Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Наградне игре › Nagradna Igra Linuxo nagradjuje najaktivnije clanove
- This topic has 30 одговора, 11 гласова, and was last updated 16 years, 3 months раније by MladenIsakovic.
-
АуторЧланци
-
19. октобар 2008. у 1:03 am #72793miodragzУчесник
napisao ti branko ali izgleda nisi citao
rucno ukljuci “allowrootlogins = true”, tamo u /etc/kde/kdm/kdmrc
19. октобар 2008. у 6:37 am #72794GoranSTXУчесникtvout miodragz-e, tv out, ne root login 🙂 Tako ti i treba kad u 3 ujutro pišeš poruke 😛
@MladenIsakovic
Ako se dobro sećam ti imaš neku nVidiu? Jesi li instalirao vlasnički drajver pa da probaš preko njegovog utilitya?19. октобар 2008. у 10:56 am #72795MladenIsakovicУчесникnapisao ti branko ali izgleda nisi citao
rucno ukljuci “allowrootlogins = true”, tamo u /etc/kde/kdm/kdmrc
Znam, ali kod mene ne postoji /etc/kde, mada podražiću kdmrc mora da se nalazi negde, problem je što nemam puno vremena ovih dana za ta sitna podešavanja, a već sam rešio probleme ovog tipa, i ne moram da se logujem kao root, idem u konzolu, pa nešto tipa:
su
pass
gedit /etc/X11/xorg.conf
i završim šta mi treba.
@MladenIsakovic
Ako se dobro sećam ti imaš neku nVidiu? Jesi li instalirao vlasnički drajver pa da probaš preko njegovog utilitya?Da, 6600 GT, naravno vlasnički driver, power pack to sam instalira (by the way, Mandriva mi je detektovala Connexant HCF modem i instalirala full driver za njega 🙂 ), ali nvidia settings ne može da pročita moju X konfiguraciju, bar tako kaže. Ok, ja tako nikad nisam ni radio, te editujem xorg.conf i upišem sledeće u Device sekciju:
Option “TwinView” “1”
Option “TVStandard” “PAL-B”
Option “MetaModes” “1024×768,1024×768;800×600,800×600;640×480,640×480”
Option “TwinViewOrientation” “RightOf”
Option “SecondMonitorHorizSync” “30 – 50”
Option “SecondMonitorVertRefresh” “60”
Option “TVOutFormat” “SVIDEO”
Option “NvAGP” “1”
Option “ConnectedMonitor” “CRT,TV”
EndSectionOvo je kod mene radilo na svim distroima, uvek i bez greške, ovde restartujem X – prc, isto k’o i dosad, slika na monitoru, na TVu ništa 🙂 Doduše, i nisam imao vremena mnogo da čačkam, probao sam te 2 opcije, neće, sutra, kad budem imao celo popodne slobodno, čačkaću.
19. октобар 2008. у 11:18 am #72796dukenukem_4dУчесникkoju verziju drajvera 96xx ili 172.xx je mandriva sama dodala?
jer ih ima sva tri kao rpm i 96xx i 172.xx i stari legacy 71xx 😉Nešto je menjano u novim x serverima i imaju neku autokonfiguraciju
koja naravno ne radi uvek kako treba 😡
(skoro da mu i ne treba xorg.conf u teoriji)A super im je i za hcf/hsf modeme
mislim da ima još i slmodem i martian kao paket.
(al nism još probao mandrivu ,nešto sam trenutno u poslu 🙁 )meni ide tv out preko nekog obsolite sat recievera kojeg retko palim,
zbog manjka peodužnih utičnica, ali može na primer da se dobaci do
druge sobe kroz 50 m antenskog kabla ,kad zatreba neka proslava da se odgleda tamo 😉
npr svadba ili tako nešto 😀19. октобар 2008. у 11:36 am #72797miodragzУчесникMa nejjednostavnije nek ode u kontrolni centar i resava stvar ako je instalirao vlasnicke drjvere ima tamo podesavanje koje sigurno radi
19. октобар 2008. у 11:41 am #72798GoranSTXУчесник………………………………….
Nešto je menjano u novim x serverima i imaju neku autokonfiguraciju
koja naravno ne radi uvek kako treba 😡
(skoro da mu i ne treba xorg.conf u teoriji)
………………….Koji je đavo sa tim? Žali mi se drugar neće Mandriva ONE da digne X u liveu, probam ja … stvarno neće… odradim xorgconfig i sve proradi kao podmazano. Ako se već oslanjaju na autodetekciju što ne naprave neki failsafe xorg.conf pa da bude backup ako autodetekcija ne odradi posao, a ne odrađuje posao…
19. октобар 2008. у 10:18 pm #72799SiouxУчесникZanimljivo je da se koriste beta drajveri za nvidia kartice: 177.70 .
Ja skinuo sve pa instalirao 177.80 .Sad sve radi bolje.20. октобар 2008. у 1:43 pm #72800miodragzУчесникNajveca je greska instalirati nvidia drajvere odmah pri instalaciji sistem jer moze da se desi da nesto zajebava
20. октобар 2008. у 9:22 pm #72801SiouxУчесникNa Mandrivi prvo mora sve da se počisti od nvidie i uz source kernele ili devel paket odraditi nvidijine drajvere .
21. октобар 2008. у 11:47 am #72802nebjakУчесникNajveca je greska instalirati nvidia drajvere odmah pri instalaciji sistem jer moze da se desi da nesto zajebava
Ne zajebava, ja sam ih instalirao za vreme prvog installa i radi ok
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.