Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MPLAYER AND ACROBAT READER
- This topic has 10 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 10 months раније by nVideo.
-
АуторЧланци
-
30. новембар 2003. у 7:09 pm #3123nVideoУчесник
(MANDRAKE 9.1)
KAD POKUSAM DA INSTALIRAM MPLAYER TRAZI MI DA UBACIM DISK 1
JA GA UBACIM A ON GA IZBACI…………………POKUSO SAM DA KOPIRAM SVE RPM PAKETE U JEDAN DIR. I PREUSMERIO GA DA IH
UZIMA ODATLE I OPET NECE. STA DA RADIM?I GDE SE NALAZI ACROBAT READER KAKO SE ZOVE FAJL ZA INSTALACIJU
I DAL GA UOPSTE IMA NA DISKOVIMA MDK9.1 ILI UPDATE CD-u??????????30. новембар 2003. у 7:31 pm #15171NostromoУчесникacroread imas na netu, a sto se tice mplayer-a, probaj iz konzole ovako:
‘urpmi mplayer’, prethodno ‘su’ pa se uloguj kao root.
I da, iskjluci taj Caps Lock na tastauri, ljudi ce misliti da galamis na njih. 😕 ❗30. новембар 2003. у 7:53 pm #15172ZivicAleksandarУчесникTo sa velikim slovima je izgleda zbog toga da ga ljudi bolje uoce, i mozda mu odgovore na brdo pitanja koje je ostavio na forumu, inace imas li neku adresu za preuzimanje odgovarajuceg Acrobat reedera, inace ipak ima malo bolji interfejs od standardno ispoucenih.
I jos nesto svaki fajl menager mi koristi razliciti, PDF program, za otvarabje istih, mogu li se nekako svi oni naterati da koriste jedan te isti, a onaj gnome-commander, mi na dvoklik bilo kog txt tipa fajla otvara OpenOffice.1. децембар 2003. у 2:33 am #15173nVideoУчесникon trazi jos neke pakete sa drugih diskova
Jel postoji neki redosled instalacija tih paketa pre instalacije Mplayer-a?Narucio sam mandrake 9.2 nadam se da sa njim necu imati tih problema
naprimer kaze: (ubaci instalacioni disk MDK-9.1 cd1 cd rom1)
ja ga ubacim a on ga izbaci kao da to nije taj disk.
I tako vecina programa nece da se instaliraju.meni Mplayer u stvari treba zbog subtitla! negde sam procito da postoni fora kroz konzolu za
subtitl za Xine. Jel zna sta se kuca?A ti zivke probaj da izvuces acrobat reader iz knoppiksa, ja nisam uspeo.
1. децембар 2003. у 9:06 am #15174ZivicAleksandarУчесникPazi, sve ti sam kaze, samo citaj
Ides prvo CD1, pa onda CD3 ili ti internacional i na kraju CD2,
Sve ti lepo pise majstore1. децембар 2003. у 9:10 am #15175ZivicAleksandarУчесникUmalo da zaboravim, nece da mi radi malopre pomenuti.
Naime, nemam ga jos uvek u Multimedia > Video, ali sam ga zato zvao kroz Pokreni komandu sa mplayer i nikakva poruka o gresci, ali on se jednostavno ne pokrece i posle restarta isto????
Gde bi trebala da se nalazi komanda u /sbin ili /user/sbin, svuda sam trazio al je nigde nema.1. децембар 2003. у 9:37 pm #15176jovirУчесникmeni Mplayer u stvari treba zbog subtitla! negde sam procito da postoni fora kroz konzolu za
subtitl za Xine. Jel zna sta se kuca?film.avi%subtitle.sub
Umesto “sans” fonta (Setup-misc), upisi “sanshu”, a u polju Encoding.. umesto “iso…”, upisi “cp1250”, i dobices sva nasa slova.
1. децембар 2003. у 9:50 pm #15177densУчесникmeni Mplayer u stvari treba zbog subtitla! negde sam procito da postoni fora kroz konzolu za
subtitl za Xine. Jel zna sta se kuca?Vec je sto ljudi to pitalo i evo jos jednom:
ucitate film u xine i pritisnete ctrl+shift+s i dobijete dijalog za izbor subtitle fajla…
2. децембар 2003. у 1:55 am #15178nVideoУчесникPredpostavljo sam da Xine ima mogucnost subtitla, ali on nema nikakav (help) u kome bi mogo
to da procitam.
Trazio sam po forumima, pricali su za Mplayer i za Xine ali da u njemu mora subtitl da se pusti kroz konzolu.Sad je problem resen HVALA. Jos kad bi naso drajvere za skener bacio bih Windows!!!
3. децембар 2003. у 2:29 am #15179ZivicAleksandarУчесникWindows lepo odneses kod stalorezca, a disk lepo isformatiras u ext3
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.