Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Modem + Zvucna problem
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 22 years, 2 months ranije by
BaneZ.
-
AutorČlanci
-
5. jun 2004. u 10:15 am #3810
BaneZ
UčesnikNa jednoj masini sam instalirao Mandrake 10 i nisam uspeo da podesim zvucnu i modem. Posebno me cudi sto modem ne radi jer je potpuno isti kao moj (536ep), a kppp, kad idem na Query modem kaze “Unable to open modem”. Takodje sam instalirao i iste drivere, na isti nacin. Sto se tice zvucne, pri instalaciji je prepozna i nadje driver (CMI 8738), ali pri ulasku u KDE javi da ne postoji dev/dsp ili tako nesto. Tako da mi nista sad nije jasno. Cipovi na ploci su SIS-ovi, Celeron 2000, GF4 MX440…. Ako neko moze da pomogne ili ako treba jos informacija (u vezi zvucne, posto pri bootovanju dobijem jos neke informacije o ALSI, ako se dobro secam). Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala!!!
5. jun 2004. u 11:38 am #19459RiSK
UčesnikZa zvuchnu probaj da u aRts setujesh OSS a izbegaval ALSA-u. Ako nemash OSS akini sa http://www.opensound.com/sownload.cgi
Za output plug-in u XMMS stavi aRts/eSound/OSS i neshto ce da proradi, najverovatnije. Probaj da izmenjash port u koji ti je ubachen zvuchnik. Lin ima obichaj da koristi drugachije portove za izaz od wina.Procunjaj po forumu imash mali milion slichnih tema
Za modem – kazhi malo detaljnije shta fali. probaj sa
# lsmod
da vidish da li podizhe module za modem, pa kao ih nema
#modprobe ime_modula.Napravi novi simbolichki link na /dev/modem, mozhda je losh…
6. jun 2004. u 8:26 pm #19460BaneZ
UčesnikDa li neko moze da mi pruzi malo konkretnije informacije u vezi ovoga, trenutno je na toj masini instaliran Suse 9 i uspeo je sve iz prve da prepozna (zvucnu), a modem sam podesio sa istim driver-ima kao kod mene. Ja bih ipak hteo da instaliram Mandrake na tu masinu posto je laksi za pocetnike.
Zahvaljujem na svim odgovorima.14. jun 2004. u 8:40 pm #19461BaneZ
UčesnikEvo me opet! Veoma mi je bitno da resim ove probleme… Pri bootovanju Mandrake 10-tke prijavi sledeci problem (nadam se da sam tacno prepisao):
Starting ALSA 0.96 (cmipci)
Alsactsl: save_state: 1061 No sound card found
Can’t open /root/tmp/asound.state_tmp No such file or directoryZa modem prijavi sledece:
Starting _intel536: error loading intel 536Ima li neko resenje za ovo? Hvala!!!
14. jun 2004. u 9:51 pm #19462Anonimni
GostDa ne pametujem, samo da te podsetim, na 2.6 kernelu modem ti nece raditi (na znam koji koristis). Probaj da otvoris kuciste, i promenis slot modemu i zvucnoj ako je pci. stavi modem u prvi slot pa probaj
14. jun 2004. u 11:05 pm #19463BaneZ
UčesnikKoristim kernel 2.4.22.21, kao i na mojoj masini, da li mislis da promenim pci lezista i reinstaliram linux ili samo da promenim pa ce da prepozna. Raspored pci-ja je ovakav (koliko se secam): zvucna, Tv, pa modem. Isti problem je bio i sa integrisanom zvucnom, lepo prepozna prilikom instalacije, ali pri ulasku u KDE nista…. Hvala u svakom slucaju. Ako neko ima jos neju ideju neka javi!
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.