Početak›Форуми›Linuks distribucije›OpenSuSE›Najbolji !
- This topic has 19 odgovora, 7 glasova, and was last updated 13 years, 1 month ranije by
zokypoky.
-
AutorČlanci
-
31. januara 2010. u 11:29 pm #11726
zokypoky
UčesnikOno što sam pretpostavljao, to se i dogodilo…
http://www.tuxradar.com/content/get-best-kde-linux-distro1. februara 2010. u 3:15 am #82962dukenukem_4d
Učesnikok to je lepo cool O0
ali susetov životno vek je 9 meseci :'(
posle toga ili par meseci više čak i ako imate instalacione cd ove nema šanse da se skinu updejtovi
(jedino da se kupi novelov ??? )u našim uslovima gde su pola računarskog fonda praktično krntije to je neprihvatljivo
osim ako je firma u pitanjugledajte ipak da disto-of-your choice ostavlja i iso slike na serverima kao i ažurirane i neažurirane pakete bar 3-4 god
-slackware
-mandriva (my favorite)
-kubuntu & co
-i fedora (osim one livna riznice za mp3)
-centos ?valjda
oni svi imaju repoe koji su dugo pristupačni(more or less…)
verovatno i još neki distroi ne znam sad tačno1. februara 2010. u 6:30 am #82963kosmi
Učesnikali susetov životno vek je 9 meseci :'(
posle toga ili par meseci više čak i ako imate instalacione cd ove nema šanse da se skinu updejtovi
(jedino da se kupi novelov ??? )Samo 9 :o? I onda nigde… ništa :(? Da me hebeš nesm ovoja znal 😀 O0
1. februara 2010. u 7:29 am #82964dukenukem_4d
Učesnikhttp://download.opensuse.org/distribution/
evo ovde u zvaničnom repou se vidi
opensuse 11.0 je još uvek dostupan to je bilo pre godinu i poako zna neko gde je opensuse 10.2 kažite ? jedino ima neki nemački univerzitet koji drži
(bezsa blagoslov od novela ? ) mislim od opensuse 9.2 ,nisam siguran :-( EDIT
ovde su ipak par mirrora 😀
http://en.opensuse.org/Mirrors_discontinued_releases
proveriti dostupnostod interesa su za suse 9.2 od 10.1
http://mirror.fraunhofer.de/ftp.suse.com/suse/
i za sve prethodne
suse 7.3 do 10.0
ftp://ftp.hosteurope.de/mirror/ftp.suse.com/pub/suse/discontinued/i386/ )sa druge strane suse je pokrovitelj opensuse build service tako da nije sve crno 😀
takva je situacija….EDIT
sa druge strane za sam ubuntu ne mogu da nađem nijedan drugi 3d party mirror osim ovoga ???
http://old-releases.ubuntu.com/releases/
ali su ona glavna izdanja bar duže podržana :'(1. februara 2010. u 7:53 am #82965kosmi
UčesnikE pa dobro je onda ipak ima arhiva O0, bitno da su checksumi u redu… Malo mi je zvučalo neverovatno da ne može da se nađe. Evo ja pre nekih mesec dana sam tražio snes-1.38 po debian arhivama jedina verzija u kojoj jedna igrica lepo radi/nema bug, čisto da proverim, nebitno… ima softvera starog i više od deset godina koji uz malu doradu može da kompajlira/profunkcioniše O0.
Što se suse-ta tiče onako lično ::), hmm ne, ne – ne sviđa mi se taj distro ni malo :p:angel:.
1. februara 2010. u 8:03 am #82966dukenukem_4d
Učesnikvolim ja suse ali ne mogu da ga skapiram otkako je prešao kod novela ???
1. februara 2010. u 8:08 am #82967kosmi
Učesnikvolim ja suse ali ne mogu da ga skapiram otkako je prešao kod novela ???
Pa to onda priznaćeš i nije neka ljubav 😀 :p…
1. februara 2010. u 8:41 am #82968dukenukem_4d
Učesnikmislim da ranije nisu svi ti mirori bili u funkciji ???
Pa to onda priznaćeš i nije neka ljubav …
ljubav…. to je eksponencijalna jednačina sa dve nepoznate 😛
a poneki put i /dev/random ima uticaja ali kada nije debianized 😀 O01. februara 2010. u 10:50 am #82969zokypoky
UčesnikEhhh!
dođavola nakratko se radovah, pa me “duke” ovde dematova. Inače SUSE pratim od verzije 8, pa samo radi “duke-ovih” informacija stvari nisu onakve kako to “duke” predstavlja (mada se posle korigovao).
Naime, Novell “drži” poslednje tri verzije uvek na “update-u”. To znači da za 11.0, 11.1 i 11.2 ćete uvek moći da se apdejtujete. Kada izađe 11.3, tamo u junu, 11.0 će otići u penziju.
Ako je ciklus izdavanja verzija 8 meseci, onda praktično kroz dve godine prestaju da održavaju verziju koja ide u “penziju”. Da li je ovo normalno ne znam, ali znam da se o tome vodila debata skoro čitavu godinu i da je zajednica, koja radi openSUSE, ovako odlučila. Da li je bilo “naših” u zajednici u to vreme ne znam, ali i da je bilo verujem da ništa ne bi bilo promenjeno.
Ne znam da li sam rekao neku jeres, ako sam pohvalio openSUSE-ov tim na priznanju koje im mi sigurno ne bi dodelili. Ja pročitah, pa rekoh ova grupa je poprilično pasivna pa ajde malo da je “razmrdam”. Kad ono tamo “međutim”. Namesto pohvala i argumentovanih zamerki, ono neka zloba, valjda što nije Ubuntu, Arh ili tome slično u SUSE-ovoj grupi…
Inače zlobe raznih vrsta sam na ovom forumu primećivao i ranije, baš ko da smo braća po Linuxu. Samo braća mogu ovako da se “kokaju”…
1. februara 2010. u 5:58 pm #82970dukenukem_4d
Učesnikja nemam pravo da nekom ko ima krntiju od laptopa preporučim distribucije
koje na tom laptopu neće moći/hteti da mrdnu , bilo da je to novi suse ili nova fedora :-to je stvar iz realnog života.čak i live cd-ovi od bilo kog distroa kad se puštaju mogu da prehebu dvd drajv
na vremešnim modelima od bilo kog distroa.da mi ovde svi imamo računarski fond koji je od 2006 naovamo
a da smo ove stare dali u humanitarnu pomoć , kojoj zbog badcaps trećina računara se kvari svud redom
to bi bila druga stvar. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.