Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › mcc i kopete prave mi probleme!
- This topic has 1 одговор, 2 гласа, and was last updated 22 years, 2 months раније by
Duffman.
-
АуторЧланци
-
10. јул 2004. у 1:45 am #3954
bp21000
УчесникLjudi ja ne znam zasto je moj MDK poludeo… Kad pokrenem mcc kao obican korisnik(odnosno sa su komandom uz ukucavanje root lozinke), on se umesto na srpskom podigne sa engleskom lokalizacijom. Slicno tome, GNOME (i sve njegove aplikacije) mi je iz nepoznatih razloga bio izgubio srpsku lokalizaciju (kad se u ovo okruzenje logujem kao obican korisnik), ali to sam sredio uz pomoc localedrake alata. Sistem je inace instaliran sa potpunom podrskom za srpski jezik koja je odabrana u toku instalacije, i sve do ove noci nije bilo nikakvih problema, a ovo je pocelo iz cistog mira, bez ikakvog mog cackanja po sistemu. Zato sam bas i veoma zbunjen.
Osim toga, ne mogu sa kopete-om da se nakacim na ICQ, jer se program blokira tokom pokusaja povezivanja i jedino mi preostaje da ga “ubijem” ako hocu normalno da nastavim rad. Probao sam da pobrisem njegova podesavanja i da ponovo kreiram nalog, ali se onda program blokira na kraju procedure pravljenja novog ICQ naloga i uopste ne reaguje ne kliktanje misem po dugmetu “zavrsi”.
Da li neko ima ideju kako da kopete i mcc vratim u nekadasnje normalno stanje (ovaj prvi da se ne blokira, a ovaj drugi da se podigne sa srpskom lokalizacijom.)?
U pitanju je MDK 10.0 Official (Download Edition).
Da dopuni izlaganje novim zapazanjima: Dakle, mcc se dize na engleskom jedino kada sam kao user ulogovan u KDE okruzenju. A i tada mi onaj prozor sa porukom da je potrebna lozinka bude ispisan na srpskom. Ne znam sta je razlog tome, jer je svuda okolo srpska lokalizacija. Kad kao user pokrenem mcc u GNOME okruzenju, onda se on dize na cirilici bez problema. A kad sam ulogovan kao root, onda nema nikakvih problema sa srpskom lokalizacijom mcc-a koja tada lepo radi i pod GNOME i pod KDE okruzenjem.
Kopete sam trenutno uklonio sa sistema i presao na Gaim koji radi bez problema. Pa tako mogu da sacekam vasa misljenja oko toga sta bi moglo da bude uzrok smrzavanju Kopete IM klijenta.
Nadam se da ce neko biti raspolozen da mi ponogne da uklonim ove probleme, koji na srecu nisu toliko fatalni po opsti stabilan rad sistema, ali ipak zaista umeju da iznerviraju.
10. јул 2004. у 6:53 pm #20244Duffman
УчесникZnam za za*ebavanje sa lokalizacijom, to je uzrokovano ako brljas lokalizciju u KDE desktop manageru Accessiblity>Country – Region & Language. Ali meni je cudno sto ti se prenelo i na Gnome meni je Gnome izgledao bas fino ❗ Moguce da to nije to ali to objasnjava zasto ti se odnosi na samo jednog usera (Prava misterija 😕 )
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.