Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › MDK 9.2 i conexant HSFi
- This topic has 16 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by jovir.
-
АуторЧланци
-
27. октобар 2003. у 1:20 pm #14194NightweaverУчесник
ja ne koristim taj modem vec Lucen ali pod Slackom sam morao sve rucno da namestam tako da ti mogu reci da su u pitanju normalne komande ./configure, make, make install s’tim sto bih ti preporucio da pratis sta se zbiva u konzoli dok ide make install jer je meni tu rekao koje jos komande treba da uradim posle make install da bi modem konacno proradio… 😉
27. октобар 2003. у 6:48 pm #14195Snake_PliskinУчесникPokusao sam da instaliram ove nove drajvere,ali besplatnu verziju tj. onu koja podrzava do 14.4 kbps-a i ponovo greska,evo sta dobijem
[root@localhost i586]# rpm -ivh hsfmodem-6.03.00lnxt03091800free-1.i586.rpm
error: Failed dependencies:
kernel-source is needed by hsfmodem-6.03.00lnxt03091800free-1Skinuo sam ovaj drajver u src.rpm formatu pa sam sa rpmbuild napravio odgovarajuci i586.rpm paket
Kernel source traze i drugi drajveri koje pokusavam da kompajliram,npr beta verzija hsflinmodem-5.03.27…:
.
.
.
common.mak:11: *** Is the kernel-source package installed? KERNELSRC does not point to a proper directory (/lib/modules/2.4.22-10mdk/build). Stop.
make[1]: Leaving directory `/usr/src/RPM/SOURCES/hsflinmodem-5.03.27mbsibeta02122600/modules’
make: *** [install] Error 2Kako da obezbedim taj kernel source kompajleru tj. sta treba da se uradi?
Da li sledeci put kada pokrenem neku instalaciju drajvera moram da
ocistim prethodne neuspele instalacije sa rpm -e … ili make uninstall?27. октобар 2003. у 7:47 pm #14196NightweaverУчесникMislim da nista ne moras da cistis. BIce sve OK kad opet pokrenes instalaciju. A, sto se kernel source-a tice, pa on ti treba za vecinu programa pri instaliranju. Imas ga na MDK CD..Udji lepo u Drake za instalaciju softvera i pronadji kernel-source paket, instaliraj i sve ce biti OK!
27. октобар 2003. у 8:02 pm #14197tomajaГлавни мајсторDa, samo sto na MDK 9.2 diskovima nema kernel-source fajla. On se nalazi na Update CDu za MDK 9.2 koji je od juce dostupan u nasem LinuxCD marketu. Tu se naravno nalaze i mnoge druge korisne ispravke kao i novi kernel koji je preporucljivo instalirati
linux4life
27. октобар 2003. у 9:26 pm #14198NightweaverУчесникIzvinjavam se. Ne koristim MDK od verzije 9.0 a tad je tamo bilo kernel-source-a. 😀 Morace da uzme CD jer je taj source malko velik za download! 😀
28. октобар 2003. у 11:34 pm #14199Snake_PliskinУчесникRadi modem,
instalirao sam kernel 2.4.22-18 i odgovarajuci kernel-source paket,a zatim i drajvere.
Voljan sam da podelim ove drajvere posto ih nije bas lako naci,ili jos bolje da ih uploadujem?
U pitanju su hsflinmodem-5.03.27… drajveriDrugi je problem sto sad konqueror,koji najvise volim da koristim ima bug sa history-em u ovoj posledjoj verziji,tj,u drop down meniju ne pise ni jedna lokacija koju sam ukucao…
30. октобар 2003. у 11:31 am #14200jovirУчесникBilo bi lepo od tebe da detaljno opises sta si uradio i da to postavis na sajt, a takodje i da upload-ujes drajvere.
Tako ces mnogima ustedeti mnogo lutanja i vremena.
Pozdrav! -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.