Početak›Forumi›Linuks distribucije›OpenSuSE›Molim za pomoc
- This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 3 months ranije by
Prezident.
-
AutorČlanci
-
9. avgusta 2005. u 10:50 am #5901
Prezident
UčesnikPrilikom dizanja linux trazi mi log on i password i kada to sve fino prodje i napise mi “HAVE A LOT FUN” pri komandi “startx”javi mi sledeci problem:
hostname:Unknown hosthostname:Unknown host
xauth:(stdin) :2: bad display name “/unix:0″in “add” command
xauth:(stdin) :3: bad display name “/unix:0″in “add” commandFatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running,remove itmp/.XO-.lockPlease consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.X.org
for help.xlib:connection to “:0.0” refused by server
xlib:Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key
giving up.
xinit:unable to connect to X server
xinit:No such process(ernno 3): Server error
Molim za pomoc ocajan sam.9. avgusta 2005. u 12:47 pm #32264kmilos
UčesnikUloguj se kao root, pa onda pokušaj da konfigurišeš grafiku na sledeći način:
# rcxdm stop
# sax2(“#” naravno ne kucaš, samo je indikator za root prompt)
Pogledaj još i
http://portal.suse.com/sdb/en/2002/11/wessels_sax247.html
za dodatne sax2 opcije…
P.S. Nisi baš morao da otvaraš novu temu, trebalo je da nastaviš diskusiju na staroj… a i da biraš bolje naslove koji barem nešto govore o problemu…
9. avgusta 2005. u 1:57 pm #32265Prezident
UčesnikMa prvi put koristim linux i ne mogu da udjem u njega nedelju dana.Ocajan sam.Hvala ti u svakom slucaju i prihvatam kritike.
9. avgusta 2005. u 8:14 pm #32266Prezident
UčesnikNece ne prihvata komande
10. avgusta 2005. u 3:58 pm #32267googee
Učesnik@Prezident
I meni se ta poruka pojavljivala kod instalacije Suse-a 9.3(kod brata na kompu nije).
Rešio sam je na prilično “seljački” način u skladu sa svojim(ne)znanjem:
levi klik negde na desktopu,izaberi iz padajućeg menija Xterm i kada se pojavi ukucaj u njega
Startkde (ne sećam se da li bez razmaka ili sa razmakom).
Kada sam dobio najzad dobio KDE iz KMenija (start meni) sam otvorio Yast i izabrao System,zatim /etc/sysconfig editor zatim Desktop pa Window Manager i na kraju pod Default_WM iz padajućeg menija izabrao KDE.
Posle restarta nisam imao takvih problema više.
Nadam se da će i kod tebe tako nešto pomoći.P.S. Izvinjavam se svima koji su zgroženi ovakvim egzibicijama.
20. avgusta 2005. u 6:15 pm #32268Prezident
UčesnikNista nije pomoglo.Ako bi mi neko poslao cd sa bilo kojim suseom bio bih mu zahvalan.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.