Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › muke pri instalaciji krusadera na mandraku 9.1
- This topic has 7 odgovora, 6 glasova, and was last updated 22 years, 7 months ranije by
Vlaja.
-
AutorČlanci
-
4. novembar 2003. u 10:30 pm #3015
Arion
Učesnikskinuo sam krusader1-20.tar.gz
odpakovao ga i startovao ./configure
javio mi je da nema ni jedan C kompajler …okej instalirao sam SVE iz development sekcije
opet startovao ./configure
on radi neko vreme pa kaze “super, sad startuj make”
ja startujem make i posle dosta vremena on skvikne i usklikne”
…(mnogo nejasnih singagmi)……libtool:link:cannot find the library ‘/usr/lib/libfam.la’
”ja tu stanem i razmislim i dodjem do zakljucka da nista ne mogu da zakljucim gledajuci u ovo nego da moram da PITAM jer se plasim da nesto lose ne uradim ako sam porobam da kopiram neke fajlove
dakle, sta da radim fellow linuxovci?
podpitanje 1
ako je ovo neka biblioteka koja mu nedostaje, zar nije to odmah trebalo da mi kaze?
podpitanje 2
sta se u stvari sad desilo sa sistemom? ima li neke potrebe da ga cistim od nekih fajlova ako se nesto ovako desi na pola instalacije?10x
5. novembar 2003. u 2:16 am #14281goxon
Učesnikovako ti ja preporucujem dicumla otvori onaj panel iz Mdko control centa koji ti pomaze da odredis izvore softwera
onda Mozilom odi na plf (easynet) sajt i tamo procitaj kako da podesis da ti ovi ftp serveri budu izvori paketa . podesi to i imaces vecinu paketa da instaliras kao da su kod tebe iz instalera) i svim tvojim mukama je kray da se ti ne mucis sa ti /configure i ostalim zavrzlamama koristi ono sto je vrlo lepo resneo kod mandraka. mislimda ti je tamo i krusader. osim ovog resenja koje smatram idealnim. mozes da skines i rpm paket ne tar.gz koji se kolko se ja secam instalira dobro i ne pravi greske. pozdraw.5. novembar 2003. u 2:17 am #14282brainkilla
UčesnikJa sam naisao na zahtev za libfam.la kod nekoliko programa, imas je na diskovima, sistem ti je u redu.
5. novembar 2003. u 3:00 am #14283Alex
Učesnikexport KDEDIR=/usr
export QTDIR=/usr/lib/qt3
Pa onda kompaliraj.
Ja sam iskompalirao 1.29-beta1 iz SourceRPM i radi odlicno.5. novembar 2003. u 9:20 am #14284Arion
Učesnikodlicno uspeo sam
prvo sam istalirao ibfam devel (posto je sam libfam bio instaliran)
/thanks brainkilla/
pa sam probao ./configure make make install i nista
a onda sam uradio export kdedir=usr i qtdir=usr/lib/qt3 i opet conf,make,make inst.. i RADI 🙂
/thanks Alex/hvala puno na pomoci
i tebi hvala goxon na infoima. nisam znao da to moze mandrak ali radije ja sve sam radim 🙂
5. novembar 2003. u 9:44 am #14285Nostromo
UčesnikJa sam iskompalirao 1.29-beta1 iz SourceRPM i radi odlicno.
Pripazi na tu verziju jer ima ozbiljan bug prilikom kopiranja velikih direktorijuma sa poddirektorijumima iz FAT-a u Ext3 ❗ ❗ 💡
Ja sam tako izgubio neke stvari ali na svu srecu sam imao backup.6. novembar 2003. u 12:11 am #14286Alex
UčesnikVratio sam 1.20 hvala !
10. novembar 2003. u 8:41 am #14287Vlaja
UčesnikA postoji i jednostavniji nacin. Na http://www.rpmseek.org otkucaj u polju find: krusader i izaberi onaj koji je namenjen Mandrake distribuciji (znaci neki .mdk),pokrenes rpm -ihv i sve radi kao sat.!
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.