvole.. 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.