Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Na internet preko LAN-a
- This topic has 48 odgovora, 14 glasova, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
GoranSTX.
-
AutorČlanci
-
13. novembar 2006. u 8:54 pm #39753
laikexpert
UčesnikPozdrav za Seleuk
Dakle, konekcija u Loznici
preko Inffo.net Wireless-a sa Linux-om moze samo
telepatski da se ostvari…
😀Seleuk
No opet donekle razumem-ko jos koristi linux u Loznici-takvi se mogu nabrojati na prste jedne ruke
U Loznici nas ima vise nego sto moze da stane i na prste dve ruke
i redovno smo najbrojniji na Linuxo Liga okupljanjima
O014. novembar 2006. u 7:32 am #39754GoranSTX
UčesnikE bas mi se svidja sto ovo postaje mesto gde loznicani mogu da se izjadaju o svojim problemima sa netom…
E pa sto se toga tice:
1. Wireless – po podacima koje sam skupio od dvojice (zna se kojih) iz Infografa, wireless ce uskoro (tako kazu) biti dostupan i na linux-u. Na stranu to kako radi i koje su cene to bi vec bio neki napredak.
2. ADSL – po mojim saznanjima nece skoro u LO, bar ne za neku siru narodnu masu (insajderska informacija od nezvanicnog izvora iz Telekoma u LO)@seleuk
eh da je samo do patch-ovanja kernela sada bi ja ovo pisao iz linux-a… Patch koji se trazio za konekciju ukljucen je u kernel od verzije 2.6.15 ali ni to nije to. Sto se strucnosti pomenutih likova tice, kada sam ih pitao STA treba da se uradi dobio sam odgovor da treba nesto FEJKOVATI u kernelu. Nisam bas neki strucnjak za linux kernel, ali ovaj termin sam tada prvi put cuo.Korisnika linux-a u Loznici ima vise nego sto sam mogao i da pretpostavim, a u principu nebitan je broj – nigde u inffo.net-u ne pise da je konekcija moguca samo u win sistemima, po meni to je diskriminacija – a na takve stvari sam alergican do gusenja!
14. novembar 2006. u 4:23 pm #39755laikexpert
UčesnikGoranSTX
nigde u inffo.net-u ne pise da je konekcija moguca samo u win sistemima, po meni to je diskriminacija – a na takve stvari sam alergican do gusenja!
Svi ljudi dobre volje
koji mogu da pomognu,
svojim znanjem,
svaka pomoc je dobrodosla,
da bi konacno mogli da se konektujemo preko Wireless-a na NET,
sa dragim nam Linux-om😉
17. novembar 2006. u 6:55 pm #39756GoranSTX
UčesnikE pa, izgleda da je bilo vajde od ovolikog jaukanja. Imao sam priliku da razgovaram face-2-face sa osobama iz ISP-a i saznao sam sve sto me zanimalo. Pored toga ponudjena mi je i pomoc u resavanju problema linux-wireless koji cu rado prihvatiti. Ovom prilikom zahvaljujem pomenutim osobama i nadam se da se nisu nasli uvredjeni mozda malo ostrijim tonom koristenim na ovom topic-u. Ako nekog interesuje mogu da napisem ukratko kakav je problem u pitanju.
18. novembar 2006. u 1:19 am #39757laikexpert
UčesnikGoranSTX
Ako nekog interesuje mogu da napisem ukratko kakav je problem u pitanju.
Napisi…
Nakon nekoliko stanovitih godina
wireless-linux=Inffo.net=ne radi
red je da saznamo=konacno
kada ce ta konekcija biti omogucena?Inffo.net – Internet Service Provider
http://www.inffo.net/18. novembar 2006. u 7:08 am #39758GoranSTX
Učesnik@laikexpert
ti ces imati privilegiju da cujes pricu svojim usima.Za ostale, ukratko: Patch koji sam pominjao jeste ukljucen u kernel, ali izgleda da ta verzija nije kompatibilna sa M$. Stoga je najbolja varijanta koristiti stariju verziju kernela i samostalni patch. Kad pripremim sve sto treba bice mi pokazan postupak i tada cemo prestati da urlicemo na sve strane 🙂
23. mart 2007. u 6:07 pm #39759GoranSTX
UčesnikPoslednji put ce ova tema biti na tapetu…
Sa zadovoljstvom vas obavestavam da ovaj post pisem koristeci FF i Slackware!Uspeo sam da, posle dosta problema, resim stvar oko linuxa i wireless-a kod kuce.
nabavio sam jedan PII koji mi sad sluzi kao ruter i povezan je na lokalnog wireless provajdera, a ja sretno koristim lokalnu mrezu i tako se konektujem na net….Sve radi OK (a nemam antivirus – da li je moguce???)
24. mart 2007. u 7:09 pm #39760tomaja
Glavni majstorUspeo si, doduše, malo zaobilazno ali si uspeo 😉
O0linux4life
24. mart 2007. u 7:24 pm #39761GoranSTX
Učesnikcilj opravdava sredstvo…
Cilj – net na linuxu
sredstvo – WinXP kao rutersamo mi nije jasno sto ovako nesto nisam uradio ranije…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.