Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › MDK10+ Conexant HCF1085 modem problem!!!! [sređeno]
- This topic has 6 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 5 months ranije by
Shadowman.
-
AutorČlanci
-
16. januar 2005. u 8:56 pm #4678
Shadowman
UčesnikKoristim MDK 10 official i Conexantov modem HCF1085.
drivere sam skinuo sa http://www.linuxant.com, ali besplatna verzija drivera radi SAMO NA 14K. placa se 14.95 dolara (US) da bi dobio 56K. da li postoji NEKI mudri nacin da ne platim (crack koji je siguran i nekaznjiv zakonom), a da moj prokleti modem radi na 56K ili moram do prodavnice po novi, i KOJI modem radi najbolje pod LINUXOM, a da nije preko 1500din???
odgovore molim sto vise i ozbiljnije. POZDRAV od mene16. januar 2005. u 9:38 pm #23927unknown
UčesnikBilo koji eksterni modem koji se kaci na serijski port. Pre jedno godinu i po sam uzeo takav za jedno 15 eura (polovan, naravno 56k). Tako da, potrazi po oglasima sigurno ces naci.
16. januar 2005. u 10:41 pm #23928brale
Učesnikimas u download sekciji patch za to sto hoces, pa se malo pomuci. Pretrazi malo forum da vidis kakva su tudja iskustva sa time.
evo ti i link
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=7817. januar 2005. u 1:03 am #23929amirilo
Učesnik/*********************************************************/
Linuxant drajveri bez ograničenjazuja piše: “Ovaj patch je odgovor Open Source zajednice na Linuxant drajvere za Conexant HCF/HSF modeme. Trebalo bi da radi sa drajverima verzije veće od 1.0
Testiran je uspesno na HCF drajveru ver. hcfpcimodem-1.01lnxt04031300full. Patch koristite na sopstvenu odgovornost.
Uputstvo za upotrebu:1. Ukoliko već imate instaliran drajver bilo koje verzuje, DEINSTALIRAJTE ga. Ukoliko ne znate kako, konsultujte dokumentaciju, jer to nije tema ovog dokumenta.
2. Idite na http://www.linuxant.com i skinite odgovarajući driver u tar.gz formatu, znači ne rpm za specifične linux distribucije
3. Otpakujte driver u neki folder sa
tar -xzf vas_driver.tar.gz ili koristite ark, file roler ili bilo šta prigodno…4. U otpakovani folder iskopirajte patch
5. Ukoliko ste skinuli HSF Driver pokrenite samo ./hsfpatch bez ikakvih parametara. Sačekajte da završi svoj posao i da dobijete poruku o uspešnom patchovanju. Ukoliko ste skinuli HCF Driver pokrenite ./hsfpatch -c. Sačekajte da zavrsi svoj posao i da dobijete poruku o uspešnom patchovanju.
6. Instalirajte driver. Ukoliko ne znate kako, konsultujte dokumentaciju, jer to nije tema ovog dokumenta.
7. Po završetku instalacije potrebno je kao root pokrenuti konfiguracioni alat drivera
hcfpciconfig – u slučaju HCF drivera
hsfpciconfig – u slučaju HSF drivera8. Kao zemlju učukati USA (ako se da greece ili sta drugo postoji sansa da neće da radi,
bug se javlja samo kod patchovanog drajvera i to ne uvek, a sa USA uvek lepo radi)9. Kao e-mail adresu dati: [email protected]
10. Kao registracioni kod dati: BADCAFE4742B
11. Odgovoriti na ostala pitanja (ako ih bude)
12. Neophodno je u vaš omiljeni dialer ubaciti init string odgovarajuće
sadržine inače će modem i dalje funcionisati na 14.400 k. Pod
pretpostavkom da koristite kpp:Sekvenca (init) 1 : AT &FW3+MS=V92,1,28800,33600,28800,56000
Sekvenca (init) 2 : ATX313. Ende
Patchovani driver možete arhivirati za neku kasniju upotrebu ili slanje dragim osobama
(niste ga platili pa ne moraju ni oni :)).Driver hcfpcimodem-1.01lnxt04031300full je uspešno testiran sa sve patchom na sledećim
distribucijama: Mandrake 9.1, Mandrake 10.0 , Slackware 8.1. Trebalo bi da radi na svim
2.2 2.4 i 2.6 kernelima. Pod Mandrakom 10.0 preporučujem upotebu 2.6.3-4mdkenterprise
kernela kao i Nvidia 6106 drivera (ko ima Nvidia karticu normalno). Pri toj kombinaciji ne dolazi
do izletanja 3rd party drivera.Napomena: Patch potražite u download sekciji
/*********************************************************/
E ovo sam nasao na ovom forumu i davno skinuo na tu temu, i prateci ova uputstva vrlo lako sam sve instalirao, pa i tebi zelim isto, kod mene modem sljaka mnogo dobro i nema potreba da bezveze kupujes drugi!!!
17. januar 2005. u 2:42 pm #23930popac
UčesnikJa nikako nisam uspeo da nateram ni jedan modem da radi sa ovom sekvencom
Sekvenca (init) 2 : ATX3
koliko znam, ATX3 sluzi za Dial Tone Detection,. zar ne.
Umesto toga stavim ATZ za inicijalizaciju modema i on radi, ali ne znam da li je na punih 56k, jer nisam imao prilike da probam na digitalnoj centrali.17. januar 2005. u 10:16 pm #23931jovir
UčesnikIma tu još problematičnih stvari.
Sekvenca (init) 1 : AT &FW3+MS=V92,1,28800,33600,28800,56000
Sekvenca (init) 2 : ATX3Moje iskustvo govori da treba:
Sekvenca (init) 1 : AT&FW3+MS=V90,0,,,44000,52000
Sekvenca (init) 2 : ATZ
Ovo iz razloga što, recimo, SMIN ne podržava V92 već samo V90 (bar kod mog provajdera), a simptom je bio pucanje veze na svakih 2 – 3 minuta.
Posle ovih izmena sve je OK.18. januar 2005. u 2:25 pm #23932Shadowman
UčesnikSREDIO SAM I RADIIIIII!!!!!!!! HVALA VAM SVIMA LJUDI SVTARNO!
POZDRAV -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.