Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MDK 10 nema kernel 2.4.25?
- This topic has 6 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years, 3 months раније by
Loading.
-
АуторЧланци
-
13. мај 2004. у 5:50 pm #3696
jboban
УчесникMandrake majstori,
Posle dužeg traženja rešenja za Conexant HCF modem drajver, odlučio sam se za hardversko rešenje: kupio Sweex Intel 536EP modem 😛
Medjutim, skinuo sam drajver za ovaj modem u source obliku koji mi za kompajliranje traži kernel source. Pokušao sam da ga dodam sa CD-a, ali nigde ga nisam pronašao 😯
Da li je moguće da uz MDK 10 distribuciju dolazi samo kernel 2.6.3 source, a ne i 2.4.25?
Očajno vaš, ja… 😥13. мај 2004. у 6:29 pm #18788Loading
Учесникuz Mandrake 10 NARAVNO da dolazi source za kernele 2.4.25 i 2.6.3
u listi aplikacija je u Development(Razvoj)–>Kernel
jesil siguran da si prikazao listu SVIH aplikacija i da si instalirao kernel 2.4.25
izvini ako zvuci kao da te potcenjujem ali I’m just checking all the options
sto se zloglasnog Sweex 536ep modema tice (zloglasni je jer ga i ja imam)
za njega jos uvek postoje samo drajveri za 2.4.x kernele
ti si verovatno skinuo verziju 4.68 sa Intelovog sajta
jos uvek ne postoje drajveri za kernel 2.6.3 mada sad kad je izasao i Suse 9.1 ocekujem ih u toku junajos jedna stvar u vezi sa instalacijom kernela 2.4.25 koju verovatno vec znate ali…
kad sam hteo da on bude instaliran po defaultu
kucao sam u boot prompt ono: alt1
ok digne on vmlinuz image ali cim prodje onaj deo sa biranjem jezika
i GPL instalacija se prekine jer izbaci gresku za key i/o control
sto znaci da nece da prihvati nijedan raspored za tastaturu. probao sam cak i azerbejdzanski
ne vredi… moram prvo 2.6.3 pa njega… takodje verovatno znate da nece ni GNOME da instalira cak iako je checkiran u listi za instaliranje…
sitnice koje zivot znace
poz13. мај 2004. у 8:27 pm #18789Анонимни
ГостNA POWER PACKU NEMA JBNOG SORSA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗
INSTALIRAO SAM NA JEDNOJ MASINI PP10 I POSTO COVEK IMA 537 MODEM MORAO SAM DA PODIGNEM 2.4.25 ZBOG ISTOG, ALI UZALUD. VEROVALI ILI NE NEMA GA. NE MOGU DA VERUJEM DA NISU STAVILI SORS (E, NA NEKI OD 5 DISKOVA) KAD SU VEC STAVILI 2.4.25 KERNELNARAVNO
Ne shvati ovo licno, samo sam poludeo jer ne mogu nista da uradim bez sourcea 👿
13. мај 2004. у 9:09 pm #18790jboban
УчесникNA POWER PACKU NEMA JBNOG SORSA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗
INSTALIRAO SAM NA JEDNOJ MASINI PP10 I POSTO COVEK IMA 537 MODEM MORAO SAM DA PODIGNEM 2.4.25 ZBOG ISTOG, ALI UZALUD. VEROVALI ILI NE NEMA GA. NE MOGU DA VERUJEM DA NISU STAVILI SORS (E, NA NEKI OD 5 DISKOVA) KAD SU VEC STAVILI 2.4.25 KERNELRešen problem! 😀
Ako se instalira source za kernel 2.6.x onda se source za kernel 2.4.x ne pojavljuje u spisku za instalaciju, ali ga dobijaš ako deinstaliraš 2.6.x. Ja sam do ovog zaključka došao tako što sam otišao na CD4 i ručno pokušao da instaliram soruce za kernel 2.4.3 koji sam pronašao. Dobio sam upozorenje da će 2.6.3 biti deinstaliran. 💡Problem br. 2: Kako da obrišem /dev/536ep ❓ Probao sam kao root i ne dozvoljava mi. Vidim da je character device, ali ne vidim način da ga obrišem. Ovo mi treba zbog instalacije drajvera za Intel 536EP. Kompajliranje je uspešno prošlo, ali instalacija ne ide jer pomenuti uredjaj već postoji u listi.
13. мај 2004. у 9:33 pm #18791Анонимни
ГостNe mogu da verujem, pa ako kucnem kernel-source trebalo bi da mi izlista sve sto ima, sta sad tu pametuje koji je noviji a koji ne. ruku na srce, palo mi je na pamet da deinstaliram source za 2.6.3 ali mi to zdrav razum nije dozvolio. izvinjavam se sto sam besneo 😳
13. мај 2004. у 10:53 pm #18792jboban
УчесникProblem br. 2: Kako da obrišem /dev/536ep ❓ Probao sam kao root i ne dozvoljava mi. Vidim da je character device, ali ne vidim način da ga obrišem. Ovo mi treba zbog instalacije drajvera za Intel 536EP. Kompajliranje je uspešno prošlo, ali instalacija ne ide jer pomenuti uredjaj već postoji u listi.
Nacinje ga striko! ‘ 😛
Pomenutu gresku treba ignorisati. Kada se dodje do te tacke, sve sto treba uraditi je napraviti simbolicki link:
[code]ln -sf /dev/536ep /dev/modem[/code]
Posle ovoga se pravi Internet konekcija programom kppp.
P.S. Ovo kucam iz MDK 10 😆
P.P.S. Jos uvek nemam nasa slova, ali bice…14. мај 2004. у 12:29 pm #18793Loading
УчесникNA POWER PACKU NEMA JBNOG SORSA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗
INSTALIRAO SAM NA JEDNOJ MASINI PP10 I POSTO COVEK IMA 537 MODEM MORAO SAM DA PODIGNEM 2.4.25 ZBOG ISTOG, ALI UZALUD. VEROVALI ILI NE NEMA GA. NE MOGU DA VERUJEM DA NISU STAVILI SORS (E, NA NEKI OD 5 DISKOVA) KAD SU VEC STAVILI 2.4.25 KERNEL[quote]NARAVNO
Ne shvati ovo licno, samo sam poludeo jer ne mogu nista da uradim bez sourcea :evil:[/quote]
*Ebi ga sta se moze, ja sam uspeo da instaliram sources za 2.4.25 bez instaliranja samog kernela
pa sam posle par dana doinstalirao i kernel ali ih on onda vise nije video u listi pa sam moramo ponovo da ih instaliram
Ja imam triple boot Mandrake 10 sa kernelima 2.6.3 i 2.4.25 + mrski M$ 98 (eto priznajem) i lepo to funkcionise al ako treba da dizem 2.4.25 samo da bih isao na net jer Intel nema para da plati programera da napise drajvere
za fucking 536ep i 537 onda bolje da ih napisem sam 😀@Jelke — Sto se tice Linux magazina, ja sam se prijavio tamo na forumu al me jos uvek niko nije ubacio u interni forum tako da ne vidim nijedan od onih clanaka koje ste poslali. Ja sam vec razgovarao sa Slobom “Biblbroks” na faksu i on rece da se javim tebi. pa evo javljam se. Detalji na private…
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.