Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MDK 10.0 Community blokira
- This topic has 4 одговора, 2 гласа, and was last updated 21 years, 10 months раније by
srdjee.
-
АуторЧланци
-
28. октобар 2004. у 7:09 am #4387
srdjee
УчесникBlokira totalno ( zamrzne se ) bez ikakvog pravila sta god radio ili nista ne radio na njemu , tastatura i mis ne reaguju takodje , pa jedino dugma na kucistu pomaze , cak se desava da posle restarta koji je maorao da usledi blokira i pri ispravljanju inodova ( -> i opet dugme ) ???
❓ 😯28. октобар 2004. у 10:35 am #22085Li-nux
УчесникKakvu konfiguraciju imas i sta si radio pri instalaciji ?
28. октобар 2004. у 4:57 pm #22086srdjee
УчесникSoltek Nforce2
AMD Athlon 2000+
256 MB ram
80 GB hard u 5 particija : 1 WinXP , 2 MDK 10 i tri paticije Documents
LiteOn combo DVD/CD-RW
LG CD-RW 8250
Kworld TV + radio
Externi modem RockwellImao sam 4 particije po 20 GB i samo WinXP
Podelio 1 od 20 GB particiju na 2 po 10 GB
1 od te 2 paritcije formatirao u ext2 Partition Magic-om
Ubacio CD1 MDK 10 (boot) u CD-rom
Restart – Boot from CD – Install
Svi standardni paketi + Kdevelopment + Apache server + MySQL
Instalacija prosla OK
Naknadno instalirano: Mozzila , KGet , KDECommander , KPPP , Flash player 7Ukratko 🙂
I dalje blokira + nece bas svaki put da ucita sound driver ili slicno ( uglavnom neema zvuka )
Da napomenem imao sam ranije MDK 9.2 ( pa sam ga batalio neko vreme i izbrisao ) ali on mi nije pravio probleme ovog tipa
29. октобар 2004. у 8:28 pm #22087Li-nux
УчесникNisi trebao koristiti Parition Magic za kreiranje particije za linux. Najbolje bi bilo da ponovis instalaciju i da za root fajlsistem izaberas ext3 a ne ext2, jer ext3 ne pravi probleme pri ispravljanju inodova.
Kada kod instalacije dodjes do biranja drajvera onda:
Klikni na Configure za graficku karticu i izaberi odgovarajuci drajver za graficku karticu (“radeon (fglrx)” za ATI radeon seriju ili za NVIDIA izaberi po imenu kartice) sa XFree 4.3 hardverskom akceleracijom, postavi odgovarajuci monitor i rezoluciju.
Isto tako izaberi odgovarajuci drajver za zvucnu karticu. Prvo moras znati koji cipset ima tvoja kartica. To mezes videti tako sto iz terminala pokrenes “lspci -v”, i pod “Multimedia audio controller” vidi koji cipset imas.
Arpache server nemoj instalirati osim ako ti bas nije potreban. Ako nisi siguran da ce ti nesto trebati, onda ti to sigurno i ne traba.
Jedino sto ne treba da diras je podesavanje servisa.
Uradi ovako pa onda javi.30. октобар 2004. у 8:45 pm #22088srdjee
УчесникPrebacivanje iz ext2 u ext3 me kostalo MBR-a i particione tabele.
Nisam ni XP mogao da podignem , sreca pa sam imao jos 1 hard a videle su se paricije pa sam nesto podataka prebacio,Zaljucak : Odsad bilo koja verzija Linuxa dobija svoj hard
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.