Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Mikrofon polovicno radi
- This topic has 13 одговора, 7 гласова, and was last updated 14 years раније by Andersen.
-
АуторЧланци
-
29. новембар 2009. у 12:14 am #11611madcamaУчесник
Kako da utvrdim zasto mi mikrofon radi mestimicno delimicno?
Dakle onako na prazno radi, tj. cujem sebe u zvucnicima, ali kroz neki program nece.
29. новембар 2009. у 8:12 am #82140densУчесникUh… meni je tako bilo na Kubuntu 9.04 dugo… kako sam mogao da zivim bez toga… povremeno sam pokusavao da to sredim bez uspeha..
Dakle… mnogi programi ne vide mikrofon, stavise… on postoji kao entitet, ali ne radi.. a u audacity-ju jednostavno imas ravnu crtu…
Onda sam procitao pola interneta o tome.. i resio da to isteram do kraja… jer mi je neverovatno da radi mikser… i da se mic cuje na zvucnicima, ali da nijedan program ne moze da ga koristi… (nije mi radio ni skype, on cak nije ni video kako treba mikrofon)
I tada sam krenuo da cackam i koristim gomilu saveta…kanali, alsa… mute, unmute… capture… sve zive stvari sam probao… i kad sam resio da odustanem, proradi mikrofon…
I sad imam problem, ne znam sta sam menjao, cemu sam pristupao… jednostavno… se ne secam….
poz.
29. новембар 2009. у 8:46 am #82141radakУчесникOtvoriti alsamixer, i pritisnuti F6 i označiti zvučnu koju koristiš.
Kad se otvori novo podešavanje pritisnuti F5 da bi se alsamixer proširio.
Razvuci prozor zbog bolje preglednosti.
Na kraju, shared M umjesto Line in postavi Mic in.
Capiture smanjuješ po želji da li hoćeš da se čuješ ili ne čuješ u programima. Ja ga utišam pa nečujem na skajpu sam sebe. 😉29. новембар 2009. у 10:11 am #82142АнонимниГостEvo kako je kod mene slučaj: Dok je bio Ubuntu 9.04 sve je bilo OK. Kada sam inovirao na 9.10 pojavio se gore opisani problem. I ja sam malo gledao po belosvetskim forumima i čačkao po programima i našao rešenje koje ( u mom slučaju ) radi: Nakon podizanja sistema prvo u Audacity-u, u Toolbaru, gore, desno, gde su podešavanja za mikrofon, u padajućem meniju odaberem Mic.0, umesto Front Mic:0 koje se postavlja po defaultu. To je dovoljno da mic. proradi svuda – u Audacity-u, Skajpu i sl….
Matična ploča M3N78-VM sa integr. zvučnom..29. новембар 2009. у 10:34 am #82143madcamaУчесникVerzija alsamixera je AlsaMixer v1.0.15rc1 ako to ima nekog znacaja.
Ukucam u terminalu alsamixer i dobijem ovo sto se moze videti na pocetni prikaz.png.
Kada pritisnem F6 nista se ne desava ili ja ne vidim da ima nekih promena.Na F5 View se menja sa Playback na All sto se i moze videti na slikama View-All-1.png i View-All-2.png.
E sad ono sto mi nije jasno gde da nadjem to shared M.Ili negde gresim u medjuvremenu?
29. новембар 2009. у 11:27 am #82144radakУчесникKod mene je ovako na Mandrivi, a ovako je i na ostalim distribucijama. Difoltni je alsamixer.
Možda je samo do razlike u zvučnim karticama.
Ovako mi izgleda kad otvorim alsu..29. новембар 2009. у 12:25 pm #82145MoneoУчесникDa ne otvaram novu temu
Ja sam na lapu imao taj problem da onaj klizac za zvuk ima vrlo grube skokove-dakle kada se smanji na manje od polovine ne cuje se ama bas nista iako bi trebalo,douduse nisam siguran dal je tako i za slusalice-verovatno neki Alsa bug,zvuk je SB ATI Azalia na lapu O029. новембар 2009. у 2:09 pm #82146radakУчесник@moonbeam_rider
Ne znam da li sam te dobro shvatio, ti ne možeš da pojačaš mikrofon.
U podešavanjima za skajp treba skinuti iks sa opcije Allow Skype to automatically my mixer levels29. новембар 2009. у 2:23 pm #82147MoneoУчесникNisi me razumeo
Zvuk radi,nego je fora sto kada podesim zvuk ispod 50 posto onda se ne cuje nista-dakle kmixer,alsamixer,nema nikakve veze sa Skype-kao da mu smanjivanje/pojacavanje zvuka ide u grubim skokovima,a ne onako fino kako i treba da bude :p29. новембар 2009. у 4:14 pm #82148JA_SAMУчесник@moonbeam_rider
Kod mene je tako od uvek bilo tj. na zadnja tri racunara,nisam ni znao da nekima to radi normalno. 🙂 -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.