Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›najbojli P2P program
- This topic has 8 odgovora, 5 glasova, and was last updated 17 years, 6 months ranije by
orsale.
-
AutorČlanci
-
29. avgusta 2005. u 10:44 pm #6044
orsale
UčesnikZanimaju me vase izjave ko je spored vas najbolji P2P program pod Linuxom. Ja licno kosrisim SoulSeek, ali me interesuje i drugo mislenje . Mozda ima i neko bolji za koji ne znam…
29. avgusta 2005. u 11:02 pm #33638kmilos
UčesnikČestitke momak!!! Preuzeo si titulu ponavljanja tema na forumu! 😆
Od ove je jedva prošlo dve nedelje, naravno da je bilo krajnje vreme da neko otvori identičnu novu, već sam se zabrinuo da nam opada kvantitet foruma 🙄http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4619
Ali pazi kad je stara tema još na istom ekranu pod “Opste Linux diskusije” 😳
30. avgusta 2005. u 1:43 am #33639Off-Topic
UčesnikE a mogu li ja totalno u svom maniru Off-Topic-a, da preuzmem titulu ponavljanja tema, e ovako, nije bash P2P ali je svakako slichno, dakle, koji Internet Browser ali da nije Mozilla based, dakle bez da mu treba IE for Linux ili ti Mozilla. Mora da bude uzasno brz pri startovanju i sa optimumom opcija, Lynks i links ne dolaze u obzir, jer chak ni ovaj forum nije optimizovan za njih, pa ni sa –enabled-cokies ne moz da se logujesh, ili su proigrami pfuj ili su moderatori i admini zaboravili na njih.
30. avgusta 2005. u 7:11 am #33640orsale
Učesnika ja mislim da je forum tu za da postavis pitanje. pa ko hoce da odgovori ok….ko nece niko ga i ne primorava…isto ko sto i mene niko ne primorava da pretrazujem forum za stare teme….normalno pitam, jer nemam vremena da gubim ceo neki sat …mozda manje a mozda i vise za da pretrazujem…jer kao prvo – nisam profesionalni linuksas, drugo – linux mi je nametnut protiv moje volje tako da nemam neke pricine i zasto da ga ucim jas ja nisam ni profesionalno kompjuterdzija, kao treto aplikacija pod koju radim je prigramovana u neki linux program….i kao cetvrto….ja pitam… pa koodgovori hvala…ko nece..pa i ne mora…samo molim te postedite me od filozovfiranja..i onako imam dosta problma sa ovaj “prekrasni” OS….by the way, hvala za linku.:)
30. avgusta 2005. u 9:57 am #33641popeye
Glavni majstorZapravo, vreme gubiš ako NE pretražuješ. Pretragom se odgovor nađe u roku od nekoliko (recimo najviše desetak) minuta, a postavljanjem pitanja se obično čeka nekoliko sati na odgovor (koji može, ali i ne mora da usledi).
Što se tiče ponavljanja tema, nisam pristalica brisanja poruka i/ili tema i šibanja pravilnikom kao što je to slučaj na elitesecurity forumima. Ima veoma uspešnih foruma gde se to ne radi, kao primer bih naveo Gentoo forume gde ima dosta ponavljanih tema. Dovoljno je da na ponovljenoj temi neko (milosk u ovom slučaju) ostavi link na raniju uspešno rešenu temu(e).
30. avgusta 2005. u 10:22 am #33642orsale
UčesnikZapravo, vreme gubiš ako NE pretražuješ. Pretragom se odgovor nađe u roku od nekoliko (recimo najviše desetak) minuta, a postavljanjem pitanja se obično čeka nekoliko sati na odgovor (koji može, ali i ne mora da usledi).
Što se tiče ponavljanja tema, nisam pristalica brisanja poruka i/ili tema i šibanja pravilnikom kao što je to slučaj na elitesecurity forumima. Ima veoma uspešnih foruma gde se to ne radi, kao primer bih naveo Gentoo forume gde ima dosta ponavljanih tema. Dovoljno je da na ponovljenoj temi neko (milosk u ovom slučaju) ostavi link na raniju uspešno rešenu temu(e).
pa tokmu to pokusavam da kazem. ja imam puno posla i nemam vremena da pretrazujem. i zato postavim pitanje, i posle nekoliko casova se opet prikacim da vidim dali ima odgovor. ja nikoga ne primoravam sa silom da mi odgovori…a kao drugo moja pitanja su sasvim prosta i jednostavna tako da…mislim da nikoga necu da zamaram ako se potrudi da mi odgovori.
30. avgusta 2005. u 10:52 am #33643kmilos
Učesnik@orsale
Mene baš briga koliko ti imaš vremena da uložiš u učenje i bavljenje Linux-om, koliko ti se sviđa, koliko si lenj itd. (Usput, pritisni link “Forumi” na vrhu strane, zatim “Traži”, ukucaj “P2P” u polje za pretragu i udari Enter — meni nije oduzelo više od 30sec.)Ali ono što moraš da shvatiš je da svrha foruma nije da ljudi samo tebi odgovaraju i pružaju pomoć kada tebi dune, i da se ovde radi o dvosmernoj saradnji. Ako već ne želiš da doprinosiš njegovom poboljšanju, ne moraš da doprinosiš srozavanju kvaliteta foruma. Verovao ili ne, postoji dosta ljudi koje ne mrzi da pretraže forum, i kada njima izađe 16 identičnih tema, moraju sve njih da pročešljaju ne bi došli do informacije, umesto samo 2-3. E takvim ljudima _ti_ gubiš vreme, kao štedeći svoje, što je jako sebično, i priznaćeš, nije lepo, i na najboljem si putu da onda ljudi prestanu da gube vreme na tebe.
I na kraju, koliko sam shvatio, ti svo znanje stečeno ovde koristiš na poslu za koji si plaćen. Koliko od tog novca duguješ za naše vreme, kad već ne želiš da drugačije pomogneš zajednici?
30. avgusta 2005. u 11:03 am #33644Doole
Učesnik@Milosk
Lepo si to rekao.Ljude stvarno mrzi da pretraze forum.Ukuca to sto mu treba,izadje mu jedno 10-ak stranica i onda naravno kaze: “ko ce ovo da cita” i otvori novu temu.To je ovde najveci problem.
30. avgusta 2005. u 12:09 pm #33645orsale
Učesnik@orsale
Mene baš briga koliko ti imaš vremena da uložiš u učenje i bavljenje Linux-om, koliko ti se sviđa, koliko si lenj itd. (Usput, pritisni link “Forumi” na vrhu strane, zatim “Traži”, ukucaj “P2P” u polje za pretragu i udari Enter — meni nije oduzelo više od 30sec.)Ali ono što moraš da shvatiš je da svrha foruma nije da ljudi samo tebi odgovaraju i pružaju pomoć kada tebi dune, i da se ovde radi o dvosmernoj saradnji. Ako već ne želiš da doprinosiš njegovom poboljšanju, ne moraš da doprinosiš srozavanju kvaliteta foruma. Verovao ili ne, postoji dosta ljudi koje ne mrzi da pretraže forum, i kada njima izađe 16 identičnih tema, moraju sve njih da pročešljaju ne bi došli do informacije, umesto samo 2-3. E takvim ljudima _ti_ gubiš vreme, kao štedeći svoje, što je jako sebično, i priznaćeš, nije lepo, i na najboljem si putu da onda ljudi prestanu da gube vreme na tebe.
I na kraju, koliko sam shvatio, ti svo znanje stečeno ovde koristiš na poslu za koji si plaćen. Koliko od tog novca duguješ za naše vreme, kad već ne želiš da drugačije pomogneš zajednici?
prvo u pravo si da ne doprinosim u poboljisanju kvaliteta na foruma jer ne znam kako. i da zelim da nekom pomognem, ne mogu jer nemam pojima. ako postoi bilo kakav nacin da pomognem kazi, i pomocic cu na drago srce.
drugo, ako pomognem na taj nacin da ne postavljam pitanja u redu je. nisam ja neki idijot. od ovaj forum su mi puno pomogli i ja to cenim i necu da nikome smetam il oduzimam vreme.
trece meni placaju na posao da radim ono sta radim, a to sto radim mora da radim preko aplikaciju koja je napisana pod nekom linux programam kao sto sam i prije rekao(jas sam samo Linux korisnik). znaci sve sto trazim na forumu je za moje private celi. verujem da ne postoji firma u koju ti placaju da skidas muziku ili spotove na P2P programama. znaci od sve sto ovde naucim nemam zaradeno niti dinar prebijen majke mi.
i to je to…. ako tolku smetaju moja pitanja od sada cu prvo sve da pretazim pa ako ne nadjem odgovor onda cu pitati…samo da nema nikakvih nesporazuma…
pozdrav i ako nekom nesto to znaci neka mi izvini ako sam mu oduzeo dragoceno vreme
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.