Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Nadolazeca ( finansijska ) kriza i Linux
- This topic has 44 odgovora, 13 glasova, and was last updated 16 years, 11 months ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
22. februar 2009. u 8:46 am #76138
Andersen
UčesnikPa za njih nema krize, sve dok imaju koga da “oderu”.
22. februar 2009. u 9:57 am #76139kosmi
UčesnikU mom selu Stamena slaba je na nogama ÷ Kvantitet jeste suprotno proporcionalan kvalitetu, za industriju i politiku to ne važi.
22. februar 2009. u 10:31 am #76140Anonimni
GostRe marelli:Ja sam mislio na drzavne institucije, ako su na ovoj krizi normalni da se zanose sa Micro$oftom, onda su stvarno pajseri. A obicni korisnici ce uvek piciti warez!
Pa nasi su ( drz. institucije ) do skora kokodakali da Irska treba da nam bude za primer. Kad Irska puce kao cacarka ne bi bilo lose da se ugledam na Kubu! Oni izgleda prave svoj linux ( za drz. administraciju )….
22. februar 2009. u 11:43 am #76141Moneo
UčesnikSvake godine ista prica u fazonu “bice ovo godina linux-a” 😀 :p
Nece bogami jer su MS-ovci izbacili Win 7 koji je vec u ovim prebulid izdanjima poneo vrlo povoljne utiske-istina za volju u pitanju je doterana Vista tj sve ono sto je Vista trebala da bude pre koju godinu a nije 😉
A i dosta je manje zahtevan sto je ocigledan pokusaj MS-a da se uvali i na netbook trziste 😉
Realno linux ce na desktopu da kuburi jos dosta i njegova sansa za sada je poslovno trziste,drzavne institucije i sl i rekao bi i laptop/netbook trziste-Dell je pokazao da to moze lepo da funkcionise sa Ubuntuom-lepo kupis takav laptop a na maticnom sajtu imas full podrsku i forum kao i sve potrebne drajvere 😉22. februar 2009. u 11:59 am #76142nebjak
UčesnikA mozda ce sve ostati isto, barem kod nas! Vlada se nece odreci M$, jer ce imati proviziju kao i svaka do sada (svi su politicari isti, ne verujem nikome od njih), a ja cu i dalje da uzivam privilegije Linux sistema.
22. februar 2009. u 12:12 pm #76143advocatus linuxi
Učesnikrekao bi i laptop/netbook trziste-Dell je pokazao da to moze lepo da funkcionise sa Ubuntuom-lepo kupis takav laptop a na maticnom sajtu imas full podrsku i forum kao i sve potrebne drajvere 😉
Da, na mala vrata da ih navikneš na Lin…
A videste li HP Mini Mi interfejs? 😎
22. februar 2009. u 12:23 pm #76144MladenIsakovic
UčesnikLjudi, bez zezanja, ali linux će imati šansu da dobro prođe na desktop tržištu tek kad svaki program budeš mogao instalirati poput klik, next, finish, i kad većina popularnog i kvalitetnog softvera u industriji bude imala svoj linux port, a da bi se ovo drugo desilo, potrebno je uvesti još malo reda u procesu kreiranja linux kernela i još koječega. Do tada – ako treba, i deceniju će se vući na ovih nepunih 2%, jer većina ljudi jednostavno neće da se zayebava sa raznim podešavanjima, hoće da, ako mu sistem ne vidi nešto, ubaci CD koji će pokrenuti autorun i instalirati šta treba bez da se lupa glava šta je to šta treba. To je jednostavno tako, nisu svi kao mi ovde, koji koristimo linux zato što ga volimo, ili iz ideologije, ovog, onog…. ljudi ‘oće OS koji će da im radi sve što im treba bez previše muke i zezanja, i to je to, boli ih uvo za sve drugo. Ljudi su po prirodi lenji kad treba nešto da nauče, i neće to raditi ako ne moraju. A XP sasvim lepo radi većini, što pokazuje i njegova liderska pozicija na tržištu. I sa Win7 će biti isto, ako ne ispuni očekivanja, to neće značiti da će ljudi preći na linux, već da će ostati na XPu. Na žalost, videli smo to mnogo puta kroz ovu deceniju, bar mi što smo duže na linuxu.
22. februar 2009. u 12:50 pm #76145Anonimni
GostDa se podsetimo sta je pisac hteo da kaze: Poenta je kako drzava da ustedi pare ( uvodjenjem linuxa ) a ne da li ce pojedinci u njoj ( drzavi ) da predju na linux ili ne….
22. februar 2009. u 1:01 pm #76146MladenIsakovic
UčesnikŠta država koristi, često je pitanje i politike, a ne zdravog razuma. A drugo – jel imaš ti predstavu koliko bi koštao prelazak čitave državne uprave na linux????
22. februar 2009. u 1:18 pm #76147Moneo
UčesnikDa se podsetimo sta je pisac hteo da kaze: Poenta je kako drzava da ustedi pare ( uvodjenjem linuxa ) a ne da li ce pojedinci u njoj ( drzavi ) da predju na linux ili ne….
Eh ti mislis da je to tako lako-nek predju drzavni organi na linux i svi problemi su reseni :p
E to nije bas tako-vidis glavni problemi su namenske aplikacije,servisi i jos dosta toga koje radi samo na pogadjas-Windows-u
Eto kada su u Beograd uveli parking servise-kako cujem,ceo taj sistem ima softver koji je pisan za Windows a na tenderu je proslo resenje koje se vec koristi u tu svrhu u vec dosta gradova
Cisto sumnjam da ista slicno postoji za linux tako da je u tom slucaju dosta povoljnije i jeftinije uzeti gotova resenja nego da se pise i radi od nule sve
To treba da skapirate i da se razumemo-ne kazem ja da u drzavnim institucijama prelazak na linux nije nemoguc ali za tako nesto nasa drzava nema kadrove(vrlo verovatno bi bila potrebna obuka i sl)i para iz razloga koje sam naveo gore 😉 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.