E da, za razrešavanje te zabune oko ra0 i ethX pogledaj i http://rt2x00.serialmonkey.com/wiki/index.php/CentOS4_rt2500_Howto
samo od dela “IV. CONFIGURING YOUR CARD” (CentOS4 je isto što i RHEL4 koji je baziran na FC3, znači skoro isti kao i FC4). Samo umesto ručnog pravljenja ifcfg-eth1 datoteke možeš mislim jednostavno poreneš Fedorin alat za podežavanje mreže (System Tools->Internet Connection Wizzard, ili System Settings->Network).
Koju distribuciju da uzmem,posto imam wirless internet i na fedori nisam mogo da ga namestim nikako.Nema veze tezina distibucije,posto se prilagodjavam svakoj…
I pomozite mi kako da namestim taj internet!
Unapred fala:)
Nije tu bitna distribucija. Ako nećeš da trpiš muku sa drajverima, onda lepo kupiš eksterni klijentski wireless uređaj i podesiš ga da ti komunicira sa računarom preko ethernet interfejsa (odnosno mrežne kartice), A ta PCI internta WLAN kartica koju imaš, je čista lutrija u pogledu toga da li će proraditi kako valja ili ne. Kao uostalom i interni PCI modemi. Takve spravice rade samo kad su otvoreni Bilijevi prozori…
@nes_nesone
Ne treba ti nikakva skripta, pročitaj samo onaj link malo gore što sam ti već ostavio da središ bežičnu karticu kao eth0 (ili eth1 ako već imaš eth0 kao mrežnu) i onda možeš da je podešavaš Fedorinim grafičkim alatima…