Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MDK 10.1 neće da briše CDRW + UTF8 problem
- This topic has 8 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 4 months раније by
JMateja.
-
АуторЧланци
-
1. март 2005. у 5:00 pm #4910
JMateja
УчесникDakle, podešavam ja i podešavam i konačno sve radi kako treba kad tamo:
Problem 1: Razdesile mi se (ne znam ni sam kako) opcije mounta za DVD/CD. Posle dosta čačkanja uspem da mi sve radi osim što K3B odbija da briše CDRW (DVD-RW briša kako treba, reže CD i DVD-ove samo neće da briše CDRW).
Problem 2: Kad sam instalirao sistem podesio sam da koristi Unicode po defaultu. I sve je bilo OK kad odjednom više ne radi kao što je radio. Kako ne bih da ponovo reinstaliram mašinu, da li neko zna kako da to podesim pa da opet system po default-u koristi Unicode?3. март 2005. у 12:58 pm #25371JMateja
УчесникZar je moguće da niko nema ni ideju kako ove probleme da rešim?
3. март 2005. у 1:12 pm #25372TRULI
УчесникProveri da li je ukljucen buffer?!
3. март 2005. у 6:07 pm #25373JMateja
УчесникProveri da li je ukljucen buffer?!
Gde da proverim i šta da proverim? I kad nađem kako treba da bude podešeno.
Predpostavljam da je ovo bilo povodom problema sa CDRW-ovim3. март 2005. у 6:21 pm #25374Off-Topic
УчесникKoji RW diskovi, meni je probleme pravio jedan Mitsubishi 24x RW disk, do te mere da sam morao nda restartujem mashinu koja se dobrano zaglupavila, pa je cdrecord -scanbus, na mestu rezacha ispisivao silne karakuke.
probaj kroz konzolu:cdrecord dev=x,x,x -blank=all speed=4 -eject
ovi x-ici su ti lokacija uredjaja na bus-u
3. март 2005. у 11:17 pm #25375TRULI
УчесникE pa ovako i ja sam imao isti problem tj nisam mogao da obrisem RW disk dok je rezao ok.Taj problem sam resio tako sto sam startovao K3b pa onda settings >Configure K3b >Advanced > cekirao Manual writing buffer siize i sataviio Cdrecord 8 MB.Potvrdiio sa Apllay.
To je to kod mene radi ok5. март 2005. у 9:03 pm #25376JMateja
УчесникE pa ovako i ja sam imao isti problem tj nisam mogao da obrisem RW disk dok je rezao ok.Taj problem sam resio tako sto sam startovao K3b pa onda settings >Configure K3b >Advanced > cekirao Manual writing buffer siize i sataviio Cdrecord 8 MB.Potvrdiio sa Apllay.
To je to kod mene radi okKod mene i dalje odbija da briše CDRW (iako sam sve ovo uradio) Prijavi mi:
– cdrecord return an unknown error (code 255)
– Unknown error 255
– Blanking Error7. март 2005. у 9:37 am #25377JMateja
УчесникVezano za drugi problem, da li niko nema ideju kako da ga rešim. Drugi problem je sa podrškom za unicode po defaultu. Bilo je sve uredu kada sam instalirao posle promene layout-a tastature Mandrak me je bacio u neki šnj režim bez unicodea. Verovatno treba negde u nekoj skripti da upišemi utf8 umesto postojećeg samo neznam gde. Da li se neko zezao sa ovim?
8. март 2005. у 8:53 pm #25378JMateja
УчесникAjde da pojednostavm pitanje. Koji konfiguracioni fajl se pokreće pri dizanju Linuxa odnosno gde je zapisano da pokreće određenu kodnu stranu.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.