Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Mita
- This topic has 5 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years ranije by
Doole.
-
AutorČlanci
-
10. februar 2006. u 11:58 am #6970
Mita2000
UčesnikInstalirao sam SUSE 10 i pokusavao da instaliram XMMS ali imam problem.
Posle zavrsetka komande ./configure izbaci mi gresku da nije instaliran glib iako jeste. Da li neko zna resenje za ovaj problem , pocetnik sam.
Unapred hvala10. februar 2006. u 1:14 pm #40649MisterNo
Učesnikkada objavis topic u delu fore i fazoni onda se podrazumeva da ces objasniti ljudima sa foruma kako si nesto izveo ili kako je najlakse nesto uraditi kako bi se drugi manje mucili sa datom problematikom.
10. februar 2006. u 2:07 pm #40650Mr_Pingvin
Učesnik@MisterNo Nemoj mnogo da se nerviraš, i mi smo pravili mnogo gluposti kao početnici, što kod kuće, što na forumu
@Mita2000 Suse 10.0 već ima najnoviju verziju xmms na disku ili diskovima. Probaj da koristiš search na yast-install packages, i selektuj sve što ima veze sa xmms.. a trebaće ti iftp://rpmfind.net/linux/SuSE-Linux/i386/update/9.3/rpm/i586/mad-0.15.1b-31.i586.rpm
i mad plugin za xmms..
koji nisam uspeo da nađem za suse, ali zato lepo radi..
10. februar 2006. u 9:45 pm #40651slaks
UčesnikInstalirao sam SUSE 10 i pokusavao da instaliram XMMS ali imam problem.
Posle zavrsetka komande ./configure izbaci mi gresku da nije instaliran glib iako jeste. Da li neko zna resenje za ovaj problem , pocetnik sam.
Unapred hvalaPa SUSE 10.0 dolazi sa XMMS, nema potrebe da sebi zagorčavaš i komplikuješ život.
Čak misli da i pri instalaciji instalira AmaroK i XMMS, a ako grešim odeš u YaST kucaš XMMS i čekiraš ga i SUSE će ga sam instalirati.
Baram si moga da prvo pitaš ili da pogledaš sa čim sve dolazi instalacioni SUSE CD, ne znam šta si ti mislio da je na tih 5 CD-a
12. februar 2006. u 10:58 am #40652popac
UčesnikPa SUSE 10.0 dolazi sa XMMS
I ne samo to, nego i kada koristiš SUSE jedini pravi način je instaliranje paketa preko yasta, a kompajliranjem programa možeš samo da pobrkaš bazu paketa i zavisnosti na sistemu i to radiš u sličaju nužde!!!
12. februar 2006. u 9:10 pm #40653Doole
UčesnikOff-Topic
Dobar ti je naslov teme

-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.