Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › Muči me modem ne mogu ga nikako namestiti !!!
- This topic has 49 одговора, 16 гласова, and was last updated 20 years, 8 months раније by
diablo_.
-
АуторЧланци
-
2. новембар 2005. у 11:19 pm #6435
I_LOVE_TECHNO
УчесникPostovani,
Instalirao sam OPENSUSE 10.0 RC1 a ja sam pocetnik, tako da ne znam bas mnogo o Linux-u. Imam problem, kada udjem u yast i nadjem modem owako pishe:
device type
modem0 modem
a ispod
Agere LT Win Modem
device name: modem0
mode: Unknown
started manually
Vi verovatno znate shta je problem…
Ako mozhete mi napisati gde mogu skinuti drajvere i kako najlakshe instalirati, jer vec 5 dana pokushavam i nikako mi ne uspeva… Hvala u napred.. Please 😆3. новембар 2005. у 9:13 am #36801Bastard
УчесникAko pretrazis forum mozes naci link za sajt linmodems.org ili nesto slicno gde ces naci skript za skeniranje i prepoznavanje modema.Takodje taj skript ce ti reci koji paket drajvera da skines i gde.
Ako vec hoces manualno da vidis device id ,vendor i subvendor broj onda pokusaj komandom lspci -v -n (ovo u slucaju da ti je modem pci interni)
O tim lucent modemima je bilo dosta reci na forumima i nesecamse koji je to chipset ali mi mirise na intel
Mozda neko ko ima takav modem moze da ti da opsirniji odgovorDa bi ti objasnio malo bolje misteriju sa /dev/modem moram da ti kazem da je to obican simbolicni link na pravi nod u /dev za tvoj modem.Ako drajver nije instaliran onda nemas nod i samim tim /dev/modem je neupotrebljiv.
To sto vidis da je kernel prepoznao ime uredjaja neznaci da je instaliran module drajver.
Loadovane module mozes videti komandom lsmod4. новембар 2005. у 12:08 am #36802miroslav_joksimovic
УчесникImao sam potpuno isti modem kao i ti ali sto se tice instaliranja Agere-a na bilo koju distribuciju Linuxa, lakse ti je da kupis 536EP jer radi, provereno. Cipset kod njega nije presudan posto za sada ne mozes da nadjes drajver za Agere-a NIGDE na celom netu jer ne postoji. Sa Lucentom je malo drukcija situacija i mozes da ga podignes u linuxu.
Ipak mislim da bi trebalo da uzmes 536EP i da te glava ne boli, veruj mi. To ti je 10 evra. Bar sam ja tako uradio dok sam bio na dial-up konekciji.
4. новембар 2005. у 12:45 am #36803I_LOVE_TECHNO
УчесникTako sam i mislio…. To cu i werowatno uraditi…Uskoro…
Inache hwala u swakom sluchaju 😕
Ako neko zna u medju wremenu nek napishe neshto 😀6. новембар 2005. у 10:29 pm #36804Svarun88
УчесникJok more, nece moze…
Agere LT NE radi ni na jednoj distribuciji, bilo koji drajver da instaliras, ja sam probao valda sve moguce seme i varujacije. Kupuj Intela.7. новембар 2005. у 8:51 pm #36805Sioux
УчесникOćeš da kupiš jedan Agere star 2 godine malo upotrebljavan ima drajvere koji rade samo na win 98. Inače zahvalio bih se MB Softu za zavaljivanje tog modema . 👿
Odavno sam prešao na 536ep. 😉11. новембар 2005. у 10:25 pm #36806neradis
Учесник* [lakse ti je da kupis 536EP jer radi, provereno.
* Ipak mislim da bi trebalo da uzmes 536EP i da te glava ne boli, veruj mi. To ti * je 10 evra. Bar sam ja tako uradio dok sam bio na dial-up konekciji.[/quote]
Nikako da pokrenem 536ep pod Suse 10, pomagaj ako znas
6. децембар 2005. у 5:48 pm #36807diablo_
УчесникStvarno pomazite!Nece da se pokrene na SuSE 10.Procitao sam nekoliko postova sa ranijih verzija ali ne pomazu…
6. децембар 2005. у 6:47 pm #36808Svarun88
УчесникI ne moze da se pokrene, bar do neke nove verzije drajvera koja ce se moci kompajlirati sa gcc4. Na potezu su Intel i Novell – ako ikakav potez uopste povuku, dial-up je na zapadu odavno praistorija.
Znaci odustanite za sada i cekajte drajvere.
6. децембар 2005. у 8:21 pm #36809diablo_
УчесникMa daj covece nemoj me zajebavati sada!Sedim 5 sati ispred kompa pokusavajuci sve zivo, malo mi treba da osedim a sad i ti zajebavas.Ako je drugim likovima (bar kako oni kazu) proradilo lako onda neka kazu kako posto ja niti sam sta dirao niti sam sam podesavao.SuSE je sam odradio instalaciju i pronasao modem i instalirao drajvere!U cemu je problem?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.