Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Nadgledanje procesa [sređeno]
- This topic has 7 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 2 months ranije by
jboban.
-
AutorČlanci
-
16. jun 2006. u 12:13 am #7491
jboban
UčesnikHteo bih u konzoli da posmatram promene aktivnih procesa. Radi se o Debian Sarge 3.1, a komanda koju koristim je: [tt]ps fax[/tt]. Medjutim, odgovaralo bi mi ovo, ali na način kako to radi komanda [tt]top[/tt] ili nešto tipa [tt]tail -f [/tt], tj. da se non-stop prikazuje i po potrebi osvežava. Da li je moguće i kako?
16. jun 2006. u 12:59 am #45167popeye
Glavni majstorŠta nedostaje naredbi top?
16. jun 2006. u 8:45 am #45168jboban
UčesnikŠta nedostaje naredbi top?
Rekao bih prikaz thread-ova koji ne koriste fork mehanizam nego poll/select… Ovo nije moj izbor već rezultat aplikacije koju sam uradio u C++/Qt kao multithread. Qt koristi pomenuti multithread model i nemam mogućnosti da biram, osim da pravim svoj fork mehanizam.
U nekim trenucima ova aplikacija pusti 150+ thread-ova, a hteo bih to da vidim, kao i to kad oni počnu da nestaju. Koristim njihovo odloženo brisanje.17. jun 2006. u 10:46 pm #45169popeye
Glavni majstorIntelovi alati za praćenje niti (u sklopu paketa za razvoj) bi ti možda odgovarali, ako nisi alergičan na licencu. U krajnjem slučaju, možeš koristiti na primer i
[code]while true; do ps -eLf | grep mysqld; sleep 3; done[/code]
Uzeo sam mysql server kao primer, a ti zameni tvojom aplikacijom.
19. jun 2006. u 7:45 am #45170jboban
UčesnikTo je to! Dodao sam samo još i jedan clear izmedju svakog prikaza i sad je kao [tt]top[/tt]. Zahvaljujem.
23. jun 2006. u 5:59 pm #45171linuxoid
UčesnikDa li je ‘top’ i ‘ctrl+esc’ isto???
Kako ja sve to da ubijem, kada vidim shta je sve zauzelo memoriju, dodje mi
da ischupam kosu???
Kako se ti procesi ubijaju za stalno?23. jun 2006. u 10:41 pm #45172popac
UčesnikNajlakše
[code]killall ImeProcesa[/code]
a ako baš neće da umre ubi ga ovako
[code]killall -9 ImeProcesa[/code]25. jun 2006. u 11:40 pm #45173jboban
UčesnikKako ja sve to da ubijem, kada vidim shta je sve zauzelo memoriju, dodje mi
da ischupam kosu???
Kako se ti procesi ubijaju za stalno?Sa killall ih ubijaš trenutno, za tekuću sesiju. Ako hoćeš da ih ubiješ za stalno, a pod uslovom da znaš šta radiš, tj. ubijaš, treba da zabraniš njihovo pokretanje. Ovo radiš u fajlovima rc.0, rc.1, rc.2, rc.3, rc.4, rc.5 i rc.6, ili u poddirektorijumima rc0.d, rc1.d, rc2.d, rc3.d, rc4.d, rc5.d i rc6.d ispod /etc/ direktorijuma. SuSE za ovu namenu, u YaST!-u ima opciju runlevel editor.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.