Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › Molim vas za pomoc!!
- This topic has 6 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 10 months раније by
Bastard.
-
АуторЧланци
-
5. новембар 2005. у 3:57 pm #6455
I_LOVE_TECHNO
УчесникNa ovom racunaru imam lucent modem… Rekli ste mi da ga zamenim.. Na drugom racunaru imam softk56 Data Fax voice Speakerphobe CARP modem.
Da li bi on mogao da se instalira na OpenSuse 10.0 RC1 da ne predstavlja probleme. I gde bih mogao da nadjem driver-e za njega. I naravno kako da ga instaliram 😳 (pocetnik sam)… Molim vas za pomoc….Hvala u napred!
5. новембар 2005. у 4:15 pm #36937kmilos
УчесникSve zavisi od čipseta na modemu, pokreni scanModem sa sajta ispod i na jednom i na drugom da vidiš koje čipsete imaju, a preporučiće i drajver ako postoji:
http://linmodems.technion.ac.il/
I molim te koristi pogodnost pretraživanja foruma, modemi su tema je koja je stvarno već dovoljno dobro pokrivena.
P.S. Zašto si instalirao RC verziju? Sigurno ima par bagova, a pošto si početnik nema potrebe da ih proživljavaš, nisi beta tester. Nadogradi se na zvaničnu verziju što pre.
5. новембар 2005. у 5:02 pm #36938jovir
Учесникsoftk56 Data Fax voice Speakerphobe CARP modem.
Po mom iskustvu tako se na windowsu odziva Conexant HSF cipset, ali ipak proveri prema prethodnom uputstvu. Ako sam u pravu, radi u linuxu sigurno, ali je potrebna mala gimnastika 😉 da bi proradio punom brzinom od 56k. Za to malo pretresi forum i nacices resenje.
Pozdrav!6. новембар 2005. у 6:31 pm #36939miroslav_joksimovic
УчесникBrzinu od 56K neces nigde izvuci jer Telekom ne moze da ti obezbedi protok bez gubitaka od baze do prikljucka. Naravno, ako imas optiku od poste do kuce, izvuci ces.
Nego, ako namestis modem, bice sve OK. Skeniraj modem kao sto ti je milos rekao. I meni je pomogao dosta oko mog modema.
Javi se opet ako ti ne bude nesto jasno!!!
6. новембар 2005. у 6:38 pm #36940miroslav_joksimovic
УчесникLucent mi je bio dosao do glave, zato sam valjda uzeo wireless net. Ali, mislim da imam jedan Intel 536EP koriscen ali ispravan koji sam koristio dok sam bio na dial-up-u. Ako ne budes mogao da namestis tvoj modem, mogu da ti posaljem postom ovaj modem besplatno jer mi ne treba ni za sta a radi na Linuxu bez problema a i vec je istrosena tema na svakom delu foruma koji se tice podesavanja modema.
Javi sta si uradio.
7. новембар 2005. у 12:36 pm #36941I_LOVE_TECHNO
УчесникZnaci ni ovaj modem nece… 😥 Ja ne znam zashto… Sinoc sam celu noc pokusavao ali ne znam… Nema sanse 🙁 … na scanModem-u mi pise kao da modem ne podrzava… Bedak…. 🙁
7. новембар 2005. у 1:13 pm #36942Bastard
УчесникNapisi komandu lspci -v -n ili samo -v ili samo -n
Ako je conexant modem onda mozes probati da instaliras drajvere od linuxanta koje moras krekovati prvo
A pre instaliranja drajvera za koneksant moras instalirati surs kernela i rekompilovati kernel zbog nekog h ili o koji fali.
Meni se desilo i na suse 10 rc1 i mandrivi 2006 da je falio taj fajl -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.