Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › MOOOOOOOOOLITVAAAAAAAAAAAAAAAAA
- This topic has 34 odgovora, 14 glasova, and was last updated 19 years, 3 months ranije by
miodragz.
-
AutorČlanci
-
16. maj 2007. u 9:10 pm #54458
slip
UčesnikSlip, ne vredi se nervirati ako nesto ne mozes da promenis, sa druge strane, ako nesto ne pokusas da promenis nemas prava da se ljutis
Pa ja i pokusavam nesto da promenim ako nikako drugo ono preko postova 😉
17. maj 2007. u 4:00 am #54459crveni1
Učesnik1. kada Srbi izbace onu stvar iz igre pokaze se uvek da super prolaze. Evrovizija je to dokazala :biggrin:
2. Činjenica je da Srbiju vode oni koji nisu zasluzili (mislim na sve politicke partije, a ne samo na trenutno vladajuce) i dokle god ne zaprasimo gamad gamad tako ce nam i dalje biti.
3. Najgori je sistem razmisljanja koji se i ovde javlja da ono od ranije nista ne valja. Kada je “zbacena” monarhija, komunisti su sve vrednosti iz tog vremena satrli ili bacili u neke budzake da ih ljude ne vide jer boze moj nisu valjale. Kada je dosla “demokratija” isto se dogodilo sa svim predhodnim stvarima. Kada se dogodila 2000-ta, e onda Milo-sevici su sve lose radili daj da sve unistimo, smem da se kladim da ce i neki sledeci iste takve rezove raditi. Ljudi, dokle god se ne naucimo da nesto je vredelo i ranije i to ne preuzmemo i probamo da usavrsimo, dotle cemo uvek biti na kolenima.
4. Poenta ove price je, BRAVO MARIJA, na trenutak si probudila osecanje ponosa u meni sto sam SRBIN. Sto ne prica citava Evropa o Srbiji kao kanti, nego napokon kao i o necemu dobrome. To sti si bila nepismena u predhosnom rezimu, to sto si bila zvezda granda, ne sluzi ti na cast,ALI ta nepismena “jadnica” je otpevala SAVRSENU baladicu, ta nepismena Marija je SAVRSENO parlala na engleskom, toliko dobro da je zasenila ovu nasu glupacu od voditeljice sta vise u pojedinim trenucima kasnije na konferenciji za stampu je bila i simultani prevodilac… Pa gospodo, ipak je proslo 7 godina od Milosevica, 17 godina od “pada” komunizma, a evrovali ili ne 52 od 2. svetskog rata. Manite se gluposti. Glorifikujte sve sto valja, pohvalite ono sto je dobro, kritikujte ono sto je lose, u proslost… To nam je samo smernica za bolju buducnost (pametan se uci na greskama, a glupav pamti i zivi u proslosti).17. maj 2007. u 7:26 am #54460slip
UčesnikMa daj. Ako ti je Marija probudila osecanje ponosa sto si Srbin onda treba da razmislis sta u stvari znaci biti ponosan Srbin. Ja sam ponosan Srbin svaki dan tako da mi ta pesma ne znaci nista.
Sto ne prica citava Evropa o Srbiji kao kanti, nego napokon kao i o necemu dobrome.
Kako da ne! Mislis da Evropa ceka nasu pesmu da bi nas proglasila IN drzavom! EXIT je 100 puta bolji pretstavnik drzave od Marije!
Ne slazem se sa tim sto si rekao. Samo je Titov rezim odbacio proslost kao deo nasledja. Ako pogledas u taj period posle II svetskog rata videces da je on stvarno bio dosledan da se nasledje izbrise i postavi novi poredak. Milosevic je nastavio onaj isti komunisticki rezim koji je nasledio. Vlast od 2000. je pokusala da izbaci sve lose iz predhodnog rezima ali u tome nije uspela (nazalost).
ALI ta nepismena “jadnica” je otpevala SAVRSENU baladicu, ta nepismena Marija je SAVRSENO parlala na engleskom, toliko dobro da je zasenila ovu nasu glupacu od voditeljice sta vise u pojedinim trenucima kasnije na konferenciji za stampu je bila i simultani prevodilac
Ma sve je to lepo i savrseno ali mislim da nisi ukapirao neke stvari ovde! Radi se o ljudima koji su pokopali kulturu drzave 90.-tih godina, i sada ne samo sto su naterali narod da ih voli vec jos su izmamili i HVALA. Ja nisam sado-mazo tip tako da mi od njih ne treba nista. Hvaliti ih znaci davati im oprost za sve sto su za…li!
Glorifikujte sve sto valja, pohvalite ono sto je dobro, kritikujte ono sto je lose, u proslost… To nam je samo smernica za bolju buducnost (pametan se uci na greskama, a glupav pamti i zivi u proslosti).
Lepo receno, samo me zanima sta si hteo da kazes sa tom izrekom!
slip
17. maj 2007. u 8:20 am #54461dejanium
Učesniknasa nesreca je u tome sto je “folk” zabava pocela da se marginalizuje, a onde je spletom nesrecnih okolnosti dozivela ekspanziju i postala to sto je postala. gomila bezmozgovica je dosla do velikih para i jedino im je ta vrsta zabave bila shvatljiva i prihvatljiva. covek vidi sisu, batak, guzu i cuje pevljivu glupu pesmicu i eto zabave, neki “baja” peva o nesrecnoj ljubavi, hoce da se ubije i sl. jos bolje, eto hita! inace, svako ima svoj grand sou, ni civilizovanije zemlje nisu imune na jeftinu zabavu, samo su njihove zvezde internacionalne, i sve je to glamuroznije. kod nas je to glamur blatnjavog sokaka koji pokusava da imitira svetske trendove, i da, znam ko sve to vodi, plagijatori koji koriste neznanje gradjana zemlje u kojoj zive pa bez posledica plasiraju tudje ideje kao svoje. malo ih prerade, izvitopere i postaju poznati stilisti, reditelji spotova, fotografi … ma multipraktik instant jet set!
s marijom i njenom ekipom, na srecu, nije takav slucaj.
– nije kriv titov rezim, nego srpski funkcioneri u tom rezimu i posle njega. raspitaj se malo o tome O0
e, da se i mi oko neceg slozimo 😉
– zivim u srbiji :p
– i ja volim da vidim srpsku zastavu i grb, da cujem himnu, samo mi njih nemamo! u ustavu ne stoji koji su simboli drzave, to je uredjeno “organskim” zakonom (ma sta to bilo) i simboli koje pominjes su v.d. simbola drzave. za simbole treba nekoliko predloga, pa referendum… ja licno nisam za ove “organske” simbole, nije srbija nastala u 19-tom veku, pa da se on uzima kao reper za sve sto je vezano za srbiju.
– nacionalizam nije isto sto i sovinizam, sovinizam je opasan, njega se plasi. ja sam nacionalista i druzim se sa ljudima drugih nacija i vera. to je vrlo lako, druzis se s covekom ( koji ima ista interesovanja, poglede na svet, s nekim ko ti je duhovno blizak…) a ne s bojom, verom i nacijom. pogledas nekog i vidis coveka a ne x, y ili z.
– nije samo problem sa decom sa sela. ja gledam decu koja imaju klikere a roditelji prave od njih retarde koji ce se voziti u kolima s glasnim dj krmkom, stojom, darom bubamarom, blizancima … za prvomajske praznike video sam na zlatiboru oca-volinu koji svojeg dvogodisnjeg sina uci da vredja i psuje ljude, u svojoj okolini vidim zapustenu decu koju roditelji izbace popodne iz kuce da bi odspavali ili pogledali omiljenu sapunicu i uvedu ih u 10 uz psovke i udarce sto nisu odradili domaci. vidim decu koju zlostavljaju roditelji i fizicki i psihicki, roditelji alkoholicari nezadovoljni svojim zivotom, poremeceni … a nema institucije koja bi spasila tu decu.
– nije to pesimizam, to je surova realnost srbije. ne okrecem glavu, ali nista ne mogu da uradim. ropski i udvoricki mentalitet naroda se ne menja bez pomoci drzave, a drzavi trebaju bas takvi podanici, tako da od tog posla nema nista. negativna selekcija je cudo, biraj i postavljaj goreg od sebe za naslednika kako te ne bi ugrozio…
– ne vredjam se i ne primam ovo licno, to je razmena misljenja.
sve si u pravu O0 osim za kolena, nismo na kolenima, sad smo u zivom blatu do nosa.
evo jedne istinite price:
-ambasador sfrj u italiji, srbin, u obilasku rima s domacinima. pokazuju mu istorijske gradjevina i jedna je most koji je napravio musolini. ovaj nas sav zblanut pita “zasto to niste srusili?”, a domacin ce “gospodine, da smo rusili sve sto je ostalo iza nekog loseg vladara, rima ne bi ni bilo”.
srbi ruse sve,misle da su najpametniji, pa grade iz pocetka i ispadaju volovi, 20 -ti vek je dokaz za to. svuda se politikom bave sumnjivi karakteri i kompleksasi, samo u uredjenim drzavama to nije toliko vidljivo. u haosu kakav je srbija, sve najgore isplivava i sistematski nas upropastava. sami ste svedoci toga. pogledate kolektor kroz bratsku katodnu cev i sve vam je jasno.
nas jedino moze da spase cudo, kao jevreje u egiptu za vreme mojsija, da neka neocekivana sila koja se pojavljuje i resava stvar udari na sve koji pomisle da se bave politikom ili se bave istom u srbiji a rodjeni su od 1930 do 1985, pa da ih se ili opameti ili odpameti. >:D >:D >:D
opet sve ode u off…
BRAVO MARIJA!
17. maj 2007. u 8:58 am #54462miodragz
Učesnik@dejanium ma ima dosta stvari sa kojima se slazemo ali bas se ostro prepucavamo kod onih kod kojih se ne slazeno
Ma sve sama gologuzija ja bih predlozio da drzavni sluzbenici,poslanici,sudije,banke i ostali stave carape na glavu lakse je da te neko pljacka a da neznas ko je.
Svaka Cast za pobedu samo da je vise Marijaa ( kako ih zeznu u Skupstini )
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.