Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Micro$oft napravio jos jednu gresku !!!!!
- This topic has 19 odgovora, 11 glasova, and was last updated 20 years, 5 months ranije by
xphreak.
-
AutorČlanci
-
21. februar 2006. u 10:13 pm #41139
ak-87
Učesnik😀
21. februar 2006. u 11:32 pm #41140MladenIsakovic
UčesnikZašto neko ne napiše nešto o sigurnosnoj rupi u Konqueror-u ❓
22. februar 2006. u 1:44 am #41141LYb
UčesnikBilo je/jos uvek ima toga i u openssh, mysql, apache… mislim, za ono otkriveno kazu “sredjeno u tekucoj verziji”, pa onda cekamo da se pojavi novi exploit i nova zakrpa. O propustima u kernelu koji se otkrivaju s vremena na vreme da ni ne pricamo dzabe.
I mene nervira to “vindouz ovo, vindouz ono”. Koga briga sto im USB vuce vise sutruje? Kod njih makar sve vezano za USB radi bez i da aktiviras mozak.
22. februar 2006. u 10:46 am #41142Moneo
UčesnikZašto neko ne napiše nešto o sigurnosnoj rupi u Konqueror-u ❓
Bas tako,ili da pricamo malo o sigurnosnim proprustima u kernelu….
Moze da prica ko sta hoce,ali je linux dobrim delom zasticen od virusa i crva time sto ga koristi relativno mali broj ljudi,i zato sto drzi nekoliko % trzista
Kada u buducnosti bude drzao negde oko 40% trzista,eto nama virusa za linux koliko hocete…..
Milsim,jeste linux kernel daleko bolje uradjen nego MS-ov,i sigurno je bolji sto se tice sigurnosti-ali nista nije sigurno,jedino to znam sigurno!
Ako cemo pravo-najsigurniji kernel je BSD kernel,narocito OpenBSD(koji se BTW koristi u Pentagonu)-to nije cudno s obzirom da je u pitanju centralizovani projekat iza koga stoji uredjen inzenjerski tim,za razliku od kontrolisanog haosa koji vlada u linux svetu….22. februar 2006. u 12:55 pm #41143popeye
Glavni majstorMilsim,jeste linux kernel daleko bolje uradjen nego MS-ov,i sigurno je bolji sto se tice sigurnosti
Zapravo, teorijski je upravo suprotno. XP ima hibridno, a Linux je monolitno jezgro, ali pričao sam o tome dosta puta na ovom forumu.
22. februar 2006. u 1:06 pm #41144velial
UčesnikMoze da prica ko sta hoce,ali je linux dobrim delom zasticen od virusa i crva time sto ga koristi relativno mali broj ljudi,i zato sto drzi nekoliko % trzista
Kada u buducnosti bude drzao negde oko 40% trzista,eto nama virusa za linux koliko hocete…..Apsolutno te podrzavam
Osim toga ranjiv si onoliko koliko si otvoren, a otvoren si onoliko koliko ti je to potrebno.
Nisam nikad cuo da se zarazio neko ko ne ide na net, a racunar mu sluzi za pasians.22. februar 2006. u 2:48 pm #4114522. februar 2006. u 3:22 pm #41146MladenIsakovic
UčesnikMilsim,jeste linux kernel daleko bolje uradjen nego MS-ov,i sigurno je bolji sto se tice sigurnosti-ali nista nije sigurno,jedino to znam sigurno!
Imenjače, sa ovim se ne mogu složiti. Naime, ljudi koji su imali uvid u Win-kernel, ocenili su ga jako dobro; kod je, po njima, prilično dobro napisan, dobro komentarisan, itd. Inače, Windowsov kernel je mnogo modularniji od Linuxovog monolitnog jezgra, i sam po sebi, Windows kernel ima manje sigurnosnih propusta u odnosu na Linux. E sad, što se tiče sigurnosti, tačno je da su Linux korisnici neuporedivo sigurniji, ne samo zato što Linux drži oko 5% tržišta, već i što svaki “haker” koji drži do sebe više voli da obori “najbolji OS na svetu”, kako ga Microsoft na sva zvona predstavlja, nego onoga ko se bez para (bolje reći, sa mnogo manje para) bori da parira tom OS-u, praveći slobodan, otvoren, i često besplatan softver, koji je kvalitetom u stanju da zadovolji potrebe velikog broja korisnika. Linux je već kao ideja okarakterisan kao nešto dobro, pozitivno, što svako treba da podrži. Posebna tema je koliko Linuxov krenel uopšte ima prostora za širenje i razvijanje. Nisam neki esktra programer da bih mogao to lično da analiziram, ali vidim na mnogim mestima koje-kakve likove, koju su nešto u IT svetu, koji sugerišu Torvaldsu da počne pisati kernel od nule. Koliko je sada i to logično – nisam u stanju da ocenim.
22. februar 2006. u 8:11 pm #41147dens
UčesnikOsim toga ranjiv si onoliko koliko si otvoren
Ovo recimo nije previse tacno kad je kriptografija u pitanju…
22. februar 2006. u 8:49 pm #41148xphreak
UčesnikInteresantno u sta moze da se razvije jedna mala poruka o gresci koja se pojavljuje u M$ Window$-u.
Namera nije bila da nekim korisnicima trosim vreme uzalud, vec da ljudima koje interesuje predocim gresku na koju sam ja konkretno naisao a i prezentovana je od strane magazina Mikro.
Na ovom forumu nismo ograniceni samo na Linux , svako ko je postavljao neki svoj tekst je imao prilike da vidi da se pod temama moze naci i “M$ Window$”.(nadam se da ce neko imati interesantan komentar i na ovaj tekst) 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.