Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › mplayer – znam smoreni ste od ovog pitanja
- This topic has 4 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 4 months раније by Master.
-
АуторЧланци
-
29. април 2004. у 12:37 am #3632MasterУчесник
Ali… nema shanse da dobije sva nasha slova.
Ili nemam ni jedno… ili samo Tj i Ch ili samo SH i Zh?
U cemu je fora
Stavim Slavic/Central Euro… nece
Stavim neki drugi region… nece
Promenim font
NECE…Ono smorio sam se.
29. април 2004. у 3:51 am #18392negovanУчесникSkini nove fontove za mplayer pa ces imati.
29. април 2004. у 5:06 am #18393braleУчесникDa skini cp1250, imas ih na sajtu mplayer-a
http://www.mplayerhq.hu29. април 2004. у 1:14 pm #18394tarlaУчесник5. instalacija i podesavanje MPlayer-a
Mplayer je jedan od najboljih playera za video fajlove pod linux-om. Mozete ga skinuti sa http://www.mplayerhq.hu/homepage/dload.html
Potrebno je skinuti pored playera (u tar.gz ili tar.bz2 arhivi) i skin za GUI i neki yu font (preporucujem font-arial-cp1250.tar.bz2 i koji god da skinete neka bude cp1250)
Dalje:
– potrebno je imati instalirane codec-e za prikazivanje odredjenih video formata. Uz Slack 9.1 sve je automatski instalirano. tako da ako koristite slack 9.1 mozete preskociti instalaciju codec-a. ZA ostale distro nisam siguran. Takodje mislim da mplayer ima sve potrebne codec-e ali nisam siguran.
– raspakujte mplayer i udite u dir.
– kucajte ./configure –enable-gui
– make
– make install (da bi mogli instalirati nesto morate biti ulogovani kao root)
– raspakujte font arhivu koju ste skinuli i odaberite neku velicinu fonta i kopirajte sadrzaj odabranog dir. u /usr/local/share/mplayer/font/ ili
~/.mplayer/font/
Jos je potrebno instalirati skin za mplayer
– raspakujte arhivu i sadrzaj stavite u /usr/local/share/mplayer/Skin/ ili
~/.mplayer/Skin/. MPlayer ce koristiti skin koji je u folderu default
u /usr/local/share/mplayer/Skin/ ili ~/.mplayer/Skin/ Dakle sadrzaj arhive (recimo dir. Blue arhiviran u Blue-1.0.tar.bz2 arhivi kopirajte u /usr/local/share/mplayer/Skin/ i preimenujte ga u default.
Korisna caka sa mplayer-om je da se prevod prebaci na crni dio ispod slike a to cete uraditi na sledeci nacin:
kucate komandu za pustanje filma # mplayer -vop expand=0:-60:0:0 film.avi prevod.sub
ili bolja varijanta je sledece linije kopirate u text. fajl config i kopirate ga u u vas home dir ~/.mplayer/config————- pocinje u sledecoj liniji ——————–
# Pocetak
gui = yes
vop=expand=0:-60:0:0:0
# Kraj
———- ovo ne kopirati ——————————Mplayer je instaliran i pokrece se komandom gmplayer
Kreirajte link na desktopu za pokretanje mplayer-a ili svaki put kad hocete da ga pokrenete protisnite Alt+F2 pa kucajte gmplayer i onda enter.
jos korisnih step by step instrukcija na http://www.elitesecurity.org/tema/21864
fajl Slackware podesavanja je zakacen za moju poruku!29. април 2004. у 9:20 pm #18395MasterУчесникOvaj
Kazem jedno vi cinite drugo
😛
Vidi
Sad mi shljaka samo SH i ZH… ona druga dva slova ne funkcionishu
😛
Ma sredio sam se… obrisao xine… i stavio stariju verziju koja u opcijama ima subtitle bla bla
na suns dodam hu i dobijem sunshu
😀
KOmbinacija odlicna…
baj d vej
komanda xine nekifilm.avi%nekifillm.sub ne funkcionishe na novom xine-u
zato i stavih stari
sad mi sve ok… -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.