Почетак › Форуми › Линукс › Линукс литература › Najbolja literatura
- This topic has 10 одговора, 7 гласова, and was last updated 15 years, 5 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
25. фебруар 2007. у 7:44 pm #8396BrokeBodyУчесник
Koja je po vama dobra literatura vezana za Linux (programiranje, administracija, poslovne, grafičke i multimedijalne aplikacije, bilo šta…)? Iz koje ste najviše naučili, koja vam je najviše pomogla?
Linux: priručnik za administratore; Evi Nemeth, Garth Snyder, Trent R. Hein; Mikro knjiga, Beograd 2004
Brdo stvari sam naučio odatle! O0 U poslednje vreme mi stalno stoji ispred monitora. ^-^
Što se tiče ovih za programiranje, nisam ih nešto puno tražio, i imam samo dve koje su mi super:
Osnove Linux programiranja; Richard Petersen; Kompjuter biblioteka 2002
Naučite C++ za Linux za 21 dan; Jesse Liberty, David B. Horvath; Kompjuter biblioteka 2002Šta preporučujete?
25. фебруар 2007. у 9:35 pm #52832marelliУчесникLinux: priručnik za administratore; Evi Nemeth, Garth Snyder, Trent R. Hein; Mikro knjiga, Beograd 2004
Da,knjiga je fenomenalna ali fenomenalna!Preporuka!
Pokriva Red hat,Debian i SuSE Linux!
Preporuka vazi i za sve knjige o Linuxu iz Mikro knjige.Stvarno ga rade kao zmajevi!
Odlicna je i
Red Hat Linux: administriranje mreža i sistema ; Terry Collings, Kurt Wall
Dosta moze da se nauci bez obzira sto je pisana za Red Hat!Nije losa i :
Linux+ ; Roderick W. Smith ; Kompjuter biblioteka 2006.
26. фебруар 2007. у 9:57 pm #52833burgaУчесникJeste to lepo, nego 1600din.
Al vidim da na pratecem CDu ima citava knjiga na engleskom. Koliko je to MB?27. фебруар 2007. у 9:31 am #52834xphreakУчесник27. фебруар 2007. у 10:41 am #52835civanУчесникAdvanced programming in the UNIX environment – Richard Stevens
UNIX network programming – Richard Stevens27. фебруар 2007. у 11:00 am #52836marelliУчесникJeste to lepo, nego 1600din.
Al vidim da na pratecem CDu ima citava knjiga na engleskom. Koliko je to MB?E evo ti link da skiines knjigu:
http://www.pdfchm.com/book/linux-study-guide-3rd-edition-xko-002–2155/
Knjiga je na engleskom kao i na cd-u!
I ja sam je prvo skinuo sa neta pa sam video da je dobra i narucio!
A cena.Pa sta da kazem,sto je mnogo mnogo je!Pice cene kao ludi!27. фебруар 2007. у 1:44 pm #52837foxbunnyУчесникZa mene je do sada ubedljivo najbolja “literatura” za administraciju Linux sistema bila instalacija Gentoo Linuxa. :biggrin:
12. август 2009. у 10:06 pm #52838tux666УчесникStara tema, ali nisam hteo otvoriti posebnu.
Naučite C++ za Linux za 21 dan; Jesse Liberty, David B. Horvath
Jel vredi ova knjiga tolko da se kupi?
12. август 2009. у 10:09 pm #52839marelliУчесникVredi, knjiga je odlicna, ali odlicna, iz nje sam i skontao OOP, jer je tako jasno i prosto objasnjeno, a da ne pricam za ostalo.
Ma svaka preporuka. Jedino dobro sto su izdali ovi iz Kompjuter Biblioteke.Samo neznam da li je imaju jos u ponudi!
12. август 2009. у 10:49 pm #52840tux666УчесникVredi, knjiga je odlicna, ali odlicna, iz nje sam i skontao OOP, jer je tako jasno i prosto objasnjeno, a da ne pricam za ostalo.
Ma svaka preporuka. Jedino dobro sto su izdali ovi iz Kompjuter Biblioteke.Samo neznam da li je imaju jos u ponudi!
Hvala ti, dobio sam odgovor 🙂
http://knjige.kombib.rs/C_za_Linux_Naucite_za_21_dan.html valjda ima po ovome.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.