Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Mysql pitanje dva
- This topic has 17 одговора, 7 гласова, and was last updated 18 years, 8 months раније by djvujke.
-
АуторЧланци
-
18. децембар 2005. у 2:02 am #37483pedjamanУчесник
Baza se nikada ne pravi iz aplikacije. Kreiraj create.sql script i pokreni ga sa
[code]mysql -u root setDatabaseName( DATABASE );
db->setUserName( USER );
db->setPassword( PASSWORD );
db->setHostName( HOST );
if ( !db->open() )
{
db->setDatabaseName(“”);
db->open( USER, PASSWORD );
QSqlQuery query = db->driver()->createQuery();
if ( query.exec(“CREATE DATABASE wpdev2”) )
printf(“Database Created!”);
}[/code]
Mogao si malo da “proguglaš” i pronađeš ideje i savete jako lako 🙂
18. децембар 2005. у 5:32 am #37484japanУчесникi bilo bi dobro da pri kreiranju baze na prvi nacin koji je pedjaman naveo, tu bazu ne koristis iz aplikacije kao root. daj grant nekom useru…
18. децембар 2005. у 6:12 pm #37485djvujkeУчесникza skriptu znam i tako sam odradio …ali hocu da ga uradim iz aplikacije..
kod koji si napisao sam probao, ali on se konektuje na vec postojecu bazu a nepravi novu…mislim da to nema u qt-u….googlanje je jedino resenje aii ja trenutno preko 041 idem na neta veza mi je ocajna ..ipak googlao sam malo ali nisam nasao sta sam hteo zato sam se i ovde obratioznaci ostavljam ga u obliku skripte
19. децембар 2005. у 12:51 am #37486pedjamanУчесникkod koji si napisao sam probao, ali on se konektuje na vec postojecu bazu a nepravi novu…mislim da to nema u qt-u….
I nema u Qt-u jer se smatra retko potrebnim. Pogledaj deo pod “if”. Tu ti je trik kako da se ne konektuješ na konkretnu bazu(neprovereno). Ponavljam… nije rešenje…
19. децембар 2005. у 10:16 pm #37487djvujkeУчесникmislim da sam probao i da nece, no nema veze odradicemo preko skripte
ali mi je krivo kako to da nema…
za sad ste slobodni dok nepronadjem jos koju pametnu glupost da vas pitam9. јануар 2006. у 9:37 pm #37488djvujkeУчесникe sad mi se nesto cudno desava… napravio sam konekciju u QT designeru i napisao mali kod koji treba da prikaze 2 tabele i koje treba da budu povezane ali covece non stop izbacuje gresku nema toga nema ovoga kao da se nije konektovao..
probam ponovo polako sve izpocetka 1tabela …radi
2 tabele nepovezane..neradi , neki put ni sa 1 tabelom nece da radiima li ogranicenje u konekcijama ..ima ali bi trebalo po gasenju programa da se diskonektuje iz mysql baze..pa sto mi onda pravi gresku
ja bih poslao kod nekom da to pogleda ko zna
dakle ima li dobrovoljac da pomogne
hvala9. јануар 2006. у 10:37 pm #37489BrokeBodyУчесникAjd’ posalji?
14. јануар 2006. у 1:26 am #37490djvujkeУчесникdaklen napravio sam Form1 i na njemu dve tabele
GlavniID———————-
neki id —- glavniID——————
i povezao 2 tabele i sad gore oznacim neki podatak i on njegove vrednosti prikaze u tab2 ali kad u tab2 hocu da ubacim neku vrednost on to neuradi
nego doda nekoj podrazumevanoj vrednosti glavniID=0 kako da mu kazem
da je glavniID tabele2 ustvari GlavniID tabele1…. nesto sam probao
primeInsert da napravim gde mu kazem to ali on se neobaziredaklen ima li ko da mi pomogne …. ili primer neki da posalje
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.