Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Moze li par saveta?
- This topic has 32 odgovora, 15 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
22. septembar 2005. u 11:03 pm #34256
zmmaj
UčesnikHMM…
Obzirom,da , realno gledano , nas nekoliko LAGAANO pokusava da predje u LIN,
ovo je bio zasad NAJPAMETNIJI predlog “veselog” pedje…
Linux,kao i sve POTPUNO novo BRZO DOSADI…Pa da ne bi iso kod komsije da se relaksiras uz komp..I moj predlog je da za pocetak imas OS-ove paralelno…
Kad tad ce ti ponesto zatrebati iz WINDOWSA…(u pocetku), kasnije ces shvatiti da sve zapravo imas i u LINUXU samo je malo zakukuljeno stavljeno…Zmaj (Vesna)
23. septembar 2005. u 6:58 am #34257dejanium
Učesnikbezte sivi oblaci !!!
23. septembar 2005. u 8:37 pm #34258DVSoftware
Učesnikma daj… ko se josh relaksira uz windows… mene stalno zaboli glava kad sednem za komp sa windowsom
23. septembar 2005. u 10:56 pm #34259zmmaj
UčesnikSmatramo racunar kompletan, kada kompletno MOZE da zadovolji sve potrebe prosecnog korisnika,pa i IGRICE…SVI LINUX sistemi su ovde jako tanki…
Pocev od broja napisanih igrica za odredjenu distribuciju, pa do nacina kako igrati(citaj-
instalirati ) “TUDJU” igricu na sam OS…
Ovde su smisljene svakojake “igrarije, doskocice i trikovi” ali uz blagu napomenu da uz pomoc ovakvih trikova NI JEDNA IGRICA nije ni prici igricama pisanim za originalne OS-OVE…
Testirali smo AMIGINE igrice rezultat =BLJAK
Mnogo to lepse radi na 7 MHZ amige 500 sa 1 MB rama…
Testirali smo KOMODORE igrice rezultat =ISTO
Testirali smo EMULIRANE WIN IGRICE (Cedega + WINE …) = Moze da prodje , ali NIJE TO TO…Uz zescu napomene da NOVIJE IGRICE ne mozes da pokrenes NI UZ KAKVU MAGIJU…
NAPOMENA :
Gore navedene testove su radili 6 coveka nezavisno i na razlicitim masinama uz napomenu da ni jedna nije ispod 1.8 MHZ sa 256 Rama i min 128 Mb u grafici…Uz ovakve rezultate, mislim da je normalno preci na WIN i odigrati DOOM kako treba…
ZA OSTALE NAMENE (Umrezavanje-wirelles;ISDN;Modem;eth0; ) radi bez IKAKVE ZAMERKE uz povremene teskoce pri nabavci(prepravci) drajvera za novije uredjaje…
Zamerka i na SAT-TV jer je slabo podrzan(bar u MANDRAKE 10.0 distribuciji)
A , najveca zamerka je slaba podrska za HELP fajlove za nas jezik…
E, sad… Sto ne ucinite nesto???
Pa jesmo…Trenutno radimo na 5 prevoda na nas jezik…Prijavili smo se i kod vas,ali NISTA OD VAS NIJE DOSLO …‘Tolko
ZMAJ >>>ZMAJ !!!23. septembar 2005. u 11:00 pm #34260judge
UčesnikE velemajstore, jednu stvar nikako da precutim kod Linuxa, a to je :Kada ce konacno da srede pitanje ocajnih fontova. Po prirodi posla dosta vremena provedem u wordu. Kad ukljucim Open office u Linuxu, zaboli me glava kada vidim onakve fontove, musave i duple, i potpunu nemoc da se to promeni. Nazalost situacija se ne popravlja, a distribucije izlaze gotovo na dnevnoj bazi. Pitanje cistog prikaza fonta se i moze popraviti u grafickom okruzenju, ali to nije slucaj u Open Officu ili nekom Web browseru (Firefox).
To je prava bruka za Linux. Inace Open Office za Win taj problem nema.23. septembar 2005. u 11:04 pm #34261LYb
UčesnikPocev od broja napisanih igrica za odredjenu distribuciju
Hehe, crno zmajce… Igre za odredjenu _distribuciju_? Sto volim kada mi neciji biser ulepsa dan.
Sto se helpova i prevoda tice… to vi radite? Vasih ” 6 coveka”? E jedva cekam da to vidim :>
Za firefox sam vec rekao, moze se srediti – u pitanju je DPI ekrana. Za divno cudo, moze da se sredi i u open office-u i to stavkom u njegovom meniju.
24. septembar 2005. u 8:26 am #34262judge
UčesnikKako bre LYb, otkrij mi tajnu za taj dpi ekrana (iskreno nisam siguran da mi je potpuno jasna ta skracenica) i ja cu ti kao nagradu skinuti sta oces sa Neta do 200mb posto sam nakacen na brzu vezu. Sto se tice Open Offica, moze se promeniti i font ocistiti u meniju ( Andale sans UI), ali musavo ostade na papiru ekrana. Pomagaj ako znas resenje!
24. septembar 2005. u 8:45 am #34263DVSoftware
Učesnikdpi=dots per inch
nego … ubaci windowsove fontove u linux i eto ti24. septembar 2005. u 10:08 am #34264judge
UčesnikUh, lakse ljudi, ja znam da velemajstori ne pale vishe Linux na gurku, ali ja jos uvek koristim i kurblu. Ajd sad, sta tacno da radim sa tim dpi, i sta da radim sa dpi=dots per inch. Treba li negde nesto da ukucavam od reci, ili eksera, or what? ili je u vezi sa xf86 config? (ako jes, sta tacno?)
24. septembar 2005. u 12:46 pm #34265LYb
UčesnikMozes u xorg.conf, u section “Monitor” da ubacis
DisplaySize 360 270
i/ili
Option “CalcAlgorithm” “CheckDesktopGeometry”
E sad, NEMOJ da pises 360 270 ako nemas CRT monitor od 19 inca, vec metar u sake pa premeri vidljivi deo ekrana u milimetrima i to upisi u DisplaySize
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.