Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Modem pitanje
- This topic has 8 odgovora, 6 glasova, and was last updated 21 years, 10 months ranije by
IgorPetrovic.
-
AutorČlanci
-
27. septembar 2004. u 2:25 pm #4257
Vlaja
UčesnikLjudi, zarko bih zeleo da MDK pri instalaciji konfigurise modem.
Da li postoji neki winmodem na svetu koji odmah radi pri instalaciji operativnog sistema?
Kada se pojavio MDK 10.0 ukapirao sam da moze da prepozna LT modeme, medjutim uputstvo za instalaciju je da se najezis.
Imam prijatelje koji bi rado isprobali linux (najvise zbog neta) koji me pitaju koji modem da kupe (hadverski zbog cene ne dolazi u obzir) a ja ne znam da im kazem.
Znaci, da li postoji takva sprava koja ce sama da proradi tako da ne moram da instaliram drivere po kucama? 😀ps. Ili ako ne moze MDK, koja distribucija moze ?
27. septembar 2004. u 5:41 pm #21539IgorPetrovic
UčesnikUvek, ali uvek je najbolje resenje hardverski modem. Ja sam imao (i.e jos uvek imam) neki Agere koji sam na sve moguce nacine pokusavao da ozivim ali nista. Kad sam shvatio kiliko sam vremena, impulsa i zivaca potrosio, otisao sam i kupio isto Agere, ali eksterni RS232. U Pakomu mu je trenutna cena 25 evra sto i nije mnogo, s obzirom da radi bolje (bolje drzi vezu a i protok je nesto veci, bar na mojoj centrali iz doba Nemanjica) i ne zahteva nikakvo dodatno podesavanje. Ukljucis ga i na netu si. Izreka ‘nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino’ ima smisla. Winmodemi mogu da prorade, ne svi, naravno, ali ako neko stvarno hoce da ima linuks kao osnovni sistem, RS232 je jedino pametno resenje. Znaci, kad god te neko tera da mu podesavas winmodem, pocni da ga lozis kako su serijski modemi strava, kako ce da ima protok 1338125876139876 kb/s itd. i skinuo si sebi bedu s vrata.
PozdraV
———-
‘Let the metal flow’- Chuck Shuldiner27. septembar 2004. u 6:00 pm #21540negovan
UčesnikJa koristim modem sa intelovim cipsetom 536ep. ima drajver sve u svemu instalacija traje jedno 30 sekundi i radi bez problema na kernelu 2.6.x. Kosta oko 800 din.
27. septembar 2004. u 6:51 pm #21541Off-Topic
UčesnikIsto vazi i za HCF-HSF Conexant-Rockwel modeme za 2.4.x , stime da imas dve vrste drajvera, besplatne i platne~ovaj one koji imaju cenu od 14$ ili patch od par sekundi da se down, i da vozis na (sad sve zavisi dali ti je centrala iz doba nemanjica ili imas centralu negde u pirotu ili okolini, a-pro-po nas iz Sremcice na 20Km od BGD koji idemo kracim putem do Beograda via Mladenovac)
Sta ces, kad ovi iz PTT stvarno ozbiljno shvataju tel. pretplatu, pa nam nude i medjumesne ture, kolko da nam pppd upozna kako koja centrala u Srbiji
cvrci i skripi.27. septembar 2004. u 11:44 pm #21542nVideo
Učesnikkoliko se isplati preci na KAO digitalnu centralu 8016-xxx???
jel se i ona vuce preko mladenovca???Meni ni jedam modem ne pomaze stalno puca veza. samo externi radi kako traba
28. septembar 2004. u 1:47 am #21543Off-Topic
UčesnikOnda lepo pljunes 7000 za ISDN, a kad si vec jednom nogom u dig. valjda moze vremenom i ADSL, a za Wirles point koliko ???
Tebi ni telefon neradi “elektricaru”, a kad radi, radi sam i kako hoce, secas se sta sve moze daljinac?
28. septembar 2004. u 9:11 am #21544Vlaja
UčesnikU Pakomu mu je trenutna cena 25 evra sto i nije mnogo, s obzirom da radi bolje (bolje drzi vezu a i protok je nesto veci, bar na mojoj centrali iz doba Nemanjica) i ne zahteva nikakvo dodatno podesavanje.
Ovo je vrlo korisna informacija. Nisam skoro pratio cene i, iskreno, bio sam ubedjen da su externi modemi skuplji.
28. septembar 2004. u 11:35 am #21545brale
UčesnikU Pakomu mu je trenutna cena 25 evra sto i nije mnogo, s obzirom da radi bolje ———-
‘Let the metal flow’- Chuck ShuldinerJa imam neki externi koji je valjda sa lucent Agere chip-om, i koji radi ko zmaj. Povezuje se na com port. Bele je boje i izgleda kao neka riba (koja stoji na repu 😆 🙄 ) sa crvenim lampicama. Isto u Pakomu oko 25evra, a mozda je to isti?
28. septembar 2004. u 12:03 pm #21546IgorPetrovic
UčesnikUpravo taj. I kod mene radi bez problema.
PozdraV
———-
‘Let the metal flow’- Chuck Shuldiner -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.